Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

Slechts een diefstal – Ann-Helén Laestadius

Slechts een diefstal – Ann-Helén Laestadius

Deze week ben ik begonnen met het boek Slechts een diefstal, geschreven door Ann-Hélen Laestadius. Voor mij is dit de eerste kennismaking met deze schrijfster, maar ik ga zeker ook even kijken naar andere boeken die zij heeft gepubliceerd. Slechts een diefstal is een mooi verhaal, dit is een roman maar wel met een combinatie van spanning en discriminatie…

Synopsis ‘Slechts een diefstal’

Voor de liefhebbers van Daar waar de rivierkreeften zingen en De vliegeraar: over een Sami-meisje dat leert te strijden voor haar afkomst en het leven waar ze recht op heeft. 

Ten noorden van de poolcirkel biedt de zon slechts een paar uur per dag een bleek licht voordat het landschap weer in duisternis wordt gehuld. Elsa is negen jaar oud en de dochter van een Samische rendierherder. Wanneer ze op een ochtend in haar eentje naar de rendieren skiet, is ze getuige van de moord op Nastegallu, een van de rendierkalveren. Ze wordt gedwongen te zwijgen, maar draagt het donkere geheim voor altijd met zich mee. 

Tien jaar later vecht Elsa voor haar plek in de kleine gemeenschap. Ouderlingen verwachten dat de jonge vrouw haar plaats kent, maar Elsa wil meer uit haar leven halen. Terwijl om haar heen het racisme en de bedreigingen tegen de Sami escaleren, wordt Elsa het doelwit van de man die ooit haar rendier doodde. 
Slechts een diefstal is een bijzondere en indringende roman over een jonge vrouw die haar plek zoekt in een samenleving die gevormd is door tradities en angst.

Deze week ben ik begonnen met het boek Slechts een diefstal, geschreven door Ann-Hélen Laestadius. Voor mij is dit de eerste kennismaking met deze schrijfster, maar ik ga zeker ook even kijken naar andere boeken die zij heeft gepubliceerd. Slechts een diefstal is een mooi verhaal, dit is een roman maar wel met een combinatie van spanning en discriminatie...

Het design van Slechts een diefstal is eenvoudig, maar ook direct. Je ziet eigenlijk gelijk waar over het boek gaat en het wit met de rode letters en blauwe details, valt natuurlijk gelijk goed op. Vooral de rug van het boek ziet er erg mooi uit, staat gelijk mooi in je boekenkast…

Bij het lezen van de eerste pagina’s zit je eigenlijk al direct in het verhaal. Elsa ziet op 9 jarige leeftijd hoe haar rendier Nástegallu vermoord wordt. De mordenaar ziet Elsa en maakt een “dood” gebaar om haar bang en stil te maken. Samen met haar familie gaan zij aangifte doen bij de politie, maar die nemen het alles behalve serieus. Elsa en haar familie zijn van een Sami-afkomst en maken dagelijks diverse discriminatie mee. Dit komt ook vaker terug in het verhaal en is best schrijnend om te lezen. Het verhaal gaat een aantal jaar verder en nog steeds gaat het om de moordenaar van haar renddier, krijgt Elsa eindelijk haar “wraak”…?

Deze week ben ik begonnen met het boek Slechts een diefstal, geschreven door Ann-Hélen Laestadius. Voor mij is dit de eerste kennismaking met deze schrijfster, maar ik ga zeker ook even kijken naar andere boeken die zij heeft gepubliceerd. Slechts een diefstal is een mooi verhaal, dit is een roman maar wel met een combinatie van spanning en discriminatie...

Dit verhaal is een combinatie van familie, eer, de Sami communitie, racisme…een mix van zoveel mooie emoties ook die het bij mij los heeft gemaakt. Slechts een diefstal leest makkelijk qua schrijfstijl, ik had het boek ook binnen twee dagen ook uitgelezen (ik twijfel om dit boek van de week gewoon nog eens te gaan lezen).

Extra informatie

Slechts een diefstal | Ann-Helén Laestadius
Uitgeverij Cargo
ISBN: 9789403151519
Prijs €24,99 o.a. te koop bij Bol.com
Hardcover, 400 pagina’s

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge