Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

HET ONLINE UITZOEKEN VAN EEN MIDDELBARE SCHOOL…

HET ONLINE UITZOEKEN VAN EEN MIDDELBARE SCHOOL…

Het is al bijna een jaar anders dan anders en dat komt door het virus. Ik moet eerlijk toegeven dat wij bij ons thuis het beste er van maken, thuisscholing was leuk en gezellig. Ik merk wel dat het steeds lastiger gaat worden qua maatregelingen zoals bijvoorbeeld met het uitzoeken van een middelbare school, daar hebben alle kinderen uit o.a. groep 8 natuurlijk momenteel last van.

Een nieuwe fase breekt aan

Over een paar maanden is Sterre klaar met groep 8 (letterlijk en figuurlijk haha) en dan begint eindelijk de middelbare school. Dat is niet alleen nieuw voor haar, maar ook voor mij/ons. Ik merk al een paar maanden dat Sterre toe is aan een nieuwe uitdaging en mega veel zin heeft in deze nieuwe fase. Alleen is het dit jaar wel anders dan anders, want alles gaat tegenwoordig online.

De open dagen zijn online

Vanwege het virus zijn eind vorig jaar al de informatie dagen van de middelbare scholen afgelast alles ging toe al online en nu zijn de open dagen ook via het internet te volgen. Ik moet toegeven dat de middelbare scholen écht onwijs hun best hebben gedaan met veel promo video’s en informatie op te nemen. Zo kunnen we later op ons gemak ook nog eens alles terug, maar het is natuurlijk anders dan écht er naar toe gaan en rondlopen, vragen stellen en de sfeer proeven.

Binnenkort een keuze maken

Over een week of twee krijgen wij het niveau te horen van haar huidige leraar en dan heeft Sterre tot midden maart nog om een keuze te maken…welke middelbare school het gaat worden. Het gekke is dat zij al jaren één school in gedachten had en die gaat het uiteindelijk absoluut niet worden (dat zijn haar eigen woorden). Natuurlijk beslissen wij ook mee in haar keuze, maar Sterre moet zelf die jaren door gaan brengen dan vind ik ook dat haar keuze voor het grootste gedeelte meetelt.

Maar omdat alles online gaat, maakt het wel lastiger om 100% zeker te weten of ze wel de juiste keuze maakt. Daarom kijkt ze af en toe nog wat video’s terug, praat ze er over met vrienden/vriendinnen en proberen wij haar zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ik vind het ook wel spannend!

Het is bijna 13 jaar geleden dat Sterre is geboren, ik vond de eerste dag PSZ en eerste schooldag al spannend en nu heb ik dat gevoel weer. Het is een gevoel van weer een beetje meer loslaten en dat blijft toch spannend. Aan de andere kant zijn we nu al bezig met het kijken naar een nieuwe rugzak, welke route kan zij het beste fietsen enzovoort. Ook al duurt het nog een paar maanden, het is wel iets waar we allemaal erg naar uitkijken 🙂

Mochten jullie nog tips hebben of ook in hetzelfde schuitje zitten, laat dan ook zeker even een reactie achter.

Misschien ook interessant om te lezen:
Cacharel Yes I Am & Yes I Am Glorious
7 Beauty favorieten van dit moment #16
Gucci Beauty Natural Finish Fluid Foundation

Volg:

4 Reacties

 1. Aarti
  februari 20, 2021 / 6:05 pm

  Hoi Bianca

  Ik weet er alles van mijn dochter heeft het ook online ervaren.
  Het is wel apart om zo een school uit te zoeken hopelijk kunnen ze naar school en niet online want dat zou ik wel jammer vinden.

  Grt Aarti

 2. Marilene
  februari 20, 2021 / 7:10 pm

  Ik sta als juf van groep aan de andere kant natuurlijk, maar heb het met jullie te doen (en alle groep 8 leerlingen). Online een school uitzoeken lijkt mij onmogelijk! Ik zeg altijd….zie en voel jij je volgend jaar daar door de gangen lopen? Maar je kunt er nu niet heen. ?
  Vooral dus maar veel filmpjes kijken. Wens jullie in ieder geval succes!

 3. Julia van empel stamate
  februari 21, 2021 / 7:53 pm

  Bij ons dezelfde. Tot eindelijk gekozen voor een kleine school dat voor ons zoon beter past en goed bereikbaar is .

 4. Marian zw
  februari 21, 2021 / 8:56 pm

  Lijkt me echt heel lastig om zo op afstand een school te kiezen. Onze dochter zou ook naar een nieuwe school moeten maar omdat we 3 jaar in de USA gewoond hebben is nog niet zeker wel niveau ze komend schooljaar heeft. Omdat ze in November jarig is, is ze in de USA een klas terug gezet. Ik hoop eigenlijk dat ze groep 8 in NL kan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge