Nieuwe artikelen:

 • Daglichtlamp voor je make-up tafel

  Daglichtlamp voor je make-up tafel
 • Mijn ervaring met Kobo Plus

  Mijn ervaring met Kobo Plus
 • Tips voor het verwijderen van mee-eters

  Tips voor het verwijderen van mee-eters
 • Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer

  Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer
 • Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?

  Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?
 • Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine

  Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine
 • Atelier des Ors Pink Me Up

  Atelier des Ors Pink Me Up
 • Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te …

  Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te verzorgen
 • Een vakantiehuis kopen in Spanje

  Een vakantiehuis kopen in Spanje
 • Tip | Clay And Glow Multi-Masking Set (limited edition)

  Tip | Clay And Glow Multi-Masking Set (limited edition)

KIDS | FILMKAMP GEEFT KINDEREN UNIEKE ERVARING IN DE FILMWERELD

KIDS | FILMKAMP GEEFT KINDEREN UNIEKE ERVARING IN DE FILMWERELD

Persbericht – Het in 2012 opgerichte Filmkamp heeft sinds de start een nieuw segment aangesneden in de wereld van zomerkampen voor kinderen. Door de populariteit breidt Filmkamp deze zomer uit naar drie locaties in Nederland. Ook wil Filmkamp meer diversiteit bieden in de soort filmlocaties. Naast de huidige locatie Loon op Zand zijn ook de locaties Bloemendaal en Vuren toegevoegd. In één week tijd leren de kinderen van begin tot eind een film te maken, gebaseerd op hun eigen verhaal.

De oprichters Arjen van Eijk en Kim van der Voorden willen hiermee kinderen een uitdagende omgeving bieden en mediawijsheid meegeven door alle stappen van het maken van een film te doorlopen. “Kinderen van nu spenderen veel tijd aan televisie en film, daarom vinden we het belangrijk om hun mediawijsheid mee te geven, omdat niet alles is wat het lijkt.” Hiermee sluiten zij aan op de huidige ontwikkeling in de samenleving waarbij media en eigen content maken een steeds grotere rol speelt

Filmkamp1Filmkamp
Filmkamp biedt een creatieve, sociale en uitdagende omgeving voor kinderen van negen tot en met veertien jaar. Het weekprogramma bestaat uit verschillende activiteiten, van het bedenken van een script tot de montage. Dit doen zij met behulp van professionele apparatuur en programma’s zoals storyboards, green screens, camera- en geluidstechnieken en stopmotion animatie. Ter afsluiting van de week worden twee premières georganiseerd, één voor de kinderen en één voor de ouders. Tijdens de premières worden in verschillende categorieën Oscars uitgereikt, waaronder het Beste Script, de Beste Special Effects, het Beste Camerawerk en de Beste Montage. Naast het vaste programma worden er verschillende uitstapjes georganiseerd zoals een dagje naar de Efteling of een surfmiddag aan het strand. Ook worden er verschillende masterclasses gegeven, zoals de masterclass drone, acteren, verhaal opbouw en het maken van een nieuwsitem.

Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke aandacht en begeleiding staan bij Filmkamp hoog in het vaandel, zodat de individuele talenten van kinderen optimaal worden benut. Om deze reden is bewust gekozen voor een relatief kleinschalig kamp dat nooit groter is dan 40 kinderen met gemiddeld één begeleider per vier kinderen. Op deze manier wordt een kindvriendelijke omgeving gecreëerd waar iedereen zichzelf kan zijn. Het professionele team bestaat uit jonge, enthousiaste en ondernemende mensen met een passie voor- en kennis over film. Alle begeleiders hebben een achtergrond in de filmwereld, zoals studenten aan de Filmacademie, starters in de film- en tv branche of jongeren die in de media werken. Daarnaast hebben alle begeleiders ervaring met het werken met kinderen.

filmkamp2
Locaties
Filmkamp wordt tijdens de zomervakantie gedurende vier weken georganiseerd op drie verschillende locaties in Nederland. De locaties zijn in Bloemendaal, Vuren en Loon op Zand. In Bloemendaal verblijven de kinderen op Camping de Lakens, aan de kust. Op Camping Lievelinge in Vuren overnachten de kinderen in een tipi-tent met een zwemstrand op loopafstand. In Loon op Zand verblijven de kinderen op kampeerboerderij de Binnenheide met een grote speelweide.

Filmkamp is toegankelijk voor alle kinderen van negen tot en met veertien jaar. De organisatie wil dat deze kinderen de kans krijgen om deze unieke ervaring mee te maken en houdt de prijs van het kamp laagdrempelig. “Wij geloven dat films de wereld een stukje spannender, mooier of grappiger maken en dat het ongeremd enthousiasme en de rijke fantasie van kinderen hiervoor de perfecte ingrediënten zijn”.

Meer informatie over het Filmkamp is te vinden op de website.

post signature

Volg:

2 Reacties

 1. Sanne
  april 26, 2016 / 7:44 pm

  dit lijkt me wel leuk voor me zoontje 🙂

 2. april 26, 2016 / 9:35 pm

  Lijkt mij echt geweldig voor mijn dochter, maar vind het toch nog wel prijzig voor 6 dagen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge