Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

SCHOENEN DIE LEKKER ZITTEN, ZIJN BELANGRIJK!

SCHOENEN DIE LEKKER ZITTEN, ZIJN BELANGRIJK!

Een paar jaar geleden kocht ik schoenen omdat ze er leuk of mooi uitzien. Maar 9 van de 10 keer had ik spijt van deze aankopen. Waarom? Omdat de schoenen toch niet lekker zaten, pijn deden aan mijn voeten of dat ik ze na een uur al uit wilde doen…

Lopen op wolkjes!

Eind vorig jaar maakte ik kennis met het merk Xsensible, een ontmoeting om nooit meer te vergeten. Ik kreeg een paar Xsensible Stretchwalker in het model Black Leopard opgestuurd (daar heb ik toen ook een artikel over geschreven) en wat was ik blij. Deze schoenen zien er niet alleen super leuk uit, maar door het comfort lijkt het net of je op wolkjes loopt. Ik kon uren lopen, zonder dat mijn voeten pijn gingen doen.

Mijn knop ging om

Deze schoenen hebben mij doen inzien, dat ik voor mijn voeten goede schoenen nodig heb. Om mijn voeten te omschrijven gebruik ik de volgende woorden: plat, breed en een hoge wreef. En of dit nog niet genoeg is heb ik een smalle hak waardoor ik uit veel schoenen floep. Dit laatste vertelde een verkoopster mij, toen ik opzoek ging naar nette schoenen voor een trouw-outfit. Tijdens deze shopsessie heb ik zoveel schoenen aan gehad, dat ik er alleen maar gefrustreerd van werd (geen enkele schoen zat goed en zag er ook nog eens leuk uit)…shoppen hoort toch leuk te zijn? Na bijna de hoop op te geven kwam ik uit bij een paar zwarte nette schoenen en die waren in de Gabor sale #dubbelgeluk.

Ik heb deze schoenen aangehad naar de bruiloft van mijn zwager & schoonzus. Het was een lange, gezellige dag met tussendoor veel staan, lopen en dansen. Pas aan het einde van avond begon ik pijnlijke voeten te krijgen, maar dat is na 12+ uur ook niet zo gek!

Afscheid nemen van mijn oude schoenen

Naast mijn tassen verzameling, heb ik ook redelijk wat schoenen. Ik heb ze voor de gein geteld en ik kwam uit op 21 paar. En eerlijk? Ik gok dat er maar drie paar regelmatig uit de kast komen, omdat die het fijnste zitten en het lekkerste lopen. De andere schoenen zien er super uit, maar als ik ze nooit aan heb…wat heeft het dan nut om ze nog te bewaren? Daarom heb ik een paar dagen terug mijn kast eens goed opgeruimd. Er zijn schoenen naar de kringloop gebracht en een paar ga ik proberen te verkopen. En dat geld kan ik dan weer bij een paar nieuwe schoenen leggen!

Diep van binnen wil ik natuurlijk ook elegant op hoge hakken kunnen lopen, maar dat zit er voor mij gewoon niet in. Na een uur heb ik al last van mij wreef/tenen/hiel en dat heb ik er niet meer voor over. Dan trek ik liever schoenen aan die een goede match zijn met mijn voeten en zorgen voor comfort. Natuurlijk moeten die modellen wel een beetje leuk er uit zien en niet te ouderwets 😉

Kiezen voor comfort

Ik maakte mij altijd druk om wat andere zouden denken als ik altijd maar sneakers draag of wat minder hippe modellen. Maar tegenwoordig probeer ik dat naast mij neer te leggen, mensen hebben toch altijd wel een mening en je kan het vaak toch niet voor de 100% goed doen. Dan kies ik er toch liever voor om aan het einde van de dag, geen pijnlijke voeten te hebben. Nu weet ik gewoon bij welke merken ik direct kan kijken, dat scheelt ook weer een hele zoektocht tijdens het shoppen.

Als jullie schoenen gaan kopen, kijk je dan naar hoe mooi/tof het model er uit ziet of vind je het belangrijker hoe een schoen zit? Mocht je trouwens een tip hebben voor de perfecte combinatie (looks en comfort), laat die dan even achter in een reactie.

Volg:

3 Reacties

 1. chucky1012
  augustus 12, 2019 / 11:38 pm

  Prachtige en zeer hippe shoes.
  Wat een goed merk…..
  Ik moet ook nodig nieuwe shoes.

  Xoxo

 2. augustus 13, 2019 / 9:31 am

  Dit is inderdaad een lastige. Ik vind schoenen snel ‘leuk’, maar ik krijg snel last van mijn voeten en blaren. Het maakt voor mij geen verschil of ik dure of goedkope(re) schoenen draag. Ik heb bijvoorbeeld slippers van een tientje van H&M waar ik de hele dag zonder problemen op kan lopen en schoenen van honderd euro waar ik na een half uur al last van krijg. Ik vind schoenen kopen dan ook nooit zo leuk, ben altijd bang om dan een miskoop te doen.
  bychristiana onlangs geplaatst…Onze loveshoot in Leersum | Eén jaar laterMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge