Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

FOOD: UZUMA GREEN SLOW JUICE DETOX

FOOD: UZUMA GREEN SLOW JUICE DETOX
Een paar weken geleden zag ik een review over de sappen van Uzuma op een andere blog staan en toen stuurde ik gastblogger Chantal nog een berichtje “hoe gaaf zou dat zijn om uit te proberen!”. Vorige week heb ik een e-mail ontvangen of ik Uzuma zou willen uitproberen, en dat heb ik natuurlijk gedaan. Inmiddels had ik al zoveel goede verhalen hier over gehoord dat ik het zelf ook wel wilde beleven wat voor effect dit nou precies op mij zou hebben. Ik heb drie smaken ontvangen namelijk FUSE, RISE en AURA in totaal zijn het 21 flesjes.

WAT IS UZUMA?
Uzuma is een merk wat “Raw Green Slow Juice” sappen verkoopt om je lichaam te helpen detoxen , afvallen enzovoort. Er zijn verschillende programma’s die je kan volgen zoals het programma SLIM je drinkt dan 7 flesjes per dag. Of het programma STEADY dan drink je 4 flesjes per dag (is voor mensen die ongeveer 3 kilo willen afvallen). Daar naast heb je nog het programma FIT dan drink je 2 flesjes per dag en het laatste programma is DETOX ook dan drink je 7 flesjes per dag.
Ik snap dat als je alleen maar 7 flesjes sap drinkt je gaat afvallen ( dit is bij programma SLIM), maar persoonlijk vind ik dat niet de juiste manier van afvallen (plus als je gewoon weer gaat eten/drinken dan komen de kilo’s die je afvalt er ook weer gewoon aan). Ondanks dat ik graag wat zou willen afvallen heb ik het gewoon op mijn manier gedaan namelijk 2 a 3 flesjes per dag en gewoon een warme maaltijd. (Edit: bij 2 a 3 flesjes is het niet de bedoeling een maaltijd te vervangen zoals ik heb gedaan, maar het er naast te drinken plus minimaal 2 liter water).
Het oranje sapje is RISE en bevat onder andere wortel, de smaak is verrassend lekker en qua smaak proef ik ook vooral de wortel de andere ingrediënten herken ik er niet echt in terug.
Het rode sapje is FUSE en deze bevat onder andere biet, en om heerlijk te zijn vind ik de minst lekkere smaak. Ik heb twee flesjes hier van op, maar meer lukte echt niet het is gewoon niet helemaal mijn smaak.
Dan de laatste kleur dat is groen AURA en daar zag ik een beetje tegen op (denk dat het door de kleur komt) deze sap bevat onder andere spinazie. Ik heb het toch geprobeerd en eigenlijk valt het best mee het is goed te drinken.
EDIT: Ik heb achteraf nog vier smaken ontvangen namelijk ZEN, KARMA, SHINE en VIBE mijn pakket klopte qua smaken niet en daarom heb ik ze achter af ontvangen. Normaal plaats ik dat niet meer in het artikel, maar dit keer wil ik dat wel doen zo dat jullie er een volledig beeld van krijgen.
 
KARMA is een groene sap en ik vind die kleur gewoon beetje spannend om te drinken er zit onder andere appel, broccoli en boerenkool in. Die combinatie klinkt een beetje vreemd, maar deze is echt heel goed te drinken.
SHINE is denk ik samen met RISE het lekkerste sapje er zit onder andere wortels en mango in deze twee proef je ook goed en vind het een lekkere combinatie.
VIBE is net zoals het andere rode sapje niet zo’n succes voor mij er zit namelijk biet in en deze smaak  is voor mij persoonlijk te overheersend.
ZEN is nu echt het laatste sapje (aangezien ik dat hier boven al eerder heb gezegd) er zit onder andere  spinazie en limoen in. Vind deze combinatie niet verkeerd, maar ben er ook weer niet super enthousiast over het is gewoon goed te drinken.
Wat ik heb gemerkt in de dagen dat ik twee maaltijden heb vervangen voor een sapje (het derde sapje  was soms als extra niet al vervanger), is dat ik op dag drie begon te merken dat mijn lichaam suiker begon te missen. Ik werd suf kon mij moeilijk concentreren en had echt hoofdpijn dit zijn echt verschijnselen van het afkicken van suikers. Als ik het had gedaan zoals het hoort dus de gewone maaltijden en daarnaast de sappen, dan had ik daar natuurlijk geen last van gehad en was het beter vol te houden.
De sappen zijn goed te drinken (alleen de rode versie is gewoon niet voor mij besteed) en gezond , maar ik raad dit vooral aan als je lichaam even goed wilt detoxen. Over programma SLIM: Ik snap zelf ook dat als je alleen maar sap drinkt je dan van zelf afvalt , maar ik vind dat niet de juiste manier. Omdat ik ook jonge lezeressen heb en zelf weet hoe het is om zwaarder te zijn of onzeker te zijn over je uiterlijk ga ik dit niet voor afvallen aanraden. Voor iedereen die gaat of wilt afvallen is dit namelijk anders daar kan een deskundige je beter bij helpen. Ik vind het heel fijn dat ik dit mocht proberen, maar helaas is dit niet iets voor mij. Ik zou dit wel gebruiken als ik goed wil detoxen soms is dat namelijk ook wel goed voor je lichaam. Wat trouwens ook leuk om te weten is, elk flesje bevat ongeveer een kilo groenten!
De UZUMA Green Slow Juice sappen DETOX programma (7 sappen per dag voor 3 dagen) kost €73,50,- en is hier te bestellen.
Lijkt jou dit een goede manier om je lichaam eens te detoxen?

post signature
*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd voor een eerlijke review.

Volg:

17 Reacties

 1. december 2, 2014 / 12:10 pm

  Fijn dat je het geprobeerd hebt! Ik ben het helemaal met je eens dat dit de verkeerde manier is om af te vallen. Alles wat je verliest, kom je nadien waarschijnlijk dubbel en dik bij. Bovendien lijken de sapjes me ook niet zo lekker eigenlijk. x

 2. december 2, 2014 / 2:34 pm

  Detoxen en echt even van de suikers af is denk ik helemaal niet verkeerd. Na drie dagen krijg je dan inderdaad last van ontwenningsverschijnselen, heel vervelend, maar iets waar je “even doorheen moet”. Ik ben wel benieuwd wat er precies in de sapjes zit, dat het kan dienen als maaltijdvervanger.

  • december 2, 2014 / 2:36 pm

   Als je op de foto’s klik dan kan je precies de ingrediënten enz zien er zit ongeveer een kilo groente in per flesje 🙂

 3. december 2, 2014 / 3:20 pm

  Wat goed dat je niet aanmoedigd om deze sapjes te gebruiken om mee af te vallen! Ik geloof persoonlijk ook niet echt dat vloeibaar voedsel zoals dit net zo goed is als gewoon vast voedsel. Wel denk ik dat dit erg fijn is om te gebruiken als je behoefte hebt aan een korte detox!

 4. december 2, 2014 / 3:31 pm

  Leuk dat je het mocht uitproberen! Erg goed van je dat je het niet aanmoedigt om dit als afvalmethode te gaan gebruiken. Ik zou het namelijk zelf ook niet gebruiken om af te vallen, maar gewoon om te detoxen. 🙂

 5. december 2, 2014 / 3:56 pm

  Super om te lezen ik denk dat alleen maar sap drinken ook niet goed is en mijn moeder kon het ook niet volhouden !

 6. december 2, 2014 / 4:16 pm

  Leuk om je ervaring te lezen en ik ben het met je eens!
  Ik zou dit graag willen proberen, al was het alleen maar voor extra vitamine/weerstand kweken,
  maar ik vind het wel vrij prijzig en je moet gelijk 21 flesjes bestellen…
  Weet niet of dat in mijn koelkast past…Haha.

 7. december 2, 2014 / 4:37 pm

  Ik vind het goed dat je het niet aanmoedigt! Ik heb de sappen ook uitgeprobeerd, maar ik drink ze alleen als extraatje tussendoor. En ik vond die Fuse ook het minst lekker, haha!

  • december 2, 2014 / 8:34 pm

   Als extraatje zijn ze ook goed te doen of om heerlijk even te detoxen daar zijn deze sappen echt perfect voor 🙂 x

 8. december 2, 2014 / 4:47 pm

  Wel fijn dat je dit hebt uitgeprobeerd. Ik was hier ook zeer benieuwd naar, maar ik denk ook niet dat dit iets voor mij zal zijn.,

 9. december 2, 2014 / 7:36 pm

  Ik denk dat je het systeem niet helemaal goed begrepen hebt (of dat het bedrijf het niet helemaal goed heeft uitgelegd), ik kon me al niet voorstellen dat een bedrijf zou adviseren om een maaltijd te vervangen voor een sapje met zo weinig calorieën. Hier: http://www.uzuma.nl/green-juice-programma/71-fit-gezond-leven.html zie je dat als je zoals in jouw geval kiest voor 2 flesjes Uzuma per dag, je deze drinkt náást 3 gewone maaltijden (en 2 liter water, ook heel belangrijk). Logisch dat je hoofdpijn kreeg en suf werd, je kreeg gewoon veel te weinig calorieën binnen! Zelfs in het geval van 4 flesjes per dag, eet je daarnaast nog een lunch, diner en ’s avonds een tussendoortje. Ik denk dus dat het best goed vol te houden is (alleen die rode bieten-variant zou ik ook overslaan, ieuw!). Ik vind het er best goed uit zien.

  • december 2, 2014 / 7:44 pm

   De sappen zien er zeker goed uit en zijn lekker (behalve die met biet dan maar dat is ieder zijn eigen persoonlijke smaak). Wat ik heb begrepen is dat je bij 7 flesjes ( de hardcore versie zeg maar haha) dat je daar naast niet je vaste maaltijden neemt en daarom raad ik dat ook niet aan qua afvallen, maar echt als een detox voor af en toe tussendoor 🙂 x

 10. december 2, 2014 / 8:23 pm

  Zoiets lijkt me altijd wel leuk om te proberen, maar ik betwijfel of dit echt iets voor mij zou zijn. Om af te vallen zou ik dit ook zeker niet aanraden, daarin volg ik je mening helemaal! Leuk om je review te lezen!

  X Sara

 11. december 2, 2014 / 9:03 pm

  Ik vind groenten heel lekker dus misschien is het wel iets voor mij!

 12. december 2, 2014 / 10:23 pm

  Ik zou zelf graag 10 of meer dagen willen detoxen, maar ’t komt er nooit van door school. Het lijken me lekkere sapjes, vooral Rise 🙂 xo

 13. Jenn
  december 5, 2014 / 10:48 pm

  Het trekt mij absoluut niet, geef mij maar gewoon een ouderwets fruitsapje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge