Nieuwe artikelen:

 • Beauty cadeau inspiratie voor Pasen

  Beauty cadeau inspiratie voor Pasen
 • Deze fashion items zijn nieuw in mijn kledingkast

  Deze fashion items zijn nieuw in mijn kledingkast
 • Daglichtlamp voor je make-up tafel

  Daglichtlamp voor je make-up tafel
 • Mijn ervaring met Kobo Plus

  Mijn ervaring met Kobo Plus
 • Tips voor het verwijderen van mee-eters

  Tips voor het verwijderen van mee-eters
 • Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer

  Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer
 • Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?

  Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?
 • Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine

  Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine
 • Atelier des Ors Pink Me Up

  Atelier des Ors Pink Me Up
 • Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te …

  Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te verzorgen

KIDS | MAMA MAG IK EEN PONY?

KIDS | MAMA MAG IK EEN PONY?

Al een tijdje ben ik aan het kijken naar een sport voor Sterre, wat zij dan wekelijks eventueel zou kunnen doen. Ik dacht dat het gym zou worden, maar Sterre kwam in eens met een heel ander idee…mama mag ik een pony? Ik moest natuurlijk lachen, en zei alleen als jij betaal 😉 Maar ze bedoelde of ze mocht pony rijden als sport!


Sterre is gek op paarden/pony’s en inmiddels heeft ze er ook al een aantal keer opgezeten. Een tijdje terug waren we bij mijn schoonzusje en mocht ze zelf de pony verzorgen, en daarna er oprijden. Dat is voor een meid van 8 jaar natuurlijk onwijs gaaf! Ik wil wel dat ze het beseft heeft dat het niet alleen maar pony rijden is, maar dat je de pony daar voor en er na ook moet verzorgen. Vaak kan je materiaal wel lenen of gebruiken van een manege, maar het is ook de bedoeling dat jezelf wat koopt bijvoorbeeld bij Minihorseshop.nl. Het is dus wel een sport met een prijskaartje!


Ik heb zelf niet zoveel verstand van pony’s maar hoeven krabben, vacht kammen, stal uitmesten enzovoort dat komt er natuurlijk ook allemaal erbij kijken. Maar dat maakt het waarschijnlijk nog leuker, zo raakt je kind namelijk meer betrokken bij de pony. Qua materiaal is er ook veel keuze, zo heb je nu voor de winter bijvoorbeeld ook vaak winterdekens nodig. Zo krijgt de pony het ook lekker warm!

En na de verzorging is het natuurlijk tijd om te gaan rijden! Sterre is totaal niet bang voor pony’s of paarden. Ik heb haar wel zo goed mogelijk uitgelegd dat ze ook voorzichtig moet doen, aangezien een pony natuurlijk ook onverwachte dingen kan doen (op bijvoorbeeld hol slaan). Maar ze klimt er zo op en gaat er heerlijk mee rijden♥

Op dit moment zijn we aan het kijken waar ze in de omgeving eventueel op les kan gaan, en zijn we ons aan het inlezen over alle informatie qua rijden/verzorging enzovoort. Dat is natuurlijk een belangrijke stap, aangezien we het allemaal wel zo goed mogelijk willen doen.


Zit jouw kindje op een sport?

post signature

Volg:

3 Reacties

 1. Villa BlaBla
  februari 4, 2017 / 10:39 am

  Mijn dochter heeft ook een hele tijd aan paardrijden gedaan. Ze vond het erg leuk, maar turnen is ook haar passie. Op een gegeven moment turnde ze twaalf uur per week. Dit kon niet meer gecombineerd worden met paardrijden, want er moet ook nog schoolwerk gemaakt worden natuurlijk. Met pijn in het hart is ze toen gestopt met paardrijden. Op dit moment turnt ze 6 uur per week en doet ze ook aan kunstschaatsen. Veel succes met het vinden van een goede manege!

 2. februari 5, 2017 / 9:52 pm

  Leuk en inderdaad kost het nogal wat…..
  Grote sportshops verkopen veel en voor niet al te veel,.,..
  Kijk eens in een webshop van een sportshop dat niet zo lang geleden hier geopend was…..
  Er is daar ook nog sale.

  Veel succes Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge