Nieuwe artikelen:

 • Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn

  Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn
 • Romance Book Haul + WIN

  Romance Book Haul + WIN
 • Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer

  Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer
 • By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette

  By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette
 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

FOOD: Weight Care Kant-en-klare Maaltijd Wok Groenten & Noedels

FOOD: Weight Care Kant-en-klare Maaltijd Wok Groenten & Noedels
De vaste lezers van Pinkit weten dat ik op de lijn aan het letten ben, maar eerlijk is eerlijk ik vind het echt enorm moeilijk. Ik hou van lekker eten en omdat ik al zoveel ben afgevallen is mijn motivatie soms ver te zoeken. Ik gebruik nu momenteel 1 keer per dag een shake van Weight Care en soms gebruik ik een kant-en-klare maaltijd. Afgelopen zondag ging Roy frietjes halen met een snack voor zich zelf en Sterre, en ik ben deze maaltijd met wok groenten en noedels gaan proberen.


Als ik de verpakking moet geloven zitten er in deze maaltijd 202 Kcal. een “gewone” maaltijd heeft gemiddeld 400 a 500 calorieën (het ligt er ook aan wat je eet en hoe vaak en veel je opschept). En het is een beter alternatief dan frietjes mee eten (+ een snack zoals een kroket). Natuurlijk is het helemaal niet erg als je dit eens eet, maar ik probeer het de komende tijd toch wel allemaal een beetje te vermijden.

De ingrediënten:
Groenten 44% (courgettes 15%, wortelen, groene paprika’s 4.7%, rode paprika’s 4.7%, uien 4.7%, shiitake champignons 1.3%), water, noedels (griesmeel van harde tarwe, eiwitpoeder) soja-eiwitten 7%, olijfolie, sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zeezout, schimmelcultuur Aspergillus oryzae), 5 kruidenpoeder (gember, citroengras, Sichuan peper, steranijs, kaneel), gerstemoutextract, zeezout, aroma.
Je kunt deze maaltijd op twee manieren klaar maken namelijk in de magnetron op 900 watt en dan 1.5 minuut erin (als je deze manier kies maak dan wel het zakje open en leg het dan in de magnetron). Of in een pan met kokend water, je legt dan het gesloten zakje in een pan met kokend water zo dat die onder dompel en dit duurt dan 10 minuten voor dat je maaltijd lekker warm word.
Aangezien ik nog al een moeilijk en eigenwijs persoon ben heb ik voor de manier met de pan en kokend water gekozen. Eigenlijk is in de magnetron natuurlijk de snelste en de makkelijkste manier, maar ik wilde gewoon lekker moeilijk doen. Nog even een tip: gebruik een wat grotere en diepere pan dan die van mij, dit paste net en ik moest met een spatel steeds het zakje onder water duwen.
 
Na 10 minuten is dit het resultaat:
Mijn eerste indruk is dat het echt heel lekker ruikt en er goed uit ziet (zelfs Roy vind het lekker ruiken terwijl hij helemaal niet gek is op groenten met noedels). De portie is wel wat kleiner dan ik gewend ben, maar het vult wel erg goed. De maaltijd smaakt ook erg lekker je proeft de sojasaus een beetje verder is het een beetje flauw (maar dat is ook logisch ook), maar dit is zeker een lekkere maaltijd. Ik ga dit vaker in huis halen als Roy en Sterre dan wat minder gezond eten heb ik een andere keuze die wat beter is om voor te kiezen.
De Weight Care kant-en-klare maaltijd wok groenten & noedels kost €2,12,- en is verkrijgbaar bij diverse supermarkten zoals bij de Jumbo.
Zou jij zelf ooit zo’n maaltijd eten?

post signature

Volg:

18 Reacties

 1. Rosalie
  november 25, 2014 / 12:15 pm

  Fijn dat het zo goed bevalt! Ik heb ook veel ervaring met maaltijdvervangers en vond de meeste dingen echt zo vies dat ik al snel weer overstapte naar ‘normaal’ eten. Het lijkt er op dat jij een goede manier voor jezelf hebt gevonden om af te vallen! Ik heb zelf goede ervaringen met ‘Het Geheim van Slanke Mensen (HVGSM)’. Tien kilo lichter en ik voel me nu super!

 2. november 25, 2014 / 12:40 pm

  Dit soort dingen vind ik meestal totaal niet lekker, misschien is dit een uitzondering!

  Liefs,

  Astrid

 3. november 25, 2014 / 2:17 pm

  Ik heb nooit zo’n probleem met kant en klaar maaltijden. Vind alles wel lekker, vind het alleen vaak wat prijzig verhoudingsgewijs.

 4. Marlayne Vermeulen
  november 25, 2014 / 3:43 pm

  Lijkt me op zich wel lekker!

 5. Rosanne van Dieren
  november 25, 2014 / 4:15 pm

  Dit lijkt me eigenlijk best wel heel lekker haha. liefs x

 6. Cindy
  november 25, 2014 / 4:25 pm

  Lekker makkelijk én weinig calorieën! Maar ik ga liever niet voor een kant-en-klare maaltijd, ook al is het van WW. Jammer dat het afvallen niet zo gaat zoals je had gehoopt.

 7. november 25, 2014 / 3:39 pm

  Dit lijkt me een lekkere maaltijd! En nog verantwoord voor de lijn ook. 🙂

 8. november 25, 2014 / 3:52 pm

  Zelf maak ik het liefst alles zelf en daarnaast heb ik mijn calorieën wel nodig, dus ik zou hier niet snel voor kiezen, maar het eindresultaat ziet er eigenlijk best lekker uit! 🙂 Fijn ook dat je een alternatief hebt nu voor als Roy en Sterre ongezond willen eten, dan hoef je niet per se mee te doen maar heb je de keuze, dat is ook wel prettig.

 9. november 25, 2014 / 4:07 pm

  Wel handig zo lekker makkelijk, ik ga zelf wel liever voor een echte wok met verse groentjes 🙂

 10. november 25, 2014 / 4:08 pm

  Dit lijkt me erg lekker! Ik hou van noedels 😀

 11. Anonymous
  november 25, 2014 / 4:55 pm

  Ziet er lekker uit! Ik zou de maaltijd nog een beetje aankleden met een frisse salade. Ik zag dat je hier ook receptjes van kunt vinden op de website van WeightCare. Ik zelf heb de rijst geprobeerd. Met een beetje fruit en wat yoghurt als toetje, heb je zeker voldoende en het is nog lekker ook.

 12. Bianca | Glamorous Lifestyle
  november 25, 2014 / 5:59 pm

  Ziet er best goed uit! Wat goed dat je toch de keuze kunt maken om geen frietjes mee te eten, maar toch kiest voor een gezondere maaltijd! xo

 13. november 25, 2014 / 6:17 pm

  Ziet er best oke uit en in een pan warm maken is altijd beter dan in de magnetron. Al die stralingen vind ik maar niks.

  Heb ooit een keer een Low kcal en carb “pasta” gekocht…. Dit was echt niet te doen.

 14. november 25, 2014 / 9:24 pm

  Wauw zoals je het beschrijft is het lekker. Dit zou ik dan nog wel een keer willen proberen! 😉

 15. Anonymous
  november 26, 2014 / 8:40 am

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge