Nieuwe artikelen:

 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024

WORK | GEKKE VOORSTELLEN EN/OF MAILTJES DIE IK SOMS ONTVANG

WORK | GEKKE VOORSTELLEN EN/OF MAILTJES DIE IK SOMS ONTVANG

Dagelijks ontvang ik diverse e-mails voor Pinkit.nl met daarin toffe nieuwtjes, leuke samenwerkingen en soms ook dingen waarvan ik denk…huh? Ik dacht misschien is het wel leuk of interessant om er een paar met jullie te delen, een soort van “kijkje achter de schermen” en ik ben ook nieuwsgierig naar de reacties van collega bloggers.

Voordat ik wat voorbeelden opnoem wil ik toch een soort van disclaimer aan dit artikel toevoegen. Pinkit is mijn bedrijf, ik verdien met mijn website en social media mijn geld en nee ik doe niet alleen maar voor het geld. Er zijn genoeg dingen die ik gratis doe, maar voor bepaalde eisen en verwachtingen mag best wel iets tegenover staan. Ik ga ook geen bedrijven noemen in deze voorbeelden, omdat ik dat niet netjes vind en het dan toch een soort van reclame voor hun is 😉 (negatieve reclame is ook reclame haha).

“Hoi Bianca wat een leuke site heb jij! Ik heb een gastblog geschreven over sokken/overhemden/beauty tools… en zou het leuk vinden als je dit wilt plaatsen op Pinkit.nl”.

Dit soort mailtjes ontvang ik meerdere keren per week en dat is nog helemaal niet zo gek. Ik mail dan terug dat het mogelijk is (mocht het onderwerp op Pinkit.nl passen) en noem daarbij ook het tarief. Het komt dan regelmatig voor dat er totaal geen budget is en dat ze verwachten dat ik het gratis plaats….Zo’n gastblog bevat vaak 1-2 linkjes en is gewoon een verkapte manier van reclame, niks mis mee maar dat plaats ik alleen tegen betaling.“Advertorial 2 linkjes tarief €17”

Vorige week kreeg ik een melding dat bij een bureau voor mij een opdracht openstaat. Ik wist niet eens meer dat ik mij daar ooit had ingeschreven en toen ik op het linkje klikte zag ik het voorstel. Daarna zag ik het bedrag van €17 en ik heb serieus 3x gecheckt of het geen geintje was. Ik neem dit soort voorstellen niet eens serieus en heb het mailtje ook verwijderd.

“Wij van merk X zouden je graag een product willen opsturen dit zijn de eisen…”

Om vervolgens een bestand mee te sturen met een rij aan eisen en volwaarden terwijl de producten nog geen waarde hebben van €10. Nogmaals ik wil absoluut niet ondankbaar of arrogant zijn. Ik review wekelijks meerdere producten die zijn opgestuurd zonder er geld voor te krijgen, maar daar zitten dan geen eisen en voorwaarden aan vast. Zodra een bedrijf met een waslijst aan eisen komt…tsja dan verwacht ik daar ook iets reëels voor terug.

“We offer a special 30% discount for ambassadors to purchase one or more watches.”

Op Instagram ontvang ik ook wel eens berichtjes voor leuke samenwerkingen, zelfs van buitenlandse bedrijven. Ik denk dan “wat leuk dat ze mij benaderen!”, maar dan krijg ik wederom weer de voorwaarden en eisen waardoor ik afhaak. Het bovenstaande voorbeeld komt regelmatig voor, een bedrijf wilt dan reclame en als blogger/influencer (wat een naar woord) dien je zelf een product te kopen. Je krijgt dan wel een korting van 30% maar het bedrijf krijgt zo gratis reclame plus ze verdienen iets aan je bestelling. Als een bedrijf met je wilt samenwerken en ze benaderen je uit zichzelf (ik vind het een iets ander verhaal als je een bedrijf of merk zelf gaat mailen), dan mag je daar wederom iets terug voor verwachten. Er zijn bloggers/influencers die genoegen nemen met een barterdeal (dus alleen een product), maar er zijn ook mensen die daarnaast nog geld er voor vragen.

Dit zijn toch een aantal voorbeelden die ik met jullie wilde delen en het is absoluut niet mijn bedoeling om arrogant over te komen, maar het is belangrijk om je waarde te weten. Als je mij wat langer volg dan weet je dat ik regelmatig zelf heel veel producten koop en merken promoot zonder er betaald voor te krijgen…gewoon omdat ik het leuk vind en achter een merk sta. Het draait bij mij niet alleen maar om het geld, maar het is wel mijn werk en daar moet ik ook zakelijk in zijn. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven en merken die het wel goed aanpakken en waar ik het super vind om mee samen te werken <3

post signature

Volg:

8 Reacties

 1. Lisanne Bons
  november 16, 2018 / 3:13 pm

  Leuk om dit te lezen. Het is toch wel een nieuw soort beroep aan het worden. Blogger of vlogger. En ik merk dat er wel heel veel vooroordelen zijn.

 2. Nikita
  november 16, 2018 / 4:10 pm

  Het is je werk waar je je noterham mee verdient, de mensen/bedrijven die jou emailen willen ook geld verdienen, MAAR ze zetten er weinig tot niks tegenover, dat noemt men verkapt vrijwilligerswerk.

  Zelf vind ik het nogal asociaal, barter deals zijn leuk op zijn tijd, maar verdien je geen boterham mee, dus als ze dan veel eisen stellen aan het artikel is een geldelijke betaling wel zo normaal EN netjes.

  Dat iets je hobby is betekent niet dat het je geld hoort te kosten om moreel goed bezig te zijn of zo.

 3. november 16, 2018 / 5:35 pm

  Hey Bianca, ik herken me helemaal in de voorbeelden die je geeft. fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die van die absurde voorstellen krijgt. Jammer, dat als men zelf de waarde van hun bedrijf wil vergroten, ze ons als bloggers dan zo’n oneerbiedig voorstel durven te doen. Ons werk kost ook gewoon tijd en moeite. En die mag best erkend en beloond worden 😉

 4. chucky1012
  november 18, 2018 / 1:51 pm

  Jij doet jouw werk niet voor niets…
  Men moet weten dat je er werk niet even duurt voor een artikel maar uren lang en soms dagen lang.
  Jij bent zo goed bezig met jouw blog en ga zo door…. ?????

  Een prachtige dag ?

 5. Nienke
  december 31, 2018 / 9:56 pm

  Wauw, 17 euro is wel heel… weinig! En de verzoeken zijn behoorlijk onbeleefd geformuleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge