Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

ADV | EDET & WERELD TOILETDAG

ADV | EDET & WERELD TOILETDAG

Vandaag is het officieel Wereld Toiletdag. Op deze dag staan verschillende partijen stil bij iedereen die niet beschikt over een toilet. Maar liefst 2,5 miljard mensen gaan gebukt onder slechte hygiënische omstandigheden. Slechte hygiënische omstandigheden veroorzaken hoge kindersterfte. Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree, per dag 2.200 kinderen; zo’n 70 volle schoolklassen. Terwijl het voor “ons” normaal is om een (schoon) toilet thuis te hebben, diverse soorten wc papier enzovoort. Vandaag vertel ik jullie wat meer over deze dag, om er samen bij stil te staan.

Toilet in Nederland
In Nederland heeft elke woning een of meerdere toiletten. We gaan gemiddeld zes tot acht keer per dag naar het toilet (2.500 keer per jaar). Met z’n allen gaan we ongeveer 20 miljoen keer per dag naar de wc in Nederland. We brengen ongeveer een tot drie jaar van ons leven door op het kleinste kamertje van het huis. Op Wereld Toiletdag willen wij ook aandacht besteden aan de hygiëne en veelvoorkomende gebruiken op het toilet en onze sanitaire voorzieningen. Tenslotte is het toilet een ruimte waar je bewust en vaak helemaal alleen bent.

wereldtoiletdag in de rij

Wat doen wij al die tijd dat wij het toilet bezoeken:
– Nadenken.
– Youtube video’s bekijken.
– Muziek luisteren.
– Whatsappen.
– Lezen.
– Internetten.
– Spelletje spelen.

Hygiëne
Goede sanitaire voorzieningen, maar ook hygiënemaatregelen voorkomen dat wij ziek worden. Handen wassen is een van de beste manieren om overdracht van ziektekiemen te beperken. Volgens een artikel in Spits wast 71% van de mannen na een bezoek aan het toilet zijn handen. Slechts 64% van de vrouwen wast na elke toiletgang haar handen. Het blijkt dat Nederlanders vaker geneigd zijn om de handen te wassen bij het zien van een gekleurde dispenser. Wist je trouwens dat de wc-bril en pot eigenlijk niet zo veel bacteriën bevatten als wij denken? Juist andere dingen in de omgeving zoals de spoelknop, kraan, lichtschakelaar en deurknop bevatten er véél meer.

edet

Toiletpapier
Tot in de 18e eeuw had men nog nooit van toiletpapier gehoord. In die tijd werden de billen met de hand, gras, spons of een lap schoongemaakt. Tot de eerste kranten het daglicht zagen. Die bleken goed van pas te komen bij een toiletbezoek. Het duurde tot 1857 voor het eerste toiletpapier werd uitgevonden, door de Amerikaanse zakenman Joseph Gayetti. Maar slechts weinig mensen hadden 50 dollarcent voor 500 losse velletjes, zodat dit dure product in populariteit enige tijd achterbleef bij het papier van een krant of tijdschrift. Tot de eerste rollen toiletpapier

Edet
In 1956 verscheen het merk Edet op de markt. Vanaf het prille begin staat het merk bekend om de hoge kwaliteit van haar producten en de combinatie van zacht en sterk. De producten van Edet zijn belangrijk voor persoonlijke hygiëne en bieden bovendien comfort in het dagelijks leven. Edet is onderdeel van SCA. SCA is een toonaangevend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. De Groep ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissue- en bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een aantal sterke merken, waaronder wereldwijd TENA en Tork en regionaal Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Als Europa’s grootste particuliere boseigenaar legt SCA een bijzondere nadruk op duurzaam bosbeheer. De Groep heeft rond de 44.000 medewerkers en de verkoop in 2014 bedroeg 11,4 miljard euro. SCA is gesticht in 1929, heeft zijn hoofdkwartier in Stockholm, Zweden, en is genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm. Voor meer informatie: bezoek www.sca.com.

Edet heeft een uitgebreid assortiment sterk en zacht droog toiletpapier, en vochtig toilet papier deze producten zijn er o.a. verkrijgbaar: Edet Family Comfort, Edet Ultra Soft, Edet Deluxe Almond Milk, Edet fresh Toiletpapier, Edet Soft Shea vochtig toiletpaper.

Ben jij zelf al bekend met Wereld Toiletdag? En ik ben stiekem wel nieuwsgierig wat doe jij als je op de wc zit? Ik kijk altijd naar Youtube video’s of zit te appen!
post signature
*Dit is een advertorial.

Volg:

1 Reactie

 1. Esmee
  november 19, 2015 / 7:46 am

  Leuk om dit te lezen!
  XOXO esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge