Nieuwe artikelen:

  • Weekvlog | Sushi, Lezen, PR Pakketjes & Beauty Declutter

    Weekvlog | Sushi, Lezen, PR Pakketjes & Beauty Declutter
  • Pink Gellac Ruber Base

    Pink Gellac Ruber Base
  • Dr Organic Skin Calm lijn

    Dr Organic Skin Calm lijn
  • Unboxing Clarins Cocooning Beauty Box

    Unboxing Clarins Cocooning Beauty Box
  • Beauty favorieten van dit moment – oktober 2024

    Beauty favorieten van dit moment – oktober 2024
  • Mon Bourjois La Captivante

    Mon Bourjois La Captivante
  • Beauty Empties Oktober 2024

    Beauty Empties Oktober 2024
  • In The Mix | essence in the bloom’light trend edition

    In The Mix | essence in the bloom’light trend edition
  • Boozyshop Adventskalender 2024 Unboxing

    Boozyshop Adventskalender 2024 Unboxing
  • Action Max & More Adventskalender 2024 Unboxing

    Action Max & More Adventskalender 2024 Unboxing

FOOD| QUICHE MET GEITENKAAS & BROCCOLI

FOOD| QUICHE MET GEITENKAAS & BROCCOLI

Door Ellen – Ik vind het heerlijk om te experimenteren met eten, quiche is iets wat ik ontzettend vaak maak. Het leuke ervan is dat je hier eindeloos variaties mee kunt maken. Vandaag deel ik het recept van een quiche met geitenkaas en broccoli welke ik een aantal weken terug voor het eerst heb gemaakt. Het viel thuis goed in de smaak, en vandaag laat ik zien hoe je deze quiche zelf kan maken.

quiche2
Wat heb je nodig:
-1 pakje (diepvries) bladerdeeg
-1 stronk broccoli
– Een zakje geraspte jonge kaas
– 125 ml creme fraiche
– 3 eieren
– 1 eetlepel honing
– 250 gram zachte geitenkaas
– zout en peper
– Springvorm of quichevorm

quiche3
Stap 1:
Zorg er als eerste voor dat het bladerdeeg goed ontdooid is, ik leg dit ongeveer een uur van tevoren buiten de vriezer. Begin met het wassen van de broccoli, vervolgens snijd je deze in hele kleine stronkjes en kook je het in een ruime pan met water vier minuten. Ondertussen kun je beginnen met het bekleden van de spring of quichvorm met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is en bedek ook de zijkant met de bladerdeeg.

Stap 2:
Giet de broccoli af en druk het overtollige vocht er voorzichtig uit met wat keukenpapier. Als je dit hebt gedaan verdeel je de broccoli over de bodem van de springvorm. Snij of verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de broccoli.

Stap 3:
Klop de creme fraiche los met de eieren, zout en peper en schenk dit mengsel over de broccoli en geitenkaas. Vouw daarna de randen van de bladerdeeg iets naar binnen toe. En als laatste stap strooi je nog wat geraspte kaas erover heen.

quiche4
quiche5

De quiche kan nu in de (voorverwarmde) oven op 175 graden voor 60 minuten. Snij de quiche als deze nog warm is in punten en serveer het eventueel met wat sla. Zo zie je maar dat je met drie makkelijke stappen, iets lekkers op tafel kan zetten. Eet smakelijk!

Mocht jij dit recept van Ellen gaan namaken vergeet dan niet om een leuke/lekkere foto te delen op Instagram met de #pinkitquiche , dan kunnen wij ook mee kijken met jullie creaties.

Liefs Ellen

Volg:

6 Reacties

  1. Nikita
    maart 30, 2016 / 3:12 pm

    Nom nom nom lekker hoor

  2. maart 31, 2016 / 4:11 am

    Ik ben echt doooool op geitenkaas, zowel koud als warm! Dit ziet er dus heel lekker uit.

  3. maart 31, 2016 / 8:02 am

    Nou dat ziet er goed uit! En lekker gezond, veel vitamienen C.

  4. Marit
    augustus 10, 2024 / 11:46 am

    Best grappig want ik zie dat dit recept al in 2016 op je site stond. Ik kom er nog steeds bij terug, all time favorite 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge