Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

DEZE APPS HEB IK VAN MIJN MOBIEL VERWIJDERD

DEZE APPS HEB IK VAN MIJN MOBIEL VERWIJDERD

Elke week krijg ik een berichtje met daarin mijn dagelijkse schermtijd vermeld, gemiddeld tussen de 8-10 uur per dag. Jeetje dat is toch niet meer normaal?! Ja, ik zit veel achter mijn mobiel en deels is het voor mijn werk…dat moet toch minder kunnen?

Mijn mobiel neem ik overal mee naar toe, naar de wc en als ik ga slapen ligt die naast mijn kussen. Zo vergroeid ben ik met dat ding, want dat is het ook een ding/apparaat die je heus wel even kan missen.

Waar gebruik ik mijn mobiel voor?

Het simpele antwoord zou zijn om te bellen en te smsen, maar dit doe ik eigenlijk amper. Een paar keer in de week Facetime ik met mijn ouders en tussendoor sms ik wel eens met mijn vriend (gratis via iMessage). Sporadisch bel ik de huisarts, tandarts of andere belangrijke instantie. Het bellen (wat ik sowieso niet graag doe) en smsen is voor 99% vervangen door WhatsApp. Als ik iemand wil spreken of hij/zij mij is dat de snelste en makkelijkste manier.

Verder gebruik ik mijn mobiel voor het maken van foto’s, Netflix/Videoland, Youtube en Instagram. Owja en Rabobankieren, dat zijn zo uit mijn hoofd de “belangrijkste” functies en apps die ik gebruik.

Het minderen van mijn schermtijd

Zonder dat ik het door heb, zit ik elke dag vaak achter mijn mobiel. Social media is een onderdeel van mijn werk, maar ik hoef niet 24/7 bereikbaar te zijn en alles in de gaten te houden. Ik probeer dus niet gelijk meer overal op te reageren, mailtjes te beantwoorden kan soms ook even wachten of het reageren op een foto via Instagram.

Om het net wat drastischer aan te pakken heb ik ook wat apps en functies van mijn mobiel verwijderd. Niet alleen vanwege de schermtijd, maar omdat ik merk dat sommige dingen mij niet blij maken. Zo brengt social media ook redelijk wat onzekerheid en soms wat negativiteit en daar wil ik eigenlijk geen aandacht meer aan besteden. Ik heb er zelfs over getwijfeld om alle social media te verwijderen, maar omdat het onderdeel van mijn werk is…gaat dat dus niet.

Twitter app| Een paar jaar geleden was Twitter helemaal hot, maar de focus ligt nu toch echt op Instagram. Ook merk ik dat er héél veel negativiteit op Twitter is (niet gericht op mij, maar in het algemeen) en dat trek ik gewoon slecht. Als ik Twitter gebruik, doe ik dat via mijn laptop.

Postnl app| Super handige app om je pakketjes in de gaten te houden, maar daar kom ik op terug. Als ik zie dat er een pakketje onderweg is, blijf ik daar ook écht voor thuis. Dit doe ik onbewust en soms zit ik dus dagen thuis, terwijl het pakket ook bij de buren (wij nemen onderling pakketjes voor elkaar aan) of een bezorgpunt gebracht kan worden.

Winkel app | Huh een winkel app? Ik noem het even zo, maar ik bedoel apps van winkels zoals H&M, ome Ali enzovoort. Dit soort apps maken het net iets té aantrekkelijk om toch een bestelling te plaatsen en items te kopen, die je eigenlijk niet nodig hebt. Door het verwijderen van deze apps kom ik minder snel in de verleiding 😉

Het zijn misschien niet veel apps die ik verwijderd heb (al waren de winkel apps er al een stuk of vier haha), maar het is een begin. Ik zou het liefst ook Facebook & Instagram verwijderen (niet alleen de app, maar echt de profielen), maar dat is vanwege mijn werk niet zo heel verstandig.

De komende maanden ga ik mijn gemiddelde schermtijd naar beneden proberen te krijgen, het is toch bizar om zo vaak en lang achter dat ding geplakt te zitten?

Ik ben trouwens ook nieuwsgierig naar jullie gemiddelde dagelijkse schermtijd, laat die zeker even achter in een reactie.

Misschien ook interessant om te lezen:

Huda Beauty Neon Obsessions – Neon Pink
Filorga Oxygen-Glow
Nieuw Foreo Luna 3

Volg:

5 Reacties

 1. juli 2, 2019 / 10:11 pm

  succes! zelf heb ik ook de post heb. ideaal om bij te houden of ik post moet krijgen. heb de laatste tijd nog al wat problemen met de post. dan is dit ideaal. ik merk ook wel dat ik vaker op Instagram zit dan echt nodig is
  Tessa onlangs geplaatst…Geshopt JuniMy Profile

 2. juli 2, 2019 / 10:56 pm

  Whahaha omg als ik mijn schermtijd hier drop. YUP, ik ben verslaafd.
  Zelf heb ik wel meldingen uitgezet van heel veel dingen. Zoals eerder stonden mijn Insta pushmeldingen zelfs aan. Daar werd ik trouwens wel hondsdol van.

  Twitter gebruik ik eigenlijk alleen voor advies vragen, zoals dat WordPress probleem ofzo. Ik ben zelf gewoon een vreselijke noob als het om veranderingen gaat en kan maar slecht wennen aan drastisch nieuwe dingen en dan gooi ik er eens een noodkreet uit om het maar zo te zeggen.

  Verder vind ik het zelf jammer dat Facebook altijd overal maar aan gekoppeld is. Als dit niet zo was had ik sowieso mijn facebook verwijderd. Dát geeft mij dus onrust. Vooral als ik niet goed in mijn vel zit ervaar ik dit, dan ga ik mezelf altijd vergelijken met anderen en dan is ‘het gras altijd groener’ aan de andere kant. Zelf had ik facebook dus al lang en breed verwijderd als alles daar niet aan gekoppeld was. Facebook maakt mij het onrustigste van alles dus ik probeer er ook steeds minder op te kijken en dat gaat me ook beter af. Mijn vriend vraagt ook of ik ‘dit en dat’ ook bij ‘Pietje Puk’ gezien heb. Ehh nee. Heb nog niet weer op FB gekeken. Soms wel eens fijn die rust! haha!

 3. juli 3, 2019 / 8:28 am

  Pfoeh, ik heb eigenlijk geen idee. Het is in ieder geval ZEKER geen acht uur, haha;-) Ik ben de laatste maanden juist veel minder met mijn telefoon bezig. Bewust trouwens. Grappig dat je Twitter noemt, ik ben de laatste tijd een beetje bezig om achter de schermen mijn blog wat te upgraden, kijken of alles nog ‘klopt’ , en ik heb hier en daar nog linkjes naar Twitter staan, maar ik gebruik dat al twee jaar niet meer. Dat ga ik er dus binnenkort even afgooien.
  bychristiana onlangs geplaatst…My style | Life is better in lilacMy Profile

 4. chucky1012
  juli 7, 2019 / 9:31 pm

  Zo interessant 😉

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge