Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

HET REINIGEN VAN JE HUID

HET REINIGEN VAN JE HUID

Als ik een review schrijf over gezichtsreiniging, krijg ik wel eens de opmerking dat iemand daar helemaal geen tijd voor heeft om dagelijks zijn of haar gezicht te reinigen. En dat terwijl het verwijderen van je make-up en het reinigen van je gezicht juist zo belangrijk is. Elke ochtend en avond en soms tussendoor (als ik een look maak bijvoorbeeld) reinig ik trouw mijn huid, het is namelijk dé basis voor een gezonde huid en je make-up.

De tijd er voor nemen

Ik begrijp best dat niet iedereen make-up gebruik, maar ook dan is het belangrijk om je huid elke ochtend en avond te reinigen. Dit hoeft geen uren te duren en kan al simpel met een wattenschijfje, micellair water en een milde gezichtsscrub. Met alleen water verwijder je het vuil niet van je gezicht en een stuk zeep werkt nog al uitdrogend voor je huid. Voor mijn droge huid gebruik ik momenteel een micellair water van Garnier, die is leuk betaalbaar en werkt super!

Niet iedereen heeft zoveel producten

Vanwege mijn werk test ik dagelijks nieuwe producten, daardoor heb ik ook een aardige voorraad. Niet iedereen heeft dit en dat is absoluut ook niet nodig. Heb je een wat kleiner budget? Dan zijn er ook genoeg merken die goede gezichtsreiniging in het assortiment hebben. Ik ben momenteel producten van Clarins aan het testen, zoals de Clarins Gentle Eye Make-Up Remover (daar vertel ik binnenkort wat meer over).

Een goede basis

Hou je net zoals ik ook van make-up? Dan is een goede basis voor je huid, toch echt de eerste stap huidverzorging en reiniging. Kijk goed naar welke producten bij jouw huidtype passen, reinig je huid elke ochtend en avond, breng daarna fijne verzorgende producten aan. Laat dit allemaal even goed inwerken dan heb je gelijk een goede basis voor je foundation.

Ik heb zelf een drogere huid, als ik mijn huid dus niet goed reinig en verzorg zit mijn foundation ook voor geen meter. Je ziet dan een schilferige huid en dat zorgt natuurlijk niet voor een mooi resultaat.

Mijn ochtend en avond huidverzorgingsroutine bestaat beide uit andere producten. Ook ligt het er aan hoeveel zin en tijd ik heb (tja daar heb ik dus ook wel eens last van). Maar als ik dan zie hoe vies mijn wattenschijfje is na een nacht slapen, dan ben ik maar weer al te blij dat mijn huid weer gereinigd is. En dan te bedenken dat ik vroeger nog wel eens naar bed ging zonder mijn make-up te verwijderen, daar moet ik nu serieus niet meer aan denken…

Reinigen jullie elke ochtend en avond jullie huid? En hoelang zijn jullie daar dan gemiddeld mee bezig?

Misschien ook interessant om te lezen >> Garnier Fructis Hair Food Plumping Watermelon

Volg:

2 Reacties

 1. Jouvence
  maart 4, 2021 / 6:23 pm

  Ja, elke ochtend en avond (soms zelfs tussendoor), ik sla nooit over!

 2. Lisa
  maart 5, 2021 / 4:32 pm

  Absoluut!!! Wat ik ’s avonds gebruik is een beetje afhankelijk van wat er op zit maar als ik foundation heb gebruikt begin ik met een reinigingsolie of balsem, gevolgd door een schuim of gel (met water af te spoelen) om af te sluiten met een toner. Geen foundation gebruikt dan vaak micellair water, gevolgd door schuim of gel. Daarnaast natuurlijk eye make up remover. “S morgens gebruik ik alleen schuim of gel. Moet wel zeggen dat ik rond bedtijd eigenlijk geen zin heb in het hele ritueel en meestal rond half negen, voordat ik lekker ga netflixen o.id. mijn huid reinig en verzorg voor de nacht. Complete reiniging en nachtverzorging aanbrengen kost me ca. 12 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge