Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

PERSONAL| BEAUTYBLOGGERS VS MOMMYBLOGGERS

PERSONAL| BEAUTYBLOGGERS VS MOMMYBLOGGERS

Op het moment dat ik ben begonnen met bloggen (bijna twee jaar geleden) plaatste ik eigenlijk alleen beauty artikelen, dat is inmiddels veranderd. De kinder onderwerpen zoals speelgoed reviews, Sterre die kleding showt en nog veel meer vind ik zelf ook erg leuk om te doen. Maar er schijnt een “regel” te zijn dat je als blogger beter kan concentreren op één niche, terwijl ik juist graag over diverse onderwerpen schrijf. Dit artikel gaat vooral over beautybloggers en mamabloggers, want ik ben dus een beetje van beide…zit er een verschil in?

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik over speelgoed schrijf of de zoveelste lipstick (vooral mensen in mijn privé omgeving) en dan is mijn antwoord “omdat ik het leuk vind”. Dat er mensen zijn die het leuk vinden om te lezen is ook nog eens mooi mee genomen haha. Ik heb gelijk vanaf het begin al gezegd dat ik geen MUA ben, sterker nog…ik heb nog steeds een hekel aan mijn eyeliner waar ik niet meer overweg kan! Het bloggen over beauty of over kinderen is helemaal niet zo verschillend. Want ik review nog steeds producten een kinder shampoo is ook een beetje beauty! Alleen hebben beide onderwerpen totaal verschillende doelgroepen en lezeressen.

Wat ik zelf het moeilijkste en minst leuke vind is de concurrentie en het elkaar-niks-gunnen, maar dit is bij elke hobby/beroep. Dus niet alleen onder de mamabloggers of bij de beautybloggers, helaas heb je dit overal. Gelukkig zijn er ook genoeg lieve mensen, die elkaar wel willen helpen en klaar staan voor anderen.

Door dat ik over beauty blog heb ik diverse lieve meiden leren kennen zoals Agneta, Saartje, Natasja, Petra, Loes, Vanessa, Mariska, Henriëtte, Saraya, Manon, Amy, Tamara, Jamey…en nog veel meer lieverds waar ik gewoon leuk contact mee heb!

En door het bloggen over mama/kinder onderwerpen heb ik veel nieuwe mensen leren kennen zoals Tamara, Joyce, Cassandra, Emy, Romy, Josan, Dineke, Nicole, Linda, Miranda, Angelique en nog veel meer leuke, lieve en gezellige mama’s!

Het zijn misschien twee verschillende werelden en toch ook weer niet! Ik vind het super om over deze onderwerpen te bloggen plus ik heb daar door online nog meer contacten gekregen, waar ik onwijs blij mee ben. Het is dus zeker geen haat en nijd (zal er tussendoor vast wel zijn, maar ik merk het niet haha). Wat ik wil zeggen met dit artikel? Vooral dat je moet doen wat jij zelf wilt, laat je niet tegen houden door andere of wat volgens bepaalde regels blijkbaar “moet”.

post signature

Volg:

22 Reacties

 1. december 29, 2015 / 6:57 am

  Ik vind het goed dat je dit doet! Tegenwoordig wordt het van iedereen verwacht om een doelgroep te kiezen en je te gaan fixeren op een niche, maar daar doe ik ook niet aan mee hoor 😉 Groot gelijk! En leuk geschreven 🙂

 2. december 29, 2015 / 7:53 am

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik lees als mamablogger ook graag over verschillende onderwerpen. Het is niet zo dat je als je moeder bent niet meer geïnteresseerd bent in beauty of andersom, toch? Lekker zo doorgaan!

 3. december 29, 2015 / 7:59 am

  Juist, dat heb ik dus ook. Ik krijg soms ook de opmerking dat ik teveel mezelf verlies omdat ik bijv opeens meer over kinderkleding schrijf of meer diy’s doe of het opeens over een verzorgingsproduct heb. Maar ik schrijf over datgene wat ik leuk vind. Wat me op dat moment interesseert. En dat het dan zo niet ‘hoort’, tsjah dat is dan jammer. Want mijn blog en mijn onderwerpen…

  Oh ja en die haat en nijd vind ik ook vreselijk, gelukkig heb ik ook heel veel leuk contact met andere bloggers! Ga zo door meis 😀

 4. Tamara
  december 29, 2015 / 8:07 am

  Lekker doen waar jij zich het prettigste bij voelt. En trouwe lezers, lezen toch wat ze willen en slaan over wat hun minder aanspreekt. Ik blog totaal niet en vaak komt er ook nare berichten onder mijn foto’s. Dus doe alstublieft lekker verder, ik geniet er lekker van x

 5. Danielle
  december 29, 2015 / 8:45 am

  Mama’s houden toch ook van beauty?

 6. Agneta
  december 29, 2015 / 8:47 am

  Ooit besloot je gewoon jou dingen te delen op een stukje internet, voor jou een uitlaatklep en vorm om contacten op te doen. Dat je uitgroeide tot waar je nu bent is alleen maar super cool! Dat jij er nu mee kan verdienen is een leuke bijkomstigheid, maar ik vind dat jij trouw bent gebleven aan jezelf en daarom de bezoekers hebt die je hebt. Zou jij je focussen op een niche dan ben je voor mij niet meer de Bianca die ik heb leren kennen, want je bent een beautychick op jou manier en een super coole mama voor Sterre. En een vriendin geworden waar ik, helaas op afstand, echt op kan rekenen.

  Dikke knuffel Agneta

 7. december 29, 2015 / 8:48 am

  Het is een leuke combinatie, toch? Gewoon doen waar je blij van wordt!

 8. december 29, 2015 / 9:08 am

  Gewoon lekker zo doorgaan, ik hou er ook niet van om aan één onderwerp vast te zitten.

 9. december 29, 2015 / 9:50 am

  Gelijk heb je! Ik ken de theorie van de niche ook, en tot op zekere hoogte vind ik hem ook wel terecht. Maar de combinatie moederschap – beauty kan volgens mij best.

 10. Natasja
  december 29, 2015 / 10:54 am

  Een blog is leuk omdat het persoonlijk is. Ik volg een blog omdat ik de persoon erachter, de schrijfstijl en de lay-out tof vind. Als ik jou bezoek weet ik dat ik beauty én kids kan verwachten. Dan heb je toch ook een niche? Het is maar hoe je het bekijkt! 😉

 11. december 29, 2015 / 11:18 am

  Lekker doorgaan zoals je nu doet meis! Ik lees met liefde alles waar je over schrijft…want hey! Elke mama mag toch ook wel een beetje tijd voor zichzelf hebben en lekker tutten?

 12. december 29, 2015 / 11:19 am

  hihi, de ongeschreven regels, …het schijnt inderdaad zo te zijn dat men aanraad om je aan een bepaalde niche te houden…ik denk dat het belangrijk is dat je het met je gevoel doet, dat dat de sleutel naar succes is op elk gebied…de post over speelgoed lees ik minder vaak bij je, want ja…hoe lullig dit ook mag klinken, dat past minder bij de levensfase waarin ikzelf verkeer… maar je persoonlijke mammablogs lees ik wel altijd een paar keer voor ik reageer, omdat ik die dingen beter begrijp en herken…De beautyblogs lees ik bij jou echt graag, want juist door dat je niet alleen maar bezig bent met beauty en soms heel herkenbaar, heeft je blog een heel menselijk, realistisch karakter gekregen….Je blog is wel iets waar jij jezelf fijn moet voelen, want tenslotte kan je het nooit iedereen naar de zin maken

 13. december 29, 2015 / 11:27 am

  Ik hwb ook geen echte niche.. maar ik wil over veel meer kunnen schrijven dan enkel beauty of fashion en ik vind t helemaal prima!

 14. december 29, 2015 / 11:51 am

  Helemaal mee eens! Ik vind dat er tegenwoordig veel regels zijn i.v.m. bloggen, terwijl ik vind dat je als blogger gewoon je eigen ding moet doen, en dat je moet bloggen over de onderwerpen die jij leuk vindt. Ik schreef in het begin ook vooral over beauty, terwijl er nu ook lifestyle en persoonlijke artikelen online komen. Waarom? Omdat ik dat leuk vind. Ik vind het ook veel leuker om blogs te lezen waar verschillende onderwerpen aan bod komen, dat is variërend en zo leer je de persoon achter de blog ook beter kennen. Ik vind het trouwens superlief dat je mijn naam hebt vermeld. Ik ben ook blij dat ik je leren kennen heb! X

 15. december 29, 2015 / 12:47 pm

  Ai ai, ik kleur ook niet binnen de lijntjes dan 🙂
  Ik ben mama-blogger, uitstapjes blogger, haakprojectjes blogger, opinie blogger, …
  Maar blogde ook mijn nieuwe schoenen en die van de dochter.
  Niks moet alles kan.
  Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je het zelf graag blijft doen. Toch?
  Ik ken je blog nog maar net, maar volgens mij is het hier héél gezellig 😀

 16. december 29, 2015 / 1:53 pm

  Inderdaad, lekker bloggen over de onderwerpen die jij zelf leuk vindt! Ik pak er ook af en toe een beauty review bij, al weet ik er weinig vanaf. Gaat erom dat je plezier hebt toch 🙂

 17. december 29, 2015 / 4:50 pm

  Tja, ik weet ook dat het zo is maar ik probeer te bloggen over wat ik leuk vind. Dan past het wat mij betreft prima op mijn mama blog. Alsof mama zijn alleen maar over je kinderen gaat. En dat misgunnen merk ik ook wel. Snap dat niet zo goed. Door elkaar te helpen word je zelf toch ook beter en niet andersom. In iedergeval voelt het beter lijkt me.

 18. december 29, 2015 / 11:41 pm

  Ik vind het juist leuk dat je wat breder blogt. Je blijft lekker dicht bij jezelf staan en dit is uiteindelijk waar het om gaat. Keep up the good work Bianca.

 19. Sarah
  december 30, 2015 / 7:22 pm

  Ik heb ook geen specifieke niche en post dus ook gewoon over “alles” wat ik leuk vind. Dit kan iets over mijn dochter/gezin zijn, maar ook evengoed over een mascara die ik heb uitgetest.

 20. december 30, 2015 / 11:48 pm

  Ik vind het juist leuk dat jij blogt over datgene wat jíj leuk vindt. Vergeet niet, het is JOUW blog, jij mag plaatsen wat je wilt, met wat voor reden dan ook 🙂 Keep up the good work! Ik vind je make-up artikelen het leukste, maar dat komt omdat ik zelf nog geen kind heb. Wellicht ben ik straks helemaal hooked aan de artikelen van Sterre! 😉 Zou ze ooit zelf artikelen gaan schrijven op Pink It, bedenk ik me nu? Hoe leuk zou dat zijn, haha! Oke, ik dwaal af. Ik wens je een fijn 2016 in ieder geval! Met veel mommy en beauty artikelen! ♥

 21. Beautycutiestyle
  december 31, 2015 / 9:10 am

  ?? Mooi stuk en ik vind de diversiteit juist super! ღ

 22. januari 1, 2016 / 9:28 pm

  Ik vind het leuk dat je blogt over de dingen die jou bezig houden. Natuurlijk is dat over verschillende onderwerpen! Juist helemaal passend bij jou 🙂
  En omdat je altijd in je eigen stijl schrijft, blijft het herkenbaar en prima passend bij jouw blog. Lekker zo houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge