Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

PERSONAL | HOE GAAT HET MET MIJN SHOPVERSLAVING?

PERSONAL | HOE GAAT HET MET MIJN SHOPVERSLAVING?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik over mijn shopverslaving heb geschreven, dat ik het weer tijd vind voor een soort update. Ik krijg namelijk naar aanleiding van deze artikelen regelmatig mailtjes en zelfs interview verzoeken, maar daar ga ik eigenlijk nooit op in. Vandaag weer even een update, omdat het niet zo goed gaat als ik zou willen…

In 2015 heb ik voor het eerst over mijn shopverslaving geschreven en nog dagelijks krijg ik hier meerdere bezoekjes en reacties op via social media en mijn e-mail. Ook al is een shopverslaving niet zo erg als bijvoorbeeld een eetverslaving, drank/drugs….het kan je zeker wel goed in de problemen brengen. En dat heb ik zelf ook voor een gedeelte mee gemaakt, dat ik door mijn online bestellingen (die toen voor een groot deel écht noodzakelijk waren) mijn rekeningen niet meer kon betalen en een schuld creëerde.

Nou zijn er natuurlijk ook genoeg mensen die reageren met “je doet het zelf allemaal” “koop dan niks” of “je hebt geen discipline”. Dat is allemaal makkelijk gezegd en natuurlijk zit er ook een kern van waarheid in, maar net zoals met elke verslaving is het moeilijk omdat alleen op te lossen…vooral als jezelf de controle kwijt bent.

Inmiddels ben ik een paar jaar verder en na wat ups & downs gaat het redelijk goed. Mijn schulden zijn voor 95% afbetaald en ik denk beter na als ik wat koop. Al zijn er soms nog steeds (online) shopsessie’s dat ik spullen koop die ik eigenlijk niet nodig heb.

Rond november/december had ik een kleine terugval, ik bestelde elke dag wel iets of ging de stad en kwam thuis met items die ik niet nodig had. Natuurlijk heb ik voor Pinkit.nl ook producten nodig voor reviews, maar ik heb nog een mooie voorraad liggen die ik eerst kan testen…en toch ging het shoppen maar door. Met als resultaat dat ik in januari/februari weer op de blaren kon zitten en dit keer wilde ik geen hulp van mijn vriend. Ik heb alles zelf weer opgelost en netjes betaald, maar dit was voor mij wel weer een teken dat ik goed moet opletten met mijn uitgaves.

Op dit moment heb ik een soort van shopverbod, alleen items kopen die écht nodig zijn. En bij alles wat ik wil kopen, eerst de vraag stellen “heb ik het écht nodig?”. Afgelopen weekend was ik bij de Hema en had ik weer wat nieuwe items in mijn winkelmandje liggen, maar na even goed nadenken…heb ik toch alles (op twee zakken paaseitjes na haha) weer netjes teruggelegd. Ik ga namelijk de komende weken naar een aantal events en daar wil ik ook gewoon genoeg budget voor hebben en ook voor andere privé dingen.

Dus om een lang verhaal kort te maken, na een dipje ben ik momenteel weer op de goede weg. Een shopverslaving hebben is niet iets waar veel mensen over praten, maar net zoals met elke verslaving is het wel een aanrader om hulp te zoeken (bijvoorbeeld iemand in je omgeving).

post signature

Volg:

6 Reacties

 1. Beautycutiestyle
  maart 23, 2018 / 7:46 am

  ? Herken je verhaal, maar dat heb ik je al eens eerder laten weten en er heerst zeker weten een taboe op, helaas. Ik denk dat meer mensen er “last” van hebben. (de aanhalingstekens zijn er, omdat niet iedereen gelijk in de problemen komt, dus het niet als een last ervaren, ik wel…) Hoe dan ook sterkte! Vooral met reviews heb je natuurlijk een goed excuus om producten te kopen, daarom lijkt het me extra lastig :-{ Maar je kunt het! ♥.^_^. ♥ Liefs H ღ(en oja alvast een leuk weekend!)

 2. maart 23, 2018 / 9:40 am

  Heel goed dat je hier over schrijft, want ik denk dat er veel vrouwen zijn die met dit problem zitten. Ook veel bloggers. Het is leuk om over producten te schrijven waar je van houdt, maar als het plots een ‘drang’ wordt is dat zeker geen goed teken! Blij dat je zelf ingezien hebt dat het de foute kant uitging en er iets aan gedaan hebt!
  Laura onlangs geplaatst…Mijn zwangerschaps-wellnessmoment bij Wu WeiMy Profile

 3. maart 23, 2018 / 2:18 pm

  Goed dat je hier open over bent. Volgens mij kampen veel vrouwen met dit probleem. Alleen denk ik dat er een aanzienlijk taboe op rust, mede door de ‘gemakkelijke’ commentaren die je krijgt.
  Zoals Laura zegt, heb ik het ook al bij bloggers gezien. Als je echt de noodzaak voelt om álle nieuwste releases te kopen zodat je er als eerste over kan bloggen, terwijl je nu al omkomt in de producten die je slechts één keer geswatcht hebt, dan ben je volgens mij niet goed bezig.
  Jessica J. onlangs geplaatst…In bad met Lush | Golden Wonder Bath BombMy Profile

 4. maart 23, 2018 / 11:56 pm

  Hou op, schei uit! Ik moet me zo beheersen, vooral met al die mooie voorjaars kleding!

 5. maart 26, 2018 / 5:21 pm

  SUPER DAPPER!!!! Dat je hier zo open over schrijft. Ik kan me enorm goed voorstellen dat vrouwen die hier zelf ook last van hebben zich schamen, geen hulp durven te zoeken en in hetzelfde kringetje rond blijven draaien, of nog erger; alleen maar bergafwaarts gaan. Jij maakt het bespreekbaar en dat lijkt me een zeer goed begin om de problemen aan te pakken.
  bychristiana onlangs geplaatst…Review Murad Hydro-dynamic ultimate moisture creamMy Profile

 6. maart 27, 2018 / 5:43 pm

  Respect voor jou dat jij hier speciaal een artikel over schrijft…..
  Er zullen veel dames zijn die dit probleem hebben.
  Heel goed dat jij het aanpakt.
  Ga zo door en je kan het….
  Ik hou wel van shoppen maar kan makkelijk zonder iets thuiskomen.
  Alleen kijken vindt ik vaak ook heel leuk.

  Veel succes Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge