Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

MIJN TIPS OM HET BLOGGEN OOK ECHT VOL TE HOUDEN

MIJN TIPS OM HET BLOGGEN OOK ECHT VOL TE HOUDEN

Inmiddels schrijf ik alweer bijna 8 jaar artikelen en reviews, regelmatig krijg ik ook de vraag wat mijn tips zijn om het bloggen ook echt vol te houden. Nou is dat per persoon verschillend en heb ik ook wel eens een periode gehad met de gedachte om te stoppen. Inmiddels is het schrijven van artikelen mijn werk en doe ik het nog steeds elke dag met veel plezier en liefde…oké met soms een baal dag er tussen, want die heeft iedereen wel eens!

Begin met de juiste reden

Het beginnen van een blog kan heel gemakkelijk via Blogspot of WordPress. Je heb gratis website’s of net zoals ik een betaalde. Tegenwoordig beginnen redelijk wat mensen een blog met een verkeerde reden zoals het krijgen van gratis producten of met de gedachte om snel geld te verdienen. Ik kan je alvast uit deze droom halen, want beide gaat niet gelijk gebeuren en er is zelfs een kans dat het sowieso niet gebeurt. Begin een blog omdat je dit zelf graag doet, graag artikelen schrijft en gewoon vanuit je eigen plezier en passie. Dan is het volhouden van bloggen niet zo moeilijk en als je dan wel op een dag “gratis” producten ontvangt (gratis is het nooit een merk verwacht er bijna altijd iets voor terug) of een betaalde opdracht juist extra leuk.

Leg de lat niet té hoog

Het publiceren van een artikel kan net zo vaak als jezelf wilt. Plaats je elke dag een artikel maar krijg je hierdoor veel stress, tijd te kort voor andere dingen of minder plezier…neem dan een stapje terug. Kijk goed na wat wel lukt, al is het maar één artikel per week. Ik begon jaren terug met twee artikelen per dag en dat doe ik sinds twee jaar ook niet meer. Ik plaats wanneer ik kan en wil, als ik een dag geen inspiratie heb dan sla ik wel eens over. Heb ik een super goede dag? Dan komen er soms meerdere artikelen per dag online. Maar nogmaals leg de lat niet té hoog en kijk vooral naar je eigen ritme en schema.

Staar je niet blind

Hoe leuk het bloggen ook is, er zit soms ook een minder leuke kant aan vast. Zoals de jaloezie en concurrentie al is dat per niche misschien wel anders. Staar je niet blind wat een blogcollega voor elkaar krijgt aan bezoekers, PR, betaalde samenwerking enzovoort. Doe je dit wel? Dan zorgt het alleen maar voor negatieve energie en dan raak je het plezier in bloggen ook snel kwijt.

Maak een goede planning

Wat voor mij ook goed helpt is een goede planning maken. Dit staat trouwens niet voor 100% vast want ik wissel ook wel eens qua dagen. Het ligt er bij mij vooral aan hoeveel zin ik heb die dag en energie. Ik probeer twee dagen in de week vooral bezig te zijn met het maken van productfoto’s. Heb ik een goede dag en genoeg tijd? Dan schrijf ik meerdere artikelen en die plan ik dan verdeeld over een aantal dagen. In de avond als mijn vriend weer eens voetbal kijkt, pak ik meestal de laptop erbij en ga ik productfoto’s uitzoeken en bewerken.

Spreek af en toe af

Misschien ken je wel iemand in je omgeving die ook blogt? Of heb je een blogcollega in de buurt wonen? Stuur die persoon dan eens een berichtje om samen af te spreken en ondertussen samen te bloggen. Dit doe ik af en toe met een vriendin en wij samen krijgen daar meestal nieuwe energie en inspiratie door. Het is sowieso een stuk gezelliger aangezien ik tegenwoordig alleen maar vanuit huis schrijf (er zijn nu geen events om te bezoeken vanwege het virus).

Neem af en toe ook gewoon lekker vrij!

Deze tip pas ik zelf een jaar of ander half toe, eerst was ik alleen maar bezig met het maken van nieuwe content. Niet alleen doordeweeks, maar ook in de weekenden en zelfs op vakantie. Net zoals elk ander werk of hobby heb je soms gewoon een dag of meerdere dagen vrij nodig, om weer opnieuw te kunnen “opladen”. Ik hou tegenwoordig de schoolvakanties aan van mijn dochter, dan ben ik amper online. Maar als ik merk dat ik buiten deze schoolvakanties ook toe ben aan een paar dagen vrij, dan neem ik die gewoon ook lekker. Dan ben ik ook niet actief op social media, aangezien daar soms ook redelijk wat tijd in gaat zitten. Na deze vrije dagen voel ik mij vaak weer helemaal gemotiveerd en ga ik fit aan de slag met het maken van nieuwe artikelen.

Dit zijn denk ik wel mijn tips om het bloggen ook echt vol te houden. Ik heb in de afgelopen 8 jaar meerdere bloggers zien beginnen en bijna 80% zijn inmiddels al gestopt. Sterker nog op het gebied van beauty ken ik nog maar een paar beautybloggers, dat is écht jammer! Want ook al is de focus op Instagram groter geworden, het schrijven en lezen van artikelen blijf ik nog steeds het aller leukste vinden. Mochten jullie nog aanvullende tips hebben, laat die dan zeker achter in een reactie.

Misschien ook interessant om te lezen:
Tip Flamingo scheermesjes
Dior Backstage Rosy Glow Blushes
FYD Aroma Diffuser (Action)

Volg:

4 Reacties

 1. maart 19, 2021 / 8:13 am

  Goede tips inderdaad! Vooral jezelf niet vergelijken met anderen is iets wat ik heb moeten leren (en soms nog steeds wel lastig vind). Vooral op Instagram is alles zo gericht op cijfers in plaats van op (de kwaliteit van) content, heel jammer. Daar krijg ik dan ook weinig energie van, maar het hoort er wel een beetje bij tegenwoordig.
  Het bloggen zelf gaat de ene dag ook makkelijker dan de andere. Dus op de makkelijke dagen probeer ik zoveel mogelijk te doen zodat ik andere dagen niet per se iets ‘moet’ doen. Het is fijner om vooruit te werken dan dat je iets moet publiceren (van mezelf dan).
  theNextG1rl onlangs geplaatst…Review: Etos waterproof make-up removerMy Profile

 2. maart 19, 2021 / 10:09 am

  Ik vind het net als jij heel erg jammer dat zoveel bloggers gestopt zijn, danwel hun hele focus op Instagram gelegd hebben. Ik ben een echte blogger en heb Instagram omdat het ‘er bij hoort’. Het is net wat Thenextgirl hierboven zegt; Instagram lijkt voor een groot deel alleen maar te draaien om cijfers in plaats van echt mooie content en voor heel voor persbureaus stel je tegenwoordig helaas niets meer voor als je niet minimaal 10.000 volgers op Insta hebt, terwijl je blog wel gewoon heel goed bezocht wordt. Ik probeer me er wel minder druk om te maken en gewoon te genieten van het bloggen; het maken van foto’s en het creëren van originele content en na al die jaren maakt dat me ook nog steeds blij.
  bychristiana onlangs geplaatst…Collistar Sublime melting cream en nog twee body favorieten!My Profile

 3. maart 19, 2021 / 7:52 pm

  Wat een goede tips heb je gegeven. Het is inderdaad beter vol te houden als je er zelf ook 100% achter staat en precies gaat doen wat goed voelt. Ik blog nu dit jaar alweer 9 jaar en dat heeft heus wel een upds en downs gehad. Toch blijf ik het nu heel leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge