Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

VERZEKERINGEN WAAR JE DOORGAANS NIET AAN DENKT

VERZEKERINGEN WAAR JE DOORGAANS NIET AAN DENKT

We hebben allemaal onze gebruikelijke, soms verplichte verzekeringen. Bijvoorbeeld de zorgverzekering, autoverzekering en inboedelverzekering. Maar wist je al dat je eigenlijk alles kunt verzekeren? Denk aan een beroemdheid die haar lichaam laat verzekeren, of wist je al dat er een verzekering tegen kidnapping bestaat?

Vreemde verzekeringen

Het principe van verzekering kan op alles toegepast worden. Je verzekert je immers tegen risico’s. Als je je geld verdient met je uiterlijk of je lichaam, denk aan de handen van een pianist of gitarist, of de billen van Jennifer Lopez, kan het verstandig zijn deze lichaamsdelen te verzekeren. Een pianist met een verbrijzelde hand zal immers nooit meer kunnen spelen en zijn of haar geld verdienen met professioneel piano spelen.

Een andere vreemde verzekering is een kidnap-ransomverzekering. Een verzekering voor vermogende particulieren, bedrijven en hulporganisaties die te vrezen hebben voor kidnapping. Deze verzekering dekt de betaling van het losgeld, en de verdere financiele gevolgen van afpersing, ontvoering en gijzeling, en een crisisconsultant mocht er toch iets gebeuren. Uiteraard hebben de rijken ter aarde wel meer vreemde verzekeringen. Denk aan een speciale verzekering voor het rieten dak van je villa, een cyberrisk-verzekering tegen digitale dreigingen zoals hackers, speciale autoverzekeringen voor exclusieve bolides en een verzekering voor de dure kunstcollectie.

Welke verzekeringen zijn iets voor jou?

Maar ook dichterbij huis zijn er onbekende verzekeringen die misschien niet meteen voor de hand liggen, of vaak vergeten worden, maar toch een goede keuze kunnen zijn. Denk aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers, een doorlopende reisverzekering als je vaak reist of een extra verzekering voor dure spullen, zoals kunst, sieraden en elektronische apparatuur. Je kunt dus ook gewoon je laptop verzekeren. Dat kan erg handig zijn!

De uitvaartverzekering

Een vreemde eend in de bijt voor veel mensen is toch de uitvaartverzekering. Nog lang niet iedereen heeft deze verzekering, terwijl we allemaal weten dat we ooit dood gaan. Nu kan een uitvaartverzekering overbodig zijn als jij en je familie voldoende vermogen hebben om de kosten van een uitvaart te betalen, maar bij veel mensen is dit helaas niet het geval. Een uitvaartverzekering afsluiten kan dan een goede optie zijn. Als je je familie toch goed achter wil laten, kan een uitvaartverzekering een goede optie zijn. Je uitvaartverzekering vergelijken kun je doen op overstappen.nl.

post signature

Volg:

3 Reacties

 1. juli 15, 2018 / 11:15 am

  Haha, leuk en origineel artikel Bianca! Toen ik las over die kidnap verzekering moest ik direct denken aan de film ‘Man on fire’! Dus ik wist al dat zoiets bestond. Verzekeringen zijn eigenlijk nooit leuk om over na te denken en al helemaal niet om er geld aan uit te geven, maar ja, als je het nodig hebt, ben je blij dat je er een hebt afgesloten natuurlijk.
  bychristiana onlangs geplaatst…De dag voor onze bruiloft | Picknicken in RocamadourMy Profile

 2. Nikita
  juli 15, 2018 / 11:19 am

  Dat mensen zo laks zijn met uitvaartverzekeringen heb ik nooit begrepen.

  Ik had mn eerste toen ik 5 was lol

  Inmiddels was die niet voldoende waard meer dus begin 20 zelf eentje afgesloten.

  Kost een goede 8 euro in de maand, kan iedereen wel betalen.

  Misschien ene jdee voor jou als je het nog niet hebt gedaan, is er eentje voor Sterre af te sluiten, hoe jonger ze is hoe goedkoper

 3. Tonnia
  juli 15, 2018 / 3:35 pm

  gelukkig heb ik alles goed geregeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge