Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

REVIEW | GUHL INTENSIEVE CRÈME KLEURING N53 MAHONIE

REVIEW | GUHL INTENSIEVE CRÈME KLEURING N53 MAHONIE

In mijn puberteit had ik mooie donker blonde haren en in een gekke bui ben ik begonnen met blonderen en daarna met verven. Al veel kleuren zijn er bij mij voorbij gekomen, maar inmiddels verf ik al minstens 4 jaar mijn haren steeds in de kleur Mahonie (beetje bruin/rood). Inmiddels doe ik het niet alleen omdat ik het een mooie kleur vind, maar ook om de grijze haren en de niet zo mooie uitgroei steeds te bedekken. Meestal gebruik ik diverse merken en dit keer heb ik een crème kleuring opgestuurd gekregen van Guhl, dat komt precies goed uit want de grijze haren waren weer zichtbaar haha!

guhl2 guhl3Op de verpakking staat veel informatie over onder andere dat je ook goed moet uitkijken voor eventuele allergische reactie’s, contact vermijden met je ogen allemaal vrij logisch maar toch raad ik je aan alles even goed door te lezen. Elk verf of spoeling qua merk is weer anders, en je kan beter goed voorbereid beginnen. Bij de zijkant van de verpakking kan je ongeveer zien hoe de kleur op jouw haren zal gaan pakken, zelf heb ik nog nooit mee gemaakt dat de kleur er echt helemaal er op lijkt het is natuurlijk ook maar een indicatie.

“De rijke crème-samenstelling staat garant voor diepe, intensieve kleuren. De hoogwaardige intensieve kleurformule garandeert dat de kleurpigmenten diep in het haar doordringen en zich daar permanent verankeren. Zo wordt aan het haar een buitengewone intensieve kleur gegeven die niet vervaagt.”

guhl4In het doosje zit een gebruiksaanwijzing, handschoenen, de kleurcrème, ontwikkelvloeistof, verzorgende balsem (conditioner).

Op de achterkant van de verpakking staat dat een belofte van perfecte grijsdekking…yes daar ga ik voor! Ik gebruik altijd één doosje om mijn haar te verven daar door heb ik wat kleur verschil in mijn haren zelf vind ik dat eigenlijk wel mooi, alleen de volgende keer ga ik toch wel voor twee verpakkingen mijn haar begint namelijk nu best lang en dikker te worden. Heel soms ga ik wel eens naar de kapper toe om te laten verven, maar eerlijk gezegd vind ik dat te prijzig om elke maand te doen. Mijn haren moeten namelijk om de 4-5 weken wel even behandeld worden vanwege de uitgroei.

“Met de intensieve cremè-kleuring bereikt u een perfecte dekking van grijs haar, De crème-formule bedekt alle grijze haren van de wortel tot aan de haarpunten, waardoor een mooie gelijkmatige dekking ontstaat”.

guhlcolLinks kan je mijn haren zien die echt weer toe waren aan een nieuwe behandeling en rechts zie je het eind resultaat. Zoals je kan zien geen grijze haren of vieze uitgroei beide zijn ze weg.

guhl6Mijn tips voor als jezelf je haren gaat verven zijn vooral neem de tijd, lees de handleiding altijd even door (ook al denk je deze al uit je hoofd te weten), gebruik handschoenen en een handdoek om bijvoorbeeld over je kleding te leggen (voorkom vlekken die krijg je bijna niet meer uit je kleding). ik heb de crème-kleur eerst aangebracht op de uitgroei en dat 20 minuten zijn werk laten doen daarna heb ik de rest van de substantie aangebracht bij het overige deel van mijn haar. Na 30 minuten heb ik mijn haren goed uitgespoeld (ben gewoon gaan douchen vind dat zelf veel fijner dan met je hoofd onder de kraan), en tijdens het douchen was mij gelijk opgevallen dat er heel weinig kleur uitgespoeld werd. Normaal als ik een goedkopere variant neem is de hele douche vloer rood en daar had ik nu bijna geen last van. Na het uitspoelen en de verzorgende balsem heb ik mijn haar nog wel even extra verwend met een voedende haarmasker.

Ik ben heel erg benieuwd hoelang deze kleur mooi gaat blijven bij mij, Mahonie (of eigenlijk elke rode kleur) vervaagd zo snel en mijn haar groeit ook nog eens erg hard. Tot nu toe (weekje verder) zit de kleur er nog steeds mooi erin.

Eind conclusie:
Ik merk écht het verschil tussen een goedkopere variant (huismerk Action) haar verf en deze crème kleuring van Guhl. Vooral het uitspoelen onder de douche ik heb bij de goedkopere variant altijd het idee dat ik alle kleur zo er weer uit spoel, en bij die van Guhl was de grond amper rood. Daar naast vind ik de kleur en glans die mijn haren krijgen van de Guhl crème-kleuring erg mooi plus het is heel makkelijk in gebruik en kan je gewoon thuis je haren verven. Guhl ga ik voorlopig even in de gaten houden met een leuke aanbieding om wat in te gaan slaan, alleen denk ik dat het de volgende keer een andere kleur gaat worden. Welke kleur? Dat zien jullie van zelf!

Guhl Intensieve Crème-Kleuring N53 Mahonie kost €11,99,- en is te koop bij diverse drogisterijen. TIP: Guhl is regelmatig in de aanbieding bij de Etos en de Kruidvat.

Verf jij wel eens je haren? En doe jij dit dan zelf of laat je het bij de kapper doen?
post signature
*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf voor een eerlijke review.

Volg:

11 Reacties

 1. Manon
  juli 24, 2015 / 3:15 pm

  Wat een prachtige kleur is dit! Ik verf ook weleens me haren, doe ik gewoon thuis

 2. juli 24, 2015 / 3:47 pm

  Klinkt fijn! Zelf verf ik mijn haren niet, maar volgens mij is dit zeker een aanrader voor degenen die dit wel doen.

 3. juli 24, 2015 / 5:02 pm

  Hele mooie kleur! 😀 Ik heb nog nooit mijn haar geverfd en ben dat ook nog lang niet van plan xD Pas zodra ik grijs begin te worden ga ik erover na denken 🙂

 4. Ellen
  juli 24, 2015 / 9:10 pm

  Mooi kleurtje! In het verleden heb ik het ook vaak in de kleur Mahonie geverfd. Tegenwoordig verf ik het eigenlijk altijd donkerbruin.

 5. juli 24, 2015 / 9:18 pm

  Ik was al heel benieuwd hoe deze kleur zou uitpakken bij je 🙂 Staat je mooi meis deze kleur! Ik laat mijn haren altijd verven bij de kapper 🙂

 6. juli 24, 2015 / 9:37 pm

  Wat een mooie warme kleur! Ik heb volgens mij nog nooit verf van Guhl geprobeerd.

 7. Sonja
  juli 25, 2015 / 2:52 pm

  Ja heerlijk als je haren weer fijn in de verf zitten!
  Ik verf het ook al weer 30 jaar!

 8. juli 25, 2015 / 9:20 pm

  Mooie kleur! Staat je mooi 🙂
  Nu ga ik naar de kapster voor mij haar te laten kleuren, maar ik heb het ook eindje zelf gekleurd maar nu mijn haar langer wordt lukt het niet meer zo! X

 9. juli 26, 2015 / 11:00 am

  Mahonie. Jeugdsentiment! Guhl is een fijn merk. Ik gebruikte het vroeger ook altijd. Had ook altijd het idee dat het wat minder agressief was dan andere merken.

  Ik verfde het vroeger altijd zelf maar tegenwoordig ga ik naar de kapper. Even een me-momentje. Ik laat dan high- en lowlights in mijn blonde haar zetten.

  Heb (nog) geen last van grijze beginnetjes ondanks mijn 41 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge