Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

HEALTH | DE FITBIT FLEX

HEALTH | DE FITBIT FLEX

Door Agneta – In mijn strijd tegen mijn kilo’s was ik op zoek naar dingen die mij konden motiveren om deze strijd aan te gaan. Ik wilde wel graag meer bewegen en ik was ook wel nieuwsgierig hoeveel ik op een dag nu echt bewoog. Na wat research op het internet kwam ik uit op de Fitbit Flex. Vandaag vertel ik jullie meer over mijn ervaringen.
 fitbit1
De Fitibit flex is, om het heel simpel te zeggen, een stappenteller. Hij houdt netjes en accuraat bij hoeveel stappen je zet per dag. De Fitibit werkt samen met de Fitbit App. Zonder deze app stelt de Fitbit Flex weinig voor en kun je eigenlijk weinig er mee. Heb je geen smartphone dan kun je het programma ook op de pc zetten. Als je nu denkt dat de Fitbit Flex alleen een stappenteller is dan heb je het mis, want hij doet en kan nog veel meer.

fitbit2
Ik zal je alles een beetje uitleggen en daarmee laten zien waarom de Fitbit Flex mij enorm stimuleert om bezig te zijn met bewegen. Als je de Fitbit besteld krijg je twee bandjes erbij. Je kan zelf kiezen welke kleur en ik koos toen ik hem kocht voor tijdloos zwart. Je krijgt een bandje maat L en een maat S. De maat S past mij bij lange na niet en is echt voor smalle polsjes. De L past overigens wel bijna iedereen. Het bandje is van een soort rubberachtig materiaal en is licht elastisch en zit prettig om de pols. Ik heb mijn fitbit nu 6 maanden en draag hem elke dag en nacht en dat betekent dat het bandje aardig wat te voortduren heeft gehad. Gelukkig voor de Fitbit flex fans kun je via Ebay gemakkelijk en goedkoop extra bandjes bestellen. De bandjes zijn namelijk alleen maar de manier van dragen voor het apparaatje wat je hierboven ziet.

fitbit3
Het kleine apparaatje gaat ongeveer 5 dagen mee voor hij weer opgeladen moet worden. Dit gaat via een Usb kabeltje en kan via de pc of laptop of een stroomlader waar een usb aansluiting op zit. Binnen twee uurtjes is hij weer helemaal opgeladen. Naast het opladen en het dragen van het apparaatje om je pols doe je er eigenlijk weinig mee. Je kan er op tikken om te zien hoeveel je hebt gelopen, maar dat zie je in de vorm van stipjes. Een stipje is ongeveer 20% van je doel dat je wilt behalen. Ook kun je hem aan en uit zetten als je dat zou willen.

fitbit4
Hierboven zie je, natuurlijk van een zeer goede dag van mij, een deel van wat het apparaatje allemaal registreert. Je kan op de app zelf instellen wat je doelen zijn betreft het aantal stappen wat je wilt behalen en het aantal km wat je zou willen lopen. Ik heb als doel 10.000 stappen wat ongeveer overeenkomt met 7 km wandelen.

Voor een gezonde levensstijl zou je minimaal 30 minuten per dag moeten bewegen. Ook in rust en in je slaap registreert de Fitbit je activiteit. Hier krijg je een goed beeld van hoe rustig of onrustig je slaapt. Ik sliep in het begin heel onrustig en naarmate ik meer bewoog hoe rustiger ik ook sliep. Dit vond ik wel een bijzondere ontdekking eigenlijk.

Naast deze gegevens die worden geregistreerd kun je zelf ook nog dingen invullen. Zo kun je invullen hoeveel water je drinkt en hoeveel calorieën je eet op een dag. Door hier, vooral in het begin, heel erg mee bezig te zijn kon ik precies zien hoeveel erin kwam, maar door beweging er ook uit ging aan calorieën. Het is belangrijk bij afvallen dat je meer verbrand dan je eet. Door juist meer te eten begon mijn verbranding ook beter op gang te komen en in combinatie met wandelen vlogen de kilo’s er af.

fitbit5
Doordat de fitbit Flex alles inzichtelijk maakt voor mij heb ik een heel goed beeld gekregen hoeveel ik beweeg en eet. Het werd een uitdaging voor mijzelf om de 10.000 stappen te behalen en alle streepjes groen te krijgen. Door mijn waterinname in te vullen leerde ik meer water te drinken en door de calorieën in te vullen leerde ik beter te kijken wat ik precies allemaal at. Ik ging erdoor gezonder eten en leven en dat heeft ervoor gezorgd dat ik binnen 3 maanden 9 kilo kwijt raakte. Momenteel vul ik mijn waterinname en calorieën niet meer in, want dat zit nu al zo in mijn eigen routine dat ik het niet meer nodig heb. Wel check ik elke dag mijn app waar ik ben met mijn bewegen en als ik er nog niet ben vind ik dat ik van mijzelf nog een rondje moet wandelen om het te behalen. Als je de stappen behaalt die als doel had gesteld gaat je fitbit trillen om je pols. Het klinkt heel simpel, maar het voelt gewoon als een soort van beloning.

fitbit6
Je zou de fitbit gewoon kunnen dragen onder de douche, maar ik kies ervoor om dit niet te doen. Ik wandel immers ook niet onder mijn douche en ik denk steeds dat hij vast langer mee gaat als die niet te vaak nat wordt. Wat ook leuk is dat je kan zien hoeveel km je hebt gelopen per week, maand of jaar. Ik heb de Fitbit nu bijna 6 maanden en heb 855 km gewandeld. Ik vind het leuk om mijzelf uit te dagen en records te halen, maar gezien ik tegenwoordig ook weer hardloop heb ik die uitdaging met het wandelen wat minder.

Al met al is de Fitbit flex een behoorlijke complete stappenteller die voorzien is van vele extra’s. Doordat je ook nog op Ebay leuke goedkope bandjes kan bestellen is het ook nog eens leuk om het armbandje altijd te dragen. Ik kocht 7 bandjes voor nog geen 10 euro! Voor de Fitbit flex betaal je wel €75,- maar om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een stap spijt gehad dat ik hem heb aangeschaft, want het heeft mij erg geholpen om de kilo’s te verliezen!

Heb jij zelf ook al de Fitbit Flex in gebruik?

Liefs Agneta

Volg:

11 Reacties

  • juni 5, 2016 / 11:52 pm

   Ik heb ook al redelijk gelezen over de Jawbone up2, wat vind jij daar juist zo fijn aan?

 1. juni 5, 2016 / 7:40 pm

  Ik zou zoiets nog heel graag zelf hebben. Lijkt me heel handig om die info altijd meteen ter beschikking te hebben, motiveert ook denk ik.

  • juni 5, 2016 / 11:52 pm

   Het is zeker een grote motiverende gadget en ik ben heel blij dat ik hem heb gekocht. Juist door dat je er zoveel meer mee kunt dan alleen je stappen zien. Misschien leuk als verjaardagscadautje?

 2. juni 6, 2016 / 8:31 am

  Deze gadget staat hoog op mijn wishlist, ik gebruik nu m’n telefoon om m’n slaap, stralen en aantal verdiepingen te tellen, maar dat is niet altijd even accuraat gezien ik m’n telefoon ook wel eens niet bij me draag..

  • juni 13, 2016 / 10:39 pm

   Heb het ook tijdje geprobeerd met de telefoon, maar dit is echt zoveel beter.

 3. Astrid
  juni 6, 2016 / 9:19 am

  Ik heb de Strivv! Ongeveer hetzelfde idee maar deze heeft ook een hartslag meter. Ik kan er ook berichten op lezen, en telefoon gesprekken mee aannemen. Vind dat allemaal heel ideaal. Ze hebben alleen niet zoveel opties aan bandjes (rood blauw en zwart) maar dat geeft niet zoveel.

  • juni 13, 2016 / 10:37 pm

   Heb je al eens een kijkje genomen op Ebay? Want daar vind je vaak veel meer leuke items.

 4. juni 6, 2016 / 12:02 pm

  Ik heb er nog nooit over gehoord maar lijkt mij wel een leuke gadget 🙂
  X

  • juni 13, 2016 / 10:38 pm

   Zeker leuke gadget, ik wil niet meer zonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge