Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

* HOME | DIVERSE TIPS OM JE HUIS TE RESTYLEN

* HOME | DIVERSE TIPS OM JE HUIS TE RESTYLEN

De afgelopen maanden hebben mijn vriend en ik de keuze gemaakt, om onze woning te gaan verbouwen. Op dit moment zijn we alles aan het uitwerken, en word er ook gekeken naar het budget. Ik heb wat tips voor mensen die zelf misschien ook bezig zijn of gaan met een verbouwing.

Eerst wilde wij gaan verhuizen, maar hier komen we op terug. Sterre wilt namelijk gewoon graag tot groep 8 deze school afmaken, en dat is natuurlijk super begrijpelijk. Daarna kunnen we altijd nog kijken, of een verhuizing naar Haaksbergen mogelijk is. Dus een verhuizing stellen wij de komende jaren als het goed is nog even uit (je weet natuurlijk nooit wat er allemaal gaat gebeuren…zeg nooit nooit!).

Het budget
Verbouwen kost nou eenmaal geld! Je kan hier voor sparen, of een lening afsluiten. Of beide gecombineerd met elkaar. Wat je ook doet, lees je eerst goed in en laat je vooral goed informeren. Doe geen dingen die niet haalbaar zijn en waar door je in de problemen komt. Wij hebben een bepaald bedrag in gedachten, en dat is hopelijk haalbaar.

Maak een plan
Zet op papier of gebruik net zoals een Word bestandje, en schrijf/typ wat er allemaal veranderd moet worden. En moet er geklust worden of kan het al met een verandering zoals een nieuwe bankstel, ander kleurtje verf op de muur enzovoort. Bij ons staat bovenaan de slaapkamer (die moet echt dringend aangepakt worden) en de badkamer. In de woonkamer willen we wat kleine veranderingen zoals een extra kast en andere accessoires. Het grootste wat aangepakt moet worden is ons dak en er moet op bepaalde plaatsen dubbelglas ingezet worden. Vooral op Sterre (mijn dochtertje) haar kamer, in de winter kan het namelijk nog al koud worden.

Vraag om hulp
Je kan natuurlijk een bedrijf inhuren (aangezien klussen in je eentje vaak net te veel werk is), maar misschien heb je ook wel handige mensen in je eigen omgeving. Zo zijn mijn zwagers héél erg handig, en als we die lief aankijken willen ze vast wel helpen (natuurlijk krijgen ze dan ook een vergoeding, maar dat is toch anders). Ik zie vaak bij het programma “help mijn man is klusser” dat mensen het helemaal alleen gaan proberen, dit wil ik dus absoluut niet bij ons hebben haha (al kan ik dan wel John Williams in het echt ontmoeten….).

Shoppen!
Is het dak klaar? Of de badkamer/slaapkamer? Dan moet er natuurlijk ook wat nieuws er voor terug komen. Het shoppen kan je zo duur maken als jezelf wilt. Wij gaan denk ik voor de Ikea aangezien je daar eigenlijk bijna alles wel kan kopen, ook voor een wat leuker betaalbare budget. Maar mijn vriend en ik zijn al maanden bezig voor onze slaapkamer, alleen komen we er samen nog niet helemaal eruit. Onze stylen zijn gewoon erg verschillend, maar ik blijf hoop houden 😉

Zoek je nog accessoires in huis? Ik ga dan zelf graag lekker rondneuzen bij de Action, Xenos en soms ook bij de Kwantum. Natuurlijk kan je ook naar een duurdere winkel gaan, maar daar hebben wij momenteel niet echt het budget voor. Wij investeren liever wat meer geld in het verbouwen en klussen. De aankleding komt van zelf! Ik hoop dat wij in 2017 klaar zijn met alles, maar ik ben bang dat ik daar een jaartje bij moet optellen (ook niet erg…als het maar af komt haha).

post signature
*Dit artikel is een samenwerking en bevat gesponsorde linkjes.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Beauttycutiestyle
  september 7, 2016 / 8:01 am

  ∩_∩ Haaksbergen is wel leuk! Maar begrijp heel goed dat Sterre haar school wil afmaken, had Noëlla ook graag gedaan… En ik weet wel dat je beter kunt verhuizen wanneer het kind in niet zo’n hoge klas zit, want anders zijn er al zoveel kliekjes, dat het er moeilijk tussen komen is. Je hebt helemaal gelijk, je kunt beter investeren in de verbouwing zelf, dat daar goed materiaal gebruikt wordt! Liefs H ღ

 2. september 10, 2016 / 8:35 am

  Handige tips om een woning te gaan verbouwen!
  Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge