Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

SUMMER MUSTHAVE | ZONBESCHERMING VAN P20

SUMMER MUSTHAVE | ZONBESCHERMING VAN P20

De zomerperiode staat bijna voor de deur. Dat betekent dus veel plezier en zon! Het is het moment van het jaar waarop veel mensen genieten van het weer door naar het strand te gaan en bij het zwembad of in het park te hangen. Het is erg belangrijk om je goed in te smeren, en de juiste factor te gebruiken. Ik heb een aantal producten van P20 ontvangen (voor mij een nieuw merk), en wij zijn ermee aan de slag gegaan!Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit eerder van P20 had gehoord, maar dat maakt mijn werk extra leuk! Omdat het de afgelopen tijd heerlijk zonnig weer was, hebben wij (mijn dochter, vriend en ik) de producten uitgebreid kunnen testen. Ik heb de volgende producten ontvangen:

– P20 One A Day Sun Protection SPF 20
– 2x P20 One A Day Sun Protection SPF 30
– P20 One A Day Sun Protection SPF 30

Over P20
Claus Riemann heeft in 1979 p20 ontwikkeld. P20 staat voor ‘Protection 20’ (deze factor was toen erg uniek, er bestond alleen lage spf) Riemann ontwikkelde dit product voor een een goede vriend van hem. Deze vriend, een arts, heeft een lichte huid en is roodharig maar ging in de jaren 70 naar Afrika voor Malaria studie. Hij had de hele dag bescherming tegen de zon nodig. En daarbij moest het product een langdurige werking hebben.

lifestyle


De verpakkingen zien er mooi en netjes uit, en zijn fijn in gebruik. P20 biedt bescherming tot wel 10 uur (je brengt het maar één keer aan) en is hoog waterbestendig , maar het is nog steeds erg belangrijk dat men de algemene zonadviezen volgt. Je huid kan en moet niet 10 uur lang blootgesteld worden aan de zon. Je moet regelmatig de schaduw opzoeken; zeker tussen 12 en 15 uur. Met P20 breng je 1x je zonbescherming aan (’s ochtends). Ook wanneer je in de schaduw hebt gezeten of in het water bent geweest, is het opnieuw aanbrengen van zonbescherming niet nodig. En dat is bij andere merken wel vaak nodig.

P20 heeft ook een hoog UVB en UVA factor. UVA is ongeveer 95% van de zonnestraling en veroorzaakt vroegtijdige veroudering, rimpels, huidkanker en oogschade. UVB is ongeveer 5% van de zonnestraling en veroorzaakt verbranding, huidkanker, vroegtijdige veroudering en oogschade…goed insmeren is dus héél erg belangrijk (ook op dagen als de zon niet zo fel lijkt te schijnen).

Het aanbrengen:
Breng een royale en gelijkmatige laag P20 aan, houd hierbij 30-40 ml aan per volwassene. Deze hoeveelheid verschilt niet per type product (lotion of spray) of SPF. Door te weinig van het product te gebruiken zal de huid significant minder goed beschermd zijn. Smeer het product goed uit en verdeel over het lichaam. Focus op lichaamsdelen die extra gevoelig zijn voor beschadiging door de zon zoals de neus, oren, hoofdhuid, schouders, borst en voeten.

Eenmaal aangebracht is het ongeveer 15 minuten wachten voor dat je de zon in kan gaan of het water. Nou klinkt 15 minuten misschien wat lang, maar ondertussen kan je nog een Youtube video kijken of wat muziek luisteren 😉

Let op: P20 is waterproof, maar het blijft niet op zijn plek zitten als je bijvoorbeeld hard gaat wrijven over de huid (zoals met zeep). Als je huid droog wilt maken dep dan met een handdoek i.p.v. wrijven. Spray P20 ook niet direct op het gezicht, breng het aan op je handen en verdeel het dan over je huid.


Het is leuk om kennis te mogen maken met P20, de producten zijn fijn in gebruik (al moest ik wel even aan de geur wennen). Ik gebruik samen met mijn dochter eigenlijk alleen factor 30 of factor 50, uit voorzorg dat we zo goed mogelijk beschermd zijn. Sterre (mijn dochter) vind de flacon op de foto hier boven het fijnste werken, al heb ik haar natuurlijk wel met alles goed in te smeren.

Voor meer informatie over de producten van P20 is te vinden op de website P20.nl, de producten zijn o.a. te koop bij Bol.com.

Zijn jullie al bekend met de producten van P20?

 

post signature

*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf.

 

Volg:

12 Reacties

 1. juni 18, 2017 / 9:50 am

  Toevallig ken ik dit merk via een oud collega, zij smeerde haar dochters er altijd mee in. Zelf ken ik het niet, hoewel mijn rossige huidtype 1 huidje alle bescherming kan gebruiken. Ik smeer me werkelijk het ongans deze dagen.
  Hennie onlangs geplaatst…Jil Sander | SunMy Profile

 2. juni 18, 2017 / 10:00 am

  Hier ben ik nu ik jouw artikel gelezen heb zeer benieuwd naar….
  Ik moet nieuwe kopen maar van een ander merk.

  Xoxo

 3. Ilona
  juni 18, 2017 / 10:02 am

  Ik gebruik deze zelf niet doordat p20 de chemische filter Oxybenzone gebruikt. Dit zou mogelijk hormoon verstorend kunnen werken. Sinds ik dat gelezen heb laat ik dat ingrediënt sowieso links liggen. Er zijn heel veel zonnebrand merken die dat ingrediënt niet gebruiken.

  • Ilona
   juni 18, 2017 / 10:10 am

   Ik zie nu net op een foto van iemand anders dat dat ingrediënt niet gebruikt wordt in deze versie, super!

 4. Sanne
  juni 18, 2017 / 11:40 am

  Ik heb nog nooit gehoord van het merk. Alleen ben ik bang dat factor 20 momenteel te weinig is met temperaturen die nu oplopen tot boven de 30graden.

  • Bianca
   Auteur
   juni 18, 2017 / 11:42 am

   Ik laat ook een factor 30 en 50 zien in dit artikel 😉

 5. juni 18, 2017 / 12:38 pm

  Ik hoor veel over deze crème de laatste dagen, ik vind maar 1x smeren echt een heel groot voordeel want vergeet het altijd na de eerste keer

 6. juni 18, 2017 / 2:09 pm

  Ik kende het al wel. FIjn product. Vooral vind ik die spraypompjes altijd erg ideaal. Niet al dat gesmeer en je hebt veel minder snel teveel

 7. Astrid
  juni 18, 2017 / 9:33 pm

  Ik gebruik dit merk altijd voor het hele gezin. Ook voor mijn kinderen. Heel fijn spul en mijn rossige mannen verbranden niet en worden er zelfs gewoon bruin mee.
  Astrid onlangs geplaatst…Waar word ik op gevonden in Google?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge