Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

ADVERTEREN OP INSTAGRAM, WERKT DAT NOU ÉCHT?

ADVERTEREN OP INSTAGRAM, WERKT DAT NOU ÉCHT?

De laatste maanden komen diverse influencers (wat een naar woord eigenlijk, vinden jullie ook niet?) en Instagram steeds negatief op het nieuws. Waar het eerst ging over een platform waar je makkelijk foto’s kan delen, is het nu een app geworden waar je als influencer geld mee kan verdienen.

Mijn mening over Instagram
Sinds enkele maanden probeer ik mij iets bewuster te zijn van welke foto’s en hashtags die ik plaats. Het “beste” is als je elke dag een foto upload, op zoveel mogelijk mensen reageer/like en het liefst ook volg…maar daar doe ik niet aan mee. Door deze wedstrijd (want dat lijkt het wel te worden), is voor mij de lol een beetje er af en plaats ik nog maar 2-3 foto’s per week.

Op Facebook heb ik wel eens wat artikelen betaald gepromoot, gewoon legaal via de Facebook functie. Dit heeft een tijd super goed gewerkt tot dat iedereen zijn focus naar Instagram verhuisde. Ongeveer drie weken terug bedacht ik mij…hoe zal het betaald promoten op Instagram gaan?

Binnen enkele minuten kan je geld opwaarden bij je Facebook beheer account en dat kan je dus ook voor Instagram gebruiken. Je kiest welke foto je op Instagram wilt promoten en stelt ook een doelgroep samen. Er staan al wat voorkeuren ingesteld, maar hier kan jezelf ook mee spelen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je doelgroep is en wie wilt je bereiken (man/vrouw/leeftijd/land).

Mijn foto’s op Instagram behalen tussen de 200-400 likes per foto op de normale manier. Het ligt er heel erg aan wat voor foto het is, op welke dag en tijdstip ik de foto plaats én of Instagram weer bezig is met het veranderen van één of ander algoritme.

Voor het instellen van de proef (om het zo maar te noemen) ben ik uitgegaan van €2 per dag, leeftijd 13-65 jaar, Nederland en heb ik gekozen voor vrouwen. Dit zijn mijn instellingen en de foto’s promoot ik dan gedurende twee dagen, als deze dagen om zijn is het geld van mijn Facebook account afgeschreven (opwaarderen gaat o.a. via Ideal).

Op de bovenstaande foto heb ik alle gegevens zichtbaar. Het gaat om een prachtige rosé gouden hoofdtelefoon, die duidelijk in de smaak valt. Na de promotie heeft deze foto maar liefst 1050 likes. Dat klinkt super toch?! Natuurlijk is dat een mega mooi aantal, maar…er zijn 9 reactie’s. Er zijn ook niet echt nieuwe volgers bijgekomen, tenminste niet het aantal wat je misschien verwacht bij zoveel likes. Op de middelste foto is ook zichtbaar dat van de 13,226 weergaven 96% mij niet volgt op Instagram. En als Instagrammer wil je juist wel graag volgers en interactie op je foto’s.

Ben ik blij met de resultaten van het adverteren/promoten op Instagram? Als ik kijk naar de aantal likes op de foto’s, ja dan wel! Alleen is het jammer dat het daar dan vaak wel bij blijft en niet dat er gelijk veel leuke reacties of volgers bijkomen.

Ik vind deze manier van promoten ook eerlijker dan likes/reactie/volgers kopen of in diverse Instagram PODS zitten (waar je op foto’s van collega’s reageer zodat iedereen elke dag super veel interactie onder een foto heeft en daardoor mega populair lijkt…). Ga ik nu elke foto promoten op Instagram? Nee dat zeker niet, dat vind ik ook een te duur grapje worden. Sommige foto’s zal ik zeker nog wel promoten of als het bijvoorbeeld een samenwerking is, maar misschien dat ik dan nog wel een beetje ga stoeien met bepaalde instellingen en het wijzigen van mijn doelgroep.

Mochten jullie ervaringen hebben met het betaald promoten/adverteren op Instagram, laat dat dan zeker even achter in een reactie.

Volg:

6 Reacties

 1. januari 28, 2019 / 3:34 pm

  Ik heb het wel eens gedaan voor een campagne. Maar op langer termijn denk ik dat je echt langer moet promoten. Veel nieuwe volgers heeft hij mij nooit opgeleverd.

 2. Marieke Sassy-ness 4U
  januari 28, 2019 / 5:22 pm

  Ik heb het ook 3 keer geprobeerd. Leuk al die likes van over de hele wereld volgens mij maar het levert idd eigenlijk net niets op. Heb dan liever minder likes, echte reacties van volgers en nieuwe volgers die ons volgen omdat ze ons leuk vinden😊

 3. januari 28, 2019 / 8:16 pm

  Vooral het aantal likes is het wel fijn, maar veel volgers lijk je er niet aan over te houden helaas. Dit zijn dan wel échte likes die je krijgt natuurlijk en ben het wel met je eens dat dit een eerlijke manier is.
  Mariska onlangs geplaatst…Waarom vaste rubrieken voor mij niet werkenMy Profile

 4. januari 29, 2019 / 8:14 am

  Tof om te lezen dat je dit deelt! Dat hij zo veel likes heeft gekregen is wel heel fijn, maar jammer dat het vrijwel geen nieuwe volgers heeft opgeleverd, dat is wel jammer.

 5. Maaike Manheim
  januari 29, 2019 / 2:08 pm

  Interessant om eens te zien en te lezen. Ik vind influencers trouwens eigenlijk een heel mooi woord maar het heeft zo’n nare bijsmaak gekregen door de manier waarop het de laastste tijd onder de aandacht is geweest. En misschien zijn er ook wel bepaalde influencers die het daar naar maken, of wannebe’s haha. Ik denk zolang je gewoon je ding doet, leuk vindt wat je aan het doen bent en niet altijd alles alleen maar voor ‘de verkoop’ dat het dan altijd wel goed moet komen 😀

 6. januari 29, 2019 / 10:03 pm

  Wow ja, 97% via de promotie. Zoiets had ik ook, 86% volgde me niet. En grappig, dat PODS kende ik wel, maar niet dat het zo heette. Ik zie het veel bij fashionbloggers. De reacties zijn 99% inhoudsloos en gaat alleen om de comments-teller. Doe mij dan maar échte, oprechte comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge