Nieuwe artikelen:

 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau
 • Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)

  Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)
 • Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

  Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

TIP | THE BODY SHOP INTRODUCEERT REFILL STATIONS

TIP | THE BODY SHOP INTRODUCEERT REFILL STATIONS

The Body Shop heeft schoon genoeg van al dat plastic dat na een keer de vuilnisbak in gaat, dus luidt het bedrijf een refill-revolutie in. En wel per direct. Als het aan The Body Shop ligt, wordt hervullen de norm. Want nog dit jaar komen er Refill Stations in 400 van de winkels van het merk, met ingang van maart 2021. In 2022 volgen er nog eens 400 winkels. Zo wil het bedrijf nog vóór een product je badkamer bereikt de afvalberg verkleinen. En iedereen moet moeiteloos kunnen hervullen, dus dit is pas de eerste stap.

De komende 5 jaar moeten bijna alle winkels van The Body Shop® een Refill Station krijgen. Het merk is niet onbekend met revolutionaire ideeën. Dit is namelijk niet de eerste keer dat The Body Shop dit slimme hervulconcept in het leven roept. Helaas was de wereld er begin jaren 90 nog niet klaar voor, maar nu wel. En het is nodig ook. Het bedrijf wil iedereen aan het hervullen krijgen door deze duurzame keuze onweerstaanbaar te maken. Als we allemaal iets kleins doen, zetten we samen iets groots neer.

De beauty-industrie kan wel een make-over gebruiken. Elk jaar produceert de sector miljarden verpakkingen, waarvan het merendeel na een keer gebruiken bij het vuilnis belandt. Gelukkig leven steeds meer mensen bewuster en duurzamer, maar échte vooruitgang is alleen mogelijk als bedrijven hun manier van werken radicaal om durven te gooien, zoals The Body Shop nu doet.

SLUIT JE AAN BIJ DE REFILL- REVOLUTIE

Kies een aluminium hervulfles en maak een keuze uit 9 van de populairste douchegels, shampoos, conditioners en handwashes. Als je fles leeg is, spoel je hem om, neem je hem mee naar de winkel en vul je hem nog een keer. Zo simpel is het.

Elke fles telt. Door over te gaan op een hervulfles, kun jij in je eentje tot wel 32 plastic flessen per jaar uitsparen en voorkomen dat er zo’n 260 g CO2 vrijkomt in de atmosfeer. En niet alleen onze aarde profiteert hiervan, maar je portemonnee ook. Een standaard plastic fles van onze shampoos, conditioners, showergels en handwashes bevat 250 ml. De aluminium hervulfles bevat 300 ml. En de prijs van een refill is hetzelfde als van een gevulde plastic fles. Dus bij elke keer (her)vullen krijg je 50 ml product gratis. Op jaarbasis kan dat aardig oplopen!

Het eerste Refill Station in Nederland is op 12 maart geopend in The Body Shop Rotterdam.

Dankzij het hervulsysteem van The Body Shop heb jij de middelen in handen om de afvalberg aan te pakken. Ben jij klaar voor de revolutie? Steek jij je handen uit de mouwen voor echte duurzaamheid? It’s your time to shine! Ga voor positieve verandering en sluit je aan bij de revolutie.

Misschien ook interessant om te lezen:
Nieuw Clarins Lip Comfort Oil Shimmer
MARR Cosmetics Grow Oil
Maison Margiela Replica By The Fireplace

Volg:

2 Reacties

 1. Lisa
  april 9, 2021 / 4:38 pm

  Op het eerste gezicht een fantastisch initiatief maar dan zou je moeten doordenken. Als The Bodyshop dit initiatief echt vorm wilt geven kan The Bodyshop de prijs per ml product berekenen en iedere willekeurige fles vullen en laten afrekenen. Nu moeten er eerst weer speciale flessen geproduceerd worden terwijl ik plenty lege flessen thuis heb staan, ook niet echt klimaatneutraal en milieuvriendelijk.
  Kopers/klanten realiseren zich niet dat ze zich met de hervulfles onbewust aan de bodyshop binden. Als de prijs van de hervulfles aanzienlijk is neemt de bereidheid om te laten navullen toe (anders is het zonde), terwijl een aantal kopers op dat moment om welke reden dan ook misschien liever een product van een ander merk had gekozen.
  Wat is de prijs van de aluminium hervulfles? Met deze vraag de klantenservice van The Bodyshop gebeld. MEN HAD GEEN IDEE DAT ER ZOIETS ALS DEZE REFILLMOGELIJKHEID IN ROTTERDAM BESTAAT!!! Wel een heel slechte performance. Maar goed, als we een verkoopprijs te horen krijgen en als deze maar hoog genoeg boven de inkoopprijs ligt kun je best telkens 50 ml (ogenschijnlijk)cadeau geven. Dat noemen ze nou marketing en daar zijn hele rekenexercities aan vooraf gegaan.

  Zodra ik bij The Bodyshop ook mijn lege jampot kan laten vullen sta ik op de stoep, voorlopig dus niet.

 2. Lisa
  april 9, 2021 / 6:23 pm

  Vervolg: eerlijk is eerlijk, voortschrijdend inzicht moet ook kenbaar gemaakt worden. The Bodyshop heeft mij terug gebeld en uitvoerig tekst en uitleg gegeven. Het product in herbruikbare fles kost 9,50, de navulling 7 euro. Je betaalt dus 2,50 voor de fles, hetgeen ik bij 8x gebruik als een soort statiegeld bedrag zie en daarmee in mijn ogen volkomen gerechtvaardigd is. Dus toch naar The Bodyshop. Onder deze condities dus een mooi initiatief dat navolging verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge