Bianca’s Faves

Nieuwe artikelen:

 • L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum

  L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum
 • Lancôme X Emily in Paris collectie

  Lancôme X Emily in Paris collectie
 • 7 Beauty favorieten van dit moment #19

  7 Beauty favorieten van dit moment #19
 • Shop tip | Douglas Collection gift sets

  Shop tip | Douglas Collection gift sets
 • Drie nieuwe Rimmel London lanceringen

  Drie nieuwe Rimmel London lanceringen
 • Weekendje weg: welke kledingstukken neem je allemaal mee?

  Weekendje weg: welke kledingstukken neem je allemaal mee?
 • BE Creative Make Up Frosted Flakes collectie

  BE Creative Make Up Frosted Flakes collectie
 • Mijn fashion winter wishlist

  Mijn fashion winter wishlist
 • Huda Beauty Rose Quartz Eyeshadow Palette & Face Gloss

  Huda Beauty Rose Quartz Eyeshadow Palette & Face Gloss
 • Weekly Diary week 45 2021

  Weekly Diary week 45 2021

SANATURE 100% KATOENEN TAMPONS & MAANDVERBAND

SANATURE 100% KATOENEN TAMPONS & MAANDVERBAND

De tijd van de maand is voor veel mensen nou niet echt de leukste periode die er is, maar het hoort er wel bij. Sinds een paar jaar heb ik wat problemen met mijn menstruatie (als gevolg van PCOS), daardoor wordt ik maar ongeveer 3 keer per jaar ongesteld. Tijdens je menstruatie gebruik je diverse hulpmiddelen zoals maandverband en tampons, ik kreeg pas de vraag of ik de producten van Sanature wilde testen. Sanature heeft namelijk tampons en maandverband van 100% katoen en dat zorgt voor 0% irritatie.
Sanature tampons en maandverband

Sanature 100% katoenen tampons & maandverband

“Sanature ontwikkelt 100% katoenen tampons en maandverband die geen irritaties opleveren en dat is een 100% voordeel want ‘synthetisch’ en ‘vagina’ is geen ‘match made in heaven’. Soms leidt het dragen van synthetisch ondergoed al tot irritaties, kun je nagaan als je iets synthetisch inwendig draagt. Sanature vraagt je om eens goed na te denken over wat je iedere maand gebruikt. Per cyclus gebruik je namelijk al snel 25 tampons of maandverbanden en omdat je vagina één van de meest absorberende delen van je lichaam is, is nadenken over een alternatief voor synthetisch materiaal geen overbodige luxe.”

Toen ik gevraagd werd om deze producten te testen was ik net de maand er voor ongesteld geweest, ik was dus bang dat het nog wel wat maanden zou kunnen duren. Maar toen het perspakket binnenkwam was het feest, mijn menstruatie was er weer (twee maanden achter elkaar voor iemand met PCOS is best goed!). Mijn menstruatie is altijd al wel een dingetje omdat ik het heel erg onregelmatig ben, maar als ik het ben…dan is het ook best hevig. Het is voor mij daarom ook erg belangrijk dat tampons en maandverband goed hun werk doen 😉

Sanature tampons en maandverband
Sanature 100% katoenen maandverband is er in diverse maten, wat mij vooral opvalt is hoe dun deze maand verband is (ik zal maar niet zeggen wat ik normaal gebruik). De vleugels zorgen dat het maandverband goed op zijn plek blijft zitten en verder voel je eigenlijk het maandverband totaal niet zitten (wat natuurlijk de bedoeling is).

Sanature tampons en maandverband
Ook de tampons zijn er in diverse maten en ik hoef vast niet uit te leggen hoe je ze moet gebruiken. Ik geef eerlijk toe dat ik eigenlijk amper tampons gebruik en anders met een inbrenghuls. Het was voor mij dus ook even wennen en ik ga toch ook liever voor maandverband. In situaties zoals een avondje uit of een middag naar het zwembad pak ik er wel een tampon bij.

100% katoen

“Katoen is een echte krachtpatser met bijzondere eigenschappen. Geen wonder dat het zo geschikt is om tampons of maandverband van te maken. Katoen heeft namelijk een enorm absorberend vermogen en kan moeiteloos 5 keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden. Daarnaast is het van nature hypoallergeen waardoor de kans op allergische reacties minimaal is en de natuurlijke pH-waarde van je vagina niet uit balans wordt gebracht. Katoen sluit de huid niet af zoals synthetische materialen dat vaak wel doen. Het voorkomt dus een broeierig gevoel en bevordert de hygiëne. De Sanature producten bestaan uit 100% natuurlijk katoen en helpen irritaties te voorkomen. Sanature heeft voor ieder wat wils. Zo zijn alle producten voor overdag of nacht geschikt en te gebruiken voor een lichte of iets zwaardere menstruatie. “

Het is natuurlijk wel belangrijk om je regelmatig te verschonen, maar dat is hopelijk voor iedereen wel vanzelfsprekend. Ik zag in het persbericht dat mensen tijdens hun menstruatie gemiddeld 25 tampons of maandverband gebruiken en eigenlijk vind ik dat best weinig. Als ik kijk naar mijn eigen menstruatie gebruik ik veel meer, maar elke menstruatie is natuurlijk anders.

Sanature tampons en maandverband

Menstruatie weetjes

– Wist je dat je als vrouw nogal wat sanitaire producten gebruikt in je vruchtbare leeftijd? Tampons, maandverband, inlegkruisjes, per cyclus kom je al snel uit op zo’n 25 stuks.

– Wist je dat dat op jaarbasis uitkomt op meer dan 325 producten?

– Wist je dat dat neerkomt op ongeveer 11.375 producten in je vruchtbare leeftijd?

– Wist je dat alle vrouwen ter wereld meer dan 45 miljard sanitaire producten per jaar gebruiken?

Sanature tampons en maandverband
In het perspakket zat ook dit handige tasje waar je je maandverband en/of tampons discreet in kan opbergen. De tekst vind ik erg toepasselijk! Vooral het maandverband blijf ik voortaan overdag gebruiken, voor in de nacht heb ik het grovere werk nodig. Ik heb geen last van irritaties en ik merk amper dat het maandverband aanwezig is (dat is voor mij sowieso al een dikke pluspunt).

Sanature is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, diverse drogisterijen en Jumbo supermarkten.

post signature
*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf.

Volg:

12 Reacties

 1. februari 9, 2018 / 6:36 am

  Goed zeg eindelijk iets dat 100% katoen is.
  Wat is het gebruik ervan zo weinig.
  Ik gebruik ook iets groters voor de nachten van merk dat ik al ken toen ik het voor het eerst had.

  Fijne dag Xoxo

 2. februari 9, 2018 / 2:08 pm

  Ik vind dit goed klinken! Zelf gebruik ik biologisch katoenen, chloorvrij gebleekte tampons en inlegkruisjes. 🙂 Natracare, Yoni, dat soort merken.
  Jessica J. onlangs geplaatst…9x Opgemaakt in januari 2018!My Profile

 3. Sanne
  februari 9, 2018 / 8:32 pm

  klinkt goed. eigenlijk bekijk ik nooit wat ik gebruik. Erg hé. Ga ik nu wel doen.

 4. februari 9, 2018 / 10:43 pm

  Ik heb al vaker over dit merk gelezen en het lijkt me vooral in de zomer fijn 🙂 Met korte broeken krijg ik sneller last op de één of andere manier dan normaal. Dit klinkt als een goede oplossing

 5. februari 10, 2018 / 4:10 pm

  Is toch eigenlijk echt massaproducties! Zoveel producten op jaarbasis. Fijn dat het er is voor vrouwen hoor 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge