Nieuwe artikelen:

 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau
 • Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)

  Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)
 • Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

  Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

HET OPRUIMEN VAN MIJN (BEAUTY) PRODUCTEN

HET OPRUIMEN VAN MIJN (BEAUTY) PRODUCTEN

Het einde van 2016 is weer inzicht, en zoals elk jaar wil ik dan weer mijn (beauty) producten even goed opruimen. Ik krijg wel eens de vraag hoe ik dat precies doe, hoe kan ik überhaupt iets weg doen van alle mooie beauty producten, speelgoed enzovoort? Natuurlijk blijft het lastig en moeilijk, maar omdat wij ook niet in een villa wonen…moet er gewoon goed opgeruimd worden.

In dit artikel vertel ik mijn manier van opruimen, mochten jullie nog tips voor mij hebben dan zijn die altijd welkom. De (beauty) producten die ik bedoel, koop of ontvang ik voor mijn werk. Maar ik bedoel er ook de “gewone” huishoudelijke items mee, die soms nooit meer gebruikt worden.

Houden, weggeven of weggooien:
Ik verdeel de producten in drie categorieën, dit werkt voor mij het prettigste en vooral het snelste (al twijfel ik soms enorm). Het eerste is of ik een (beauty) product echt zelf wil houden. Ik stel dan de vragen of ik iets echt heel fijn/mooi/lekker vindt, is het antwoord ja dan gaat het uiteraard niet weg. Mocht ik een product niet zo fijn/mooi/lekker vinden, maar weet ik dat iemand anders daar wel zo over denk dan geef ik het product soms weg. Heb ik een product al vaker gebruikt of is het over de datum dan gaat het (helaas) mijn mooie vuilnisbak in.

Winactie, een goed doel of de kringloop:
Zoals jullie misschien wel weten hou ik ook regelmatig winacties, omdat ik ook graag deel met mijn lezeressen als een soort van bedankje. Ook breng ik 3 á 4 keer per jaar een aantal dozen naar een goed doel of naar Terre des Hommes (kringloop). Ook spullen die ik zelf heb gekocht verdeel ik in deze drie categorieën. Zo maak ik andere hopelijk ook blij met bijvoorbeeld (beauty) producten, speelgoed, kleding enzovoort.

Eerst opmaken dan pas shoppen:
Dit is voor mij het moeilijkste gedeelte, maar ik moet eerst van mijzelf wat producten écht opmaken tot ik weer wat nieuws mag kopen. Daarom zien jullie de laatste tijd ook wat minder shoplogs van mijn kant, en dat is voor een shopverslaafde echt afkicken! Maar omdat de ruimte in ons huis nog al ontbreekt, moet het soms wel even. Ik kan niet wachten tot we gaan verhuizen naar een grotere woning 😉 haha!

Mijn (beauty) producten opruimen is soms natuurlijk wel een dingetje, hoe kan ik toch afscheid nemen van al die mooie producten? Juist omdat ik regelmatig opruim, waardeer en geniet ik van de meeste pareltjes! En maak ik ook graag andere mensen blij d.m.v. donaties, winacties enzovoort. Ik ontvang ook wel eens producten die niet goed bij mij passen of die ik zelf al heb gekocht, en dan bewaar ik dat voor iemand anders i.p.v. als voorraadje voor mijzelf.

Hoe vaak ruimen jullie per jaar op qua (beauty) producten, en waar let je dan vooral op of heb je misschien nog bepaalde tips voor mij?

Volg:

5 Reacties

 1. november 24, 2016 / 5:44 pm

  Ik kijk meestal of ik het echt in de toekomst het product ga gebruiken. En dan ga ik het daarna ook volop gebruiken. Ik gebruik meestal 1 ding qua lichaamsverzorging of gezichtsverzorging. En dan ook volgens een bepaalde routine. Want meestal zijn het bij mij producten die ik nog wel is vergeet. bijvoorbeeld bodylotions, maskers of haarmaskers. Als je in je week daar een routine voor hebt gevonden gaan die dingen sneller op en kan je weer wat nieuws aanbreken of kopen. Zo is ongeveer mijn strategie 🙂
  Merel onlangs geplaatst…Mee met Merel: Mijn tips voor het boeken van een solo reisMy Profile

 2. november 24, 2016 / 7:43 pm

  Ik begin er altijd mee als ik echt door de bomen het bos niet zie. Ik ben er ook heel goed in om lege flessen of tubes terug te zetten dat met opruimen er dus ineens heel veel weg kan 🙂

 3. november 24, 2016 / 8:00 pm

  Ik geef mijn beautyproducten aankomende maand aan een winkel waar mensen uit oa. de schuldsanering gratis producten kunnen ‘shoppen’. Voelt echt heerlijk om het dan weg te geven! Echt dure en waardevolle producten verkoop ik via Marktplaats of Facebook 🙂
  Iris onlangs geplaatst…Nivea hairmilk shampoo en conditioner reviewMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge