Bianca’s Faves

Nieuwe artikelen:

  • Tip | Squalan Rose Quartz Facial Roller

    Tip | Squalan Rose Quartz Facial Roller
  • Unboxing Goodiebox Januari 2022 + Win

    Unboxing Goodiebox Januari 2022 + Win
  • Clarins Skin Illusion Velvet, Ever Matte Compact Powder & Ever Matte Loose Powder

    Clarins Skin Illusion Velvet, Ever Matte Compact Powder & Ever Matte Loose Powder
  • trend IT UP Super Glow Baked Blush

    trend IT UP Super Glow Baked Blush
  • Infinity armband van KAYA Sieraden

    Infinity armband van KAYA Sieraden
  • Nieuw | Maison Margiela Replica When The Rain Stops

    Nieuw | Maison Margiela Replica When The Rain Stops
  • Kylie Cosmetics High Gloss Partner in Crime & Posie K

    Kylie Cosmetics High Gloss Partner in Crime & Posie K
  • Unboxing Styletone Januari 2022 – Ultimate Styletone Box

    Unboxing Styletone Januari 2022 – Ultimate Styletone Box
  • Tips voor de optimale intieme verzorging

    Tips voor de optimale intieme verzorging
  • SHEIN X WORKING FROM HOME

    SHEIN X WORKING FROM HOME

FOOD | HARTIGE MUFFINS MET SPINAZIE

FOOD | HARTIGE MUFFINS MET SPINAZIE

Door Ellen – Vandaag is het weer tijd voor een recept en dit keer laat ik zien hoe je heel makkelijk hartige muffins kunt maken. Zelf ben ik dol op hartige snacks en dit is ideaal als late-night snack, om te serveren bij een verjaardag, maar ook prima als onderdeel te gebruiken voor de avondmaaltijd.

hartigemuffin
Wat heb je nodig:

– 6 plakjes bladerdeeg
– 200 gram spinazie
– Fetakaas
– 2 eieren
– Strooi kaas
– 1 tot 1.5 teen knoflook
– Zout en Peper

In dit recept zijn de ingrediënten gebaseerd op 6 stuks hartige muffins, mocht je er meer willen dan kan je uiteraard de ingrediënten verdubbelen.

hartigemuffin2
Stap 1
Je begint met het zachtjes aanbakken van de spinazie. Dit laat je aanstaan tot de spinazie is geslonken. Terwijl je spinazie op staat is het verstandig om de plakjes bladerdeeg alvast te laten ontdooien zodat je zo direct verder kunt.

Stap 2
Laat de spinazie goed uitlekken, tot zo goed als al het vocht verdwenen is. Als de plakjes bladerdeeg goed zacht zijn is het tijd om het bakblik te bekleden. Ik gebruik trouwens een bakblik met daarin ruimte voor 6 muffins/cupcakes, je kunt hier uiteraard ook andere middelen voor gebruiken zoals bakpapiertjes etc.

hartigemuffin3

Stap 3
Het bekleden is even een klusje en vergeet niet de overtollige bladerdeeg weg te snijden, dit hebben we verder niet meer nodig. Op de bodem leg je een klein beetje spinazie met daarop een klein beetje strooikaas. Bewaar de spinazie die je over hebt want dit hebben we zo weer nodig. Laat dit even staan en ondertussen kun je verder met de rest van de ingrediënten.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de feta kaas in kleine blokjes en voeg deze samen met de overgebleven spinazie, zout, peper, eieren en knoflook. Ik maak zelf gebruik van een mixer, dit is niet noodzakelijk alleen is het dan wel raadzaam om de spinazie, fetakaas en de knoflook goed fijn te snijden. Al met al is een mixer en/of keukenmachine wel een stuk makkelijker.

hartigemuffin4 hartigemuffin6
Mix alle ingedriënten en verdeel dit over de muffins. Zet de muffins in de oven voor ongeveer 50 minuten. Je kan deze hartige muffins koud en warm eten (warm zijn ze het lekkerste), eet smakelijk!

Liefs Ellen

Volg:

7 Reacties

  1. manon
    oktober 5, 2016 / 3:58 pm

    Dat ziet er lekker uit

  2. oktober 5, 2016 / 7:49 pm

    ik vind het er niet heel erg lekker uit zien maar het lijkt me wel heel erg lekker haha

  3. Nikita
    oktober 10, 2016 / 8:53 pm

    Klinkt goed Ellen en heerlijk makkelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge