Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

KIDS| KURIO TELEKIDS TAB 2

KIDS| KURIO TELEKIDS TAB 2

Kurio heeft een nieuwe Telekids tablet uitgebracht namelijk de TAB 2, dit schijnt de veiligste tablet te zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Ik vind zelf dat Sterre met een tablet mag spelen, filmpjes kijken enzovoort zolang ze ook andere dingen doet zoals buiten spelen, lezen en lekker creatief bezig zijn. Een tablet vind ik sowieso handig voor als je bijvoorbeeld een eind moet rijden, dan kan je kindje ondertussen een filmpje kijken of spelletjes spelen. Sterre mocht de Kurio Telekids TAB 2 testen, en ik kan je verklappen dat heeft ze met héél veel plezier gedaan!

kurio2De Kurio Telekids TAB 2 is verkrijgbaar in een roze variant (voor meisjes) en een blauwe (voor de jongens). De tablet is gewoon het zelfde, maar de berschermhoes er om heen heeft een andere kleur. Het is een 7 inch tablet, en bevat 30 leuke en vooral educatieve apps! Daar naast bevat deze tablet ook Motion techniek. Zo kan je kindje tijdens een spelletje d.m.v. rennen of bepaalde bewegingen het spel spelen, en daar ook nog eens sportief bezig zijn. Sterre vond dit zelf erg leuk om te doen!

“Het eigen Kurio Genius™ is één van de meest geavanceerde systemen op het gebied van internetfilters. Dit systeem garandeert dat kinderen op de Kurio Telekids TAB 2 in een veilige omgeving en zonder ouderlijk toezicht online video’s kijken, gamen en spelenderwijs leren. De ingestelde tijdlimiet zorgt ervoor dat kinderen niet langer dan wenselijk gebruik maken van de tablet. Door middel van het vooraf ingestelde profiel ‘groeit’ de Kurio met het kind mee; de restricties, websites en apps die toegankelijk zijn, worden automatisch aangepast naarmate het kind ouder wordt. Vanuit het oudergedeelte wordt het beheer gehouden. Een veilig gevoel toch?”

kurio4

De Kurio Telekids Tab 2 is een samenwerking met (zoals de naam het al verklapt) Telekids. Mij doet dat gelijk aan vroeger denken aan de tijd dat Carlo en Irene het deden presenteren. Er staat een speciale Telekids app op daarmee kan je kindje ook gelijk Telekids tv programma’s op kijken (héél erg leuk!).

Je kan met deze tablet ook gebruik maken van internet (via WIFI) zo kan je kindje ook bijvoorbeeld filmpjes kijken via Youtube. Het Kurio Genius internetfiltersysteem controleert dagelijks 450+ miljoen websites op ongeschikte inhoud.Ook zit er een speciale ouderzone op de tablet, waar je bepaalde instellingen kunt aanpassen en beveiligen.

kurio5
“Niet meer onderuit hangen op de bank om een spel te spelen, maar actief bewegen! Kinderen kunnen op de Kurio Telekids TAB 2 alleen én samen met vriendjes of vriendinnetjes sportieve games spelen voor de camera van de tablet. De bewegingen die ze maken vormen de besturing van de game. Naast 10 motion games voor 1 speler, staan er op de TAB 2 nu ook 8 motion games voor 2 spelers, inclusief een superleuke dansgame! De tablet wordt met een geïntegreerde standaard geleverd, zodat alle games vanaf de tablet zelf gespeeld kunnen worden. En wil je ze op groter beeld spelen, dan is de Kurio via de HDMI poort aan te sluiten op een TV scherm. Daarnaast zijn er meer dan 30 voorgeladen leuke en educatieve apps, van populaire games & video’s tot e-boeken en educatieve spelletjes. Meteen klaar voor gebruik, handig dus!”

kurio3
Wij vinden de Kurio Telekids Tab 2 handig en fijn in gebruik, de roze beschermhoes is een leuk detail en Sterre heeft er écht veel speelplezier aan beleefd. Sterre is inmiddels zelf aan het sparen (ze krijgt elke week zakgeld) zodat zij zelf een Kurio Telekids Tab 2 kan kopen, ze wilt hem eigenlijk niet meer missen haha! Van mij mocht ze er ongeveer een uur totaal per dag op spelen (verdeeld over de hele dag).

Wat technische informatie:
Display: 7 inch capacitive touch screen, 5-punts touch
Resolutie: 1024 x 600 pixels
Processor: Mediatek MTK8127 Quadcore
Besturingssysteem: Android 5.0 Lollipop
Opslag: 8GB
RAM: 1GB
Camera: Voorkant: 0.3MP / Achterkant: 2.1MP
Connectiviteit: Wi-Fi, 802.11 b/g/n – Bluetooth v4.0
Talen: Ondersteund meerdere talen
Verbindingen: Micro USB – Micro HDMI
Batterij: Lithium Polymeer 3000mAh
Micro SDHC Kaartslot: Voeg tot 32GB aan opslag toe


De Kurio Telekids TAB 2 kost €119,99,- en is o.a. te koop bij Bol.com

Is jouw kindje al bekend met de Kurio Telekids TAB 2?
post signature
*Dit artikel bevat een product wat wij hebben mogen lenen.

Volg:

4 Reacties

 1. M
  oktober 30, 2015 / 2:17 pm

  Hier over twijfelde ik maar nu weet ik het zeker de jongens variant gaat hier in huis komen.

 2. oktober 30, 2015 / 2:30 pm

  Wat leuk voor Sterre! Jay heeft de eerste gehad, alleen wij vonden dat hij vaak bleef hangen en dat hij niet voldoende kon qua spellen e.d. Jay is namelijk gek op Minecraft (echt, hij speelt het dag en nacht), maar die kon daar dus niet op. Zou jij kunnen spieken of de Minecraft app bij jullie in de store staat? (hij kost geld, dus je hoeft hem niet te downloaden, hoor!) Verder vind ik het wel heel fijn dat deze tabs zo goed beveiligd zijn!

  • Bianca
   Auteur
   oktober 30, 2015 / 3:44 pm

   Ik zal straks even kijken of ik dat kan vinden (nu aan het werk haha), ik laat het je weten via Twitter 🙂 x

 3. januari 13, 2016 / 3:11 pm

  Kan je op deze tablet eigenlijk ook zelf films zetten? Of ben je echt beperkt tot youtube en een wifi verbinding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge