Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

MOMMY TALK| PAKJES SAP NET ZOVEEL SUIKER ALS IN COLA?

MOMMY TALK| PAKJES SAP NET ZOVEEL SUIKER ALS IN COLA?

Gister avond zat ik het nieuw te kijken, iets wat ik bijna niet doe eigenlijk. Dit komt vooral door alle ellende en ik ben dan net een struisvogel (mijn kop in het zand steken). Maar goed daar gaat het nu niet over, voor dat ik weer mega afdwaal. Op het nieuws brachten ze de pakjes drinken onder de aandacht, die een groot deel van alle kinderen (ook Sterre) mee neemt naar school. Natuurlijk weet ik net zoals denk ik iedereen wel, dat die pakjes sap enzovoort niet echt een super gezonde optie zijn…maar dat ze zo ongezond zijn (5-6 suiker klontjes per pakje) daar schrok ik toch wel een beetje van.

Sterre krijgt elke dag één zo’n pakje drinken mee naar school, en als ze moet overblijven (3x per week) zijn dat er twee. Daar naast krijgt ze ook een zakje thee, brood, een banaan en soms een liga mee. Dit is eigenlijk standaard omdat ik gewoon hartstikke inspiratieloos ben, van wat ik nog meer allemaal mee zou kunnen geven. Maar in het nieuwsbericht kwam er te spraken dat er in pakjes sap, net zoveel suiker zit als een glas cola. Terwijl ik bij zo’n pakje appelsap bijvoorbeeld denk dat daar toch wel minder in zou zitten, dat het een gezondere optie is…fout gedacht!

Als ouder zijnde probeer je natuurlijk je kindje zo gezond mogelijk op te voeden, met soms wat lekkers tussendoor. Maar dat er zoveel suiker in één zo’n pakje drinken zat, ja daar schrok ik heel erg van (zelf zo erg dat ik daar nu een artikel over schrijf om half 7 ’s morgens haha). Sterre mag best nog wel eens zo’n pakje drinken mee nemen, maar ik wil dit niet meer elke dag doen. Want naast die pakjes drinken, krijgt ze natuurlijk ook nog suiker binnen van andere producten. En ik vind dat gewoon echt allemaal veelte veel.

Maar wat geef je dan mee naar school? Op het nieuws vertelde ze de volgende opties : thee, water of gewone melk. Nou ik weet niet maar een kind van half negen tot drie uur alleen maar water laten drinken, dat hoeft ook weer niet (is mijn mening). En gewone melk een lange tijd in een schooltas laten zitten, gadver dan krijg je gewone lauwe melk…dat is niet te drinken toch? Thee neemt ze al mee, maar in de korte pauze kan dat gewoon niet. Daar naast zie ik al een drama met lekkende schoolbekers voor mij.

Dus ik ben wel benieuwd wat geef jij je kindje mee naar school? Misschien dat ik nog wat inspiratie uit jullie antwoorden haal, want ik weet het niet meer haha! Als ik alles opzoek is alles slecht en ongezond. Natuurlijk kan je alles doen met mate, maar die schoolpakjes met 5-6 suiker klontjes per pakje dat wil ik stoppen.

post signature

Volg:

11 Reacties

 1. februari 4, 2016 / 12:31 pm

  Ik wist al wel dat dit soort pakjes niet gezond waren, maar dat er zoveel suiker inzit, vind ik wel heel schokkend! Lastig ook dat Sterre niet de hele dag op school thee kan drinken, want dat is toch wat smaakvoller dan water. Misschien zou je zelf fruitwater kunnen maken of ijsthee of een smoothie maken. Ik denk dat als je het zelf maakt er sowieso minder suiker in zit omdat je dat er dan niet extra veel aan toe zult voegen.

 2. februari 4, 2016 / 12:44 pm

  Ik heb zelf geen kinderen, maar sta er niet van te kijken dat er zoveel suiker in zo’n pakje zit. Gezonde alternatieven zijn er volgens mij volop, en het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Als ik Google op ‘gezonde pakjes drinken’ kom ik bijvoorbeeld bij deze link uit: http://missnatural.nl/gezonde-lunch-mee-naar-school/ Hier staan al super veel leuke en creatieve tips in, niet alleen voor drinken. Het lijkt in het begin misschien even wat meer werk, maar bijvoorbeeld water met een smaakje is zo gemaakt, en super lekker.

 3. Manon
  februari 4, 2016 / 2:15 pm

  Ik weet niet of het beter is maar je kan ook een fles ‘slimpie’ kopen dat is siroop, maar daar zit verder niks in. 0% suiker, geen tot weinig calorieën, 100% smaak… wij hebben dat ook in huis. Is dit misschien een optie? EN daar zijn ook 8 verschillende smaken van. De meeste smaken kan je kopen bij de Jumbo maar zijn ook te koop bij de AH.

 4. februari 4, 2016 / 2:17 pm

  Ik ben hier echt van geschrokken ik had geen idee dat er zoveel suikers in zaten. Wellicht is wat meer fruit en groente naar school een idee? In kleine blokjes of stukjes. Voor wat betreft het drinken misschien water met fruit/groente erin. Of zelf een smoothie maken en in een flesje/bidon schenken?

 5. Amy
  februari 4, 2016 / 2:39 pm

  Wat goed dat je hier over bent gaan nadenken! Je zou bijvoorbeeld voor diksap kunnen gaan, dat schijnt beter te zijn dan andere ranja soorten. Het probleem is dat 0% suiker meldingen op het etiket vaak betekent dat er een hoop andere toegevoegde zooi in zit. Wat je ook kunt doen en wat gezonder is, is sinaasappel/ citroen/ etc partjes in water doen, zodat ze wel water drinkt maar met een smaakje. Of een smoothie maken?

 6. februari 4, 2016 / 2:42 pm

  Je kunt natuurlijk ook zelf fruitsap maken in de blender of keukenmachine. Wanneer je er niks aan toevoegt, is fruitsap heel gezond. En er zijn bekers die niet lekken te koop, al zijn die wel wat duurder en moeilijker te vinden. Of misschien kun je als ouders met de school overleggen voor pakken melk in de koelkast van de school?

 7. februari 4, 2016 / 4:20 pm

  Dit is niet nieuw voor mij. Het is jammer dat in bijna alles zoveel suiker zit en kinderen op jonge leeftijd op een makkelijke manier hieraan wennen. Ik heb mijn kiddo’s zo klein dat ze waren water en thee (zonder suiker 😉 ) gegeven en als een glaasje limonade of prik krijgen is het feest. Ze krijgen nu trouwens beiden water mee naar school omdat ze dit de hele dag door veel drinken. Ik zou hier een voorbeeld aan moeten nemen 😉

  Toch heb ik liever dat ze gewone suiker binnen krijgen dan een zoetstof, het zijn de chemische suikervervangers die nog slechter zijn dan de gewone witte suiker.

 8. februari 4, 2016 / 9:00 pm

  Een goed artikel Bianca! Ook wij zijn twee jaar geleden gestopt met zoet drinken. Water is trouwens echt niet erg om te geven hoor! Hier krijgen de kinderen in principe twee bekers afgekoelde thee mee. Vinden ze heerlijk. Soms maak ik een beker warme chocolade melk en die doe ik dan in een isolatiezak voor babyflessen. Of ze krijgen smoothie mee. Hier is er op school namelijk een koelkast voor leerlingen! (Echt top!!)

 9. februari 5, 2016 / 12:54 pm

  Aanmaaklimonade van suikervrije Karvan Cevitam ofzo? En klinkt misschien stom, maar als je echt dorst hebt ben je ook blij met water, je kindje water geven is helemaal niet zo erg als het lijkt/klinkt. In de tandartspraktijk zien we ook weer steeds meer kinderen met teveel gaatjes op te jongen leeftijd door het geven van teveel zoet drinken ♥ xx Liefs

 10. februari 6, 2016 / 1:05 pm

  Hier drinken ze gewoon melk of houdbare optimel uit een beker ’s middags. Geen probleem dat het te lauw zou zijn…. 🙂
  Verder een beker met ranja (Suikervrij meestal). Soms daarvoor in de plaats een pakje drinken, 2x per week ongeveer.
  Een goede MyMepal beker lekt niet, dus daar geen problemen mee hoor 🙂

 11. februari 9, 2016 / 6:33 pm

  Ik schrik hier eigenlijk best wel van! Veel klasgenoten van mij vroeger kregen ook sap mee naar school. Ikzelf kreeg het eigenlijk nooit mee naar school. Ik kreeg altijd yogi mee omdat ik anders niet genoeg zuivel binnen kreeg op een dag. Ik dronk eigenlijk sowieso nooit sap, wel limonade als ik thuis was maar op school altijd yogi en water haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge