Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?

Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?

Wanneer moet je op zoek gaan naar een trouwjurk? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen weer anders. Toch is het belangrijk hier voor jezelf goed over na te denken. Misschien heb je voor jezelf al het één en ander geregeld, het is dan goed om bij jezelf na te denken hoelang van te voren een trouwjurk uitzoeken jou een prettig gevoel geeft. 

Sommige aanstaande bruiden kunnen niet wachten om op zoek te gaan naar hun droomjurk. Vanaf het moment dat ze ten huwelijk worden gevraagd, duiken ze de bruidsmodewinkels in. Andere bruiden vinden het fijner om rustiger aan te doen en kopen hun trouwjurk dichterbij de bruiloft. Onthoud wel: er is geen goede of slechte tijd voor het vinden van de perfecte jurk. Het is net waar jij je goed bij voelt. 

Wanneer moet je jouw droomjurk kopen?
In het kort: minstens zeven tot negen maanden voor de grote dag. Dit tijdsbestek geeft je de ruimte om de trouwjurk van jouw wensen te vinden en deze op maat te laten maken. Misschien voelt het erg lang voordat de grote dag eindelijk aanbreekt, maar het is beter om op schema te lopen dan het risico te nemen in een trouwjurk overhaast te moeten kopen.  Je wilt geen bruiloft stress krijgen doordat je nog last-minute op zoek moest naar een trouwjurk. Hoe langer je wacht met het zoeken naar een trouwjurk, hoe lastiger het zal zijn om een jurk te vinden waar je verliefd op zult worden.

Jouw jurk heeft tijd om binnen te komen
Veel aanstaande bruiden realiseren zich vaak niet dat het maanden kan duren voordat een (op maat gemaakte) jurk wordt geleverd. Het kan zijn dat je weken tot maanden zoekt naar de perfecte jurk, en daarna nog drie tot zes maanden kan wachten voordat de jurk binnen is. Dit geldt over het algemeen voor de duurdere en op maat gemaakte trouwjurken.

Houd rekening met het vermaken
Hoe eerder je jouw trouwjurk hebt, des te meer tijd er is voor eventuele aanpassingen. Misschien heb jij je droomjurk al gezien, maar wil je enkele details tóch nog iets anders. Bruidswinkels zoals Brides by Fem kunnen jouw jurk veranderen in joúw droomjurk. Let er echter wel op dat het niet uit maakt hoe lang het duurt voordat je trouwjurk geleverd wordt bij de bruidswinkel, als je wijzigingen wilt aanbrengen kost dit nou eenmaal tijd.

Boek jullie trouwlocatie eerst
Het is slim om eerst een trouwlocatie te hebben voordat je jouw trouwjurk gaat kopen. De locatie kan namelijk van invloed zijn op jouw ideale jurk. Trouw jij in de winter? Dan wil je wellicht een winter bruidsjurk. Trouw jij op het strand? Dan kies je eventueel voor een lichte, soepel vallende jurk. Tip: ben je in de buurt van Groningen? Zoek dan eens op internet ‘trouwjurken Groningen’ en wacht niet langer met het maken van een afspraak!

Lees ook: Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine

Volg: