Nieuwe artikelen:

 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024
 • Nieuw | hannah FlairoSun

  Nieuw | hannah FlairoSun
 • Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions

  Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions
 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024

Waarom het niet erg is als je niet meteen een passende babynaam vindt

Waarom het niet erg is als je niet meteen een passende babynaam vindt

Als er een kleintje op komst is, wil je je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Waar moeders meestal razend enthousiast worden van babykleertjes shoppen, storten vaders zich maar al te graag op het klussen in de babykamer. Een andere bijzondere taak die jullie te wachten staat, is het verzinnen van een passende babynaam. Wellicht zijn jij en je partner al wekenlang aan het nadenken over de voornaam voor jullie toekomstige kind, en slaat de twijfel toe. Jullie hebben allebei een andere voorkeur wat namen betreft, en komen er maar niet uit. Je voelt plotseling de tijdsdruk en je wordt wat ongeduldig. Nu moet er toch echt snel een naam komen! 

Probeer je hierover toch niet te veel zorgen te maken. Het is niet erg als je wat langer doet over het verzinnen van de babynaam. We geven je drie redenen waarom je gerust wat langer mag twijfelen. 

 1. Je hebt meer tijd dan je denkt

  Veel toekomstige ouders willen alles graag perfect doen en tot in de puntjes voorbereiden, omdat dat hen een gevoel van zekerheid geeft. Voor de babyuitrusting is het ook zeker handig als je op tijd alles in huis hebt. Maar wat betreft babynamen kun je ook gerust een beetje afwachten, en afgaan op wat je gevoel je ingeeft. Je hoeft niet altijd actief te gaan zoeken naar de mooiste jongensnamen of meisjesnamen. Laat het los als het niet meteen lukt. De kans is groot dat juist op een onverwacht moment spontaan een prachtige naam in je opkomt.

Wist je dat je nog tot drie dagen na de geboorte kunt beslissen? Je kunt dus ook nog een definitieve keuze maken als het kindje er is.

 1. Onder tijdsdruk maak je vaak niet de beste keuze

  In eerste instantie ben je misschien geneigd om een beetje vaart eronder te zetten, of hebben jullie zelfs een deadline bedacht. Maar wat langer wikken en wegen is meestal toch beter dan te impulsief een naam kiezen. Onder tijdsdruk loop je immers het risico dat je een overhaaste en ondoordachte keuze maakt waar je spijt van kunt krijgen. Maak dus een lijstje met favorieten, doe uitgebreid onderzoek en geef het nog even een aantal dagen.

 2. Namen bedenken is veel leuker als je het proces genoeg tijd geeft

Namen verzinnen onder druk staat het plezier in de weg, en eigenlijk is het zonde als dit steeds tot discussies of gekibbel tussen jullie leidt. Een babynaam bedenken kan juist zo’n fijn onderdeel zijn van de voorpret naar de geboorte van jullie kleine wondertje toe! Als je op tijd begint met brainstormen, heb je alle tijd en ruimte om jullie favoriete meisjes namen en jongensnamen op een rijtje te krijgen en samen tot de beste keuze te komen. Én om je te verheugen op de komst van jullie kindje.

Lees ook: Nieuw Mon Bourjois geurcollectie

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge