Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten
 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024

LIFESTYLE | TIPS VOOR EEN GESLAAGDE AUTOVAKANTIE

LIFESTYLE | TIPS VOOR EEN GESLAAGDE AUTOVAKANTIE

Het lijkt nog zo ver weg, maar voor je het door hebt is het altijd de vakantie periode. In dit artikel deel ik een aantal (hopelijk handige haha) tips voor een geslaagde autovakantie

Ik heb al eens een aantal autovakantie tips gedeeld, maar dat artikel is inmiddels al wat jaartjes verouderd en is vooral gericht ook op kids. Vanwege mijn vliegangst pakken wij eigenlijk altijd de auto, zo zijn we vorig jaar naar Kroatië gereden. Een autorit van ongeveer 13 uur en daar heb ik ook weer heel wat ervaring opgedaan 😉

Zorg dat je auto vakantieproof is

Een autovakantie begin je natuurlijk met een auto die ook instaat is om vele kilometers te rijden. Zorg voor een volle tank benzine, check of er een reserve wiel aanwezig is. Maar er zijn ook andere items die noodzakelijk zijn zoals veiligheidshesjes, gevaren driehoek en een verbanddoos. Het is ook aan te raden om voordat je gaat rijden je navigatie te updaten en eventueel al in te stellen.

Tip: Goedkope dakboxen voor uw auto op auto-onderdelen, als je ruimte te kort kom in je auto voor alle tassen en/of koffers.

Check de regels van het vakantieland

Elk land heeft zijn eigen regels, ook in het verkeerd. Zo heb je in bepaalde landen een vignet nodig en/of moet je tol betalen. Wij hadden van te voren al wat kleingeld in de auto liggen, maar je kan gelukkig ook (bijna?) overal pinnen.

Een creditcard kan soms wel makkelijk zijn…

Stel dat je in het buitenland bent en je pinpas doet het niet, wat dan? Dit heb ik twee jaar geleden meegemaakt en sindsdien heeft mijn vriend een creditcard aangevraagd (ik wilde er geen i.v.m. mijn shopverslaving). Een creditcard kan op vakantie erg makkelijk zijn, maar hou er wel rekening mee dat je zo geen onnodige schulden maakt en in de problemen komt.

Maak de autorit gezellig en zorg voor wat lekkers

Rijden er meerdere mensen mee in de auto? Dan zijn on the go gezelschapspellen, boeken of bijvoorbeeld een pakket kaarten wel een aanrader om mee te nemen. Zo heb je tijdens de autoreis als bijrijders onder elkaar toch nog wat leuks te doen. Neem ook voldoende drinken, eten en wat lekkers mee voor onderweg. Natuurlijk kom je genoeg tankstations tegen, maar de prijzen liggen vaak een stuk hoger.


Tijdens het schrijven van dit artikel, krijg ik gelijk weer zin om op vakantie te gaan! Hopelijk gaan wij dit jaar nog met de auto op vakantie, maar eerst moeten we de verbouwing van onze woning even afwachten. Mochten jullie nog fijne/handige tips voor een autovakantie hebben, laat die dan zeker even achter in een reactie.

*Dit is een gesponsord artikel.

Volg:

1 Reactie

 1. Anneleen Geukens
  april 8, 2019 / 1:03 pm

  Goede tips! WIj willen dit jaar ook met de auto op vakantie. Momenteel nog geen kids bij ons maar wel twee hondjes die mee zouden gaan op vakantie dan dus alle tips die ons kunnen helpen zijn steeds welkom! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge