Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

HOME | DE PRAKTISCHE VOORDELEN VAN DE MULTI-INZETBARE OPBERGBOX

HOME | DE PRAKTISCHE VOORDELEN VAN DE MULTI-INZETBARE OPBERGBOX

Een opbergbox kun je uitstekend gebruiken om er je spullen systematisch en ordelijk in te bewaren. Denk maar aan keukenaccessoires, kleren, sieraden of tuinspullen die je makkelijk in een paar opbergboxen kunt bewaren, voorzien van een etiket om ze later makkelijk terug te kunnen vinden.

Een opbergbox kan functionaliteit en stijl toevoegen aan elke ruimte, of het nu je slaapkamer is of je keuken. Opbergdozen zijn vrij veelzijdig, wat betekent dat je ze op verschillende manieren kunt gebruiken. Het is bijvoorbeeld de perfecte plek om er je tuingereedschap in op te bergen, maar ook je barbecuespullen, keukenbenodigdheden, kleren en sieraden.

 

Verschillende kleuren, modellen en materialen

Opbergboxen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan ontwerpen, materialen en kleuren. Je kunt kiezen tussen een opslagdoos van kunststof of plastic die je buiten kunt laten staan, maar er is ook een scala aan houten, metalen en rieten opbergboxen. In de praktijk blijken toch veel mensen de voorkeur te geven aan een plastic opbergbox, simpelweg vanwege de lange levensduur. Metalen opbergboxen zijn zeer duurzaam, maar zullen uiteindelijk aan reparatie of vervanging toe zijn vanwege roest. Een houten opbergbox heeft dan mogelijk weer te lijden van insecten en bacteriën, waardoor ze ook minder duurzaam kunnen zijn. Eén van de belangrijkste voordelen van plastic opbergdozen is dat ze speciaal zijn ontworpen om het hele jaar door opslagruimte te bieden aan al de spullen die je buitenshuis gebruikt. Opbergdozen van plastic zijn waterdicht, waardoor je spullen beschermd zijn tegen de weersomstandigheden. De meeste modellen opbergbox beschikken over een vergrendeling voor extra veiligheid en zijn voorzien van vloerpanelen om optimale bescherming tegen de weerselementen te bieden. Opbergdozen van plastic hebben bovendien weinig of geen onderhoud nodig. Maar waar je ook voor kiest, met een opbergbox breng je sowieso meer structuur en orde in je leven!

 

Kleren opbergen

Alle kleding zou moeten worden beschermd tegen stof, schimmel en insecten, met name tegen motten en tapijtkevers. Het grootste probleem met dit ongedierte is dat ze aanzienlijke schade kunnen veroorzaken, lang voordat je zelfs maar weet dat ze er zijn. Maar als je je kleding zorgvuldig in een opbergbox bewaart, dan kun je er nog heel lang van genieten. Berg gereinigde kleding goed op en sluit ze goed dicht om ze tegen schade te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld voor dekens een aparte opbergkist, en voor truien weer een andere. Op deze manier kun je voor elk soort kledingstuk een aparte opbergbox gebruiken: jeans, baddoeken, ondergoed of zijden overhemden. Uiteraard bestaat de kans dat er eitjes van insecten ongemerkt de opbergbox mee ingaan voordat je hem afsluit. Een optie om je kleding nóg langer houdbaar te houden, is daarom om speciale middelen te gebruiken die een natuurlijke bescherming bieden tegen schade door motten en schimmel. Het meest bekend zijn de traditionele mottenballen, maar wie zijn neus optrekt voor de geur van deze klassieker, heeft keuze uit een groot aantal andere middelen in sachets, blokken, als ballen en hangzakjes verkrijgbaar, waarvan je de meeste makkelijk in de opbergdoos kunt bewaren, samen met je kleding.

 

Plastic opbergmand

Plastic wordt vaak gebruikt bij de productie van opbergboxen. Een plastic opbergkist helpt niet alleen bij het opbergen van duurzame spullen, maar blijkt ook nuttig bij het bewaren van goederen die aan bederf onderhevig zijn, waardoor ze langer houdbaar blijven. Wie kent niet die kleine plastic opbergdoos die zó gemakkelijk in verschillende koelkasten en diepvriezers past? Naast het feit dat het een goede opslagplek kan zijn, is een plastic opbergdoos makkelijk te reinigen. Een plastic opbergbox kan ook worden ingezet om er huishoudelijke hebbedingetjes – lees gerust: rommel – in op te slaan en daarmee ruimte vrij te maken voor wanneer je je huis opnieuw decoreert. Voor het opbergen van kleding zijn plastic opbergdozen echter het meest ideaal.

 

Duurzaam en licht

Opbergdozen van kunststof staan niet alleen bekend om hun duurzaamheid, maar ook om hun vermogen om extreme, externe condities te weerstaan. Denk aan die manden die zijn gemaakt van solide polyethyleen of die een interlocksysteem hebben. Deze plastic containers hebben een uitstekende kracht en stabiliteit, waardoor zelfs volle opslagdozen prima geschikt zijn om op elkaar te stapelen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze het onder hun gewicht zullen begeven. Plastic is langdurig houdbaar en het gladde oppervlak stoot vocht en chemicaliën beter af dan bij ander materiaal. Een plastic opbergmand is bovendien lichter dan bijvoorbeeld een houten bak. Door hun lichtgewicht zijn plastic dozen gemakkelijk te hanteren en kunnen ze net zo vlot worden vervoerd, zonder dat je het eerst van zijn inhoud moet ontdoen. Wie prijs stelt op een grotere draagbaarheid, zou de modellen die voorzien zijn van wielen wellicht kunnen overwegen.

 

Makkelijk te bekijken inhoud

Bij een transparante plastic opbergbox is het erg makkelijk om de inhoud van buiten te bekijken; je hoeft dus niet altijd eerst alle kleding er uit te halen om te weten in welke doos die ene favoriete bloes zit. Handig is ook dat diverse plastic manden op of naast elkaar een uniformere uitstraling verschaffen, waardoor er minder behoefte is aan etikettering. Een tip is om voor elke kledingsoort bepaalde kleuren te gebruiken, bijvoorbeeld handdoeken in witte manden, ondergoed in een rode mand en sweaters in een blauwgekleurde opbergbox. Bewaar verouderde kleding in een zwarte plastic opbergbox en gebruik groene plastic opbergdozen voor je mutsen en sjaaltjes. Bijkomend voordeel van een plastic box is dat het goedkoper is dan diens metalen, houten en glazen tegenhangers. Over het algemeen hangt de prijs direct samen met de kwaliteit van het gebruikte plastic, eigenschappen, grootte en gewicht.

 

Houten opbergkist

Nu we alle voordelen van een plastic opbergmand hebben doorgelicht, is het wel zo eerlijk om ook naar zijn houten tegenhanger te kijken. Een houten opbergbox wordt al ettelijke jaren gebruikt voor opslagdoeleinden, onder meer voor het bewaren van kleding. Hoewel plastic duurzaam is, biedt een houten opbergbox wel de beste bescherming aan voorwerpen die erin worden opgeslagen, omdat deze boxen niet gemakkelijk beschadigd of gebroken kunnen worden. Eerder werden houten kisten alleen gebruikt voor het opslaan van kleding en andere kostbare materialen, maar met de technologische innovaties worden houten opbergboxen nu ook gezien als een stuk decoratief voorwerp in woonruimten. Maar houten opbergdozen hebben meerdere voordelen. Ze kunnen jarenlang gebruikt worden, omdat ze niet gemakkelijk breekbaar zijn en kunnen langere tijd worden gebruikt om verschillende items op te slaan. Houten kisten worden voorts op grote schaal gebruikt door de scheepvaartindustrie voor een veilige levering van geïmporteerde en uitgevoerde artikelen. Bovendien zijn kleine houten boxen goed in de keuken te gebruiken voor het opslaan van verschillende kruiden en andere voedingswaren. Houten opbergboxen zijn verder prima geschikt om er flesjes oliën in op te slaan.

 

Voorzien van een slot

Met zoveel opslagvoordelen, komen houten dozen ook nog eens in verschillende vormen en maten die passen bij verschillende opslagbehoeften. Bovendien hebben de meeste houten opbergboxen handgrepen aan beide kanten om de doos goed vast te kunnen houden. Eén van de belangrijkste voordelen van houten dozen is de mogelijkheid om ze van sloten te voorzien, zodat je ze heel goed kunt gebruiken om er spullen in op te slaan die je wil beschermen tegen schade of verlies. Afgezien van de opslagbehoeften kunnen grote houten boxen ook als tafel worden gebruikt. Naast een uitgebreid scala aan toepassingen blijkt nog een ander voordeel: ze zijn betaalbaar en komen, behalve in het traditionele vierkante format, nu ook in een semi-bolvormige, driehoekige en piramidevormige structuur voor. Verschillend gevormde houten dozen kunnen een ruimte een heel andere aanblik geven. Houten opbergboxen hebben een eindeloze reeks mogelijkheden om juwelen, doeken en kleding op te slaan.

Maken jullie regelmatig gebruik van diverse opbergboxen/dozen?

post signature
*Dit is een gesponsord artikel.

Volg:

8 Reacties

 1. juni 21, 2017 / 7:22 am

  Wij hebben heel wat opbergdozen in huis. Van plastic , hout tot aan karton. Het is handig om speelgoed in op te bergen , kleren te bewaren maar sommige staan ook gewoon leuk in huis ( handig voor frutsels)
  Xenia onlangs geplaatst…La Mer de SableMy Profile

 2. juni 21, 2017 / 8:39 am

  Ik gebruik opbergdozen graag voor al mijn bakspullen, dan kan alles mooi sorteren en is het niet een rommeltje in mijn kastjes. Voor de rest probeer ik met zo weinig mogelijk spullen te leven en valt er dus niet zoveel op te bergen, maar bakspullen… daar heb ik nooit genoeg van 😉
  TessaC onlangs geplaatst…Reactie op Limoncello basilicum ijsjes door SanneMy Profile

 3. Astrid
  juni 21, 2017 / 10:33 am

  Ik kan niet zonder opbergdozen.. Mijn favoriet voor de kinderkamer zijn de LEGO Bricks dozen… Net via Marktplaats weer vier gekocht
  Astrid onlangs geplaatst…Senne goes BoBo Choses – OOTD #10My Profile

 4. juni 21, 2017 / 2:31 pm

  Ik moet er een aantal kopen om goed op te kunnen ruimen voor de verhuizing. Groot voordeel is dat ze dan ook makkelijk te verhuizen zijn tzt.
  Maaike onlangs geplaatst…Wasbare luier: applecheeksMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge