Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

EVENT | LAVERA, THE BEAUTY OF NATURE

EVENT | LAVERA, THE BEAUTY OF NATURE

Door Sonja – Vandaag laat ik jullie meekijken in een dagje op stap voor Pinkit.nl. Ik mocht van Bianca naar Amsterdam om daar aanwezig te zijn bij de lavera presentatie, en tevens een uitgebreide uitleg over wat nu een Natrue certificering is. Dat klikt best imposant, maar ik zal het proberen zo goed mogelijk uit te leggen, want natuurlijke cosmetica is niet zomaar natuurlijk!

Omdat ik eigenlijk alleen zou gaan, had ik alles al goed voorbereid. Ik ben ook iemand die het best eng vind om te reizen. Niet dat ik bang ben, maar meer dat alles mis gaat. En ik check wel 10 keer mijn reisinfo. Dus toen de vriendin van mijn zoon vroeg of ze mee mocht, tja ik vond het wel erg fijn een beetje gezelschap. Ik heb dit wel even gevraagd of er bezwaar was. Tevens mijn toekomstige schoondochter ook even de regels van een event uitgelegd en ze kon zich er wel in vinden.Goed daar gingen we dan, om 8.13 uur vertrok onze bus richting Eindhoven. En van daaruit meteen naar Amsterdam, echter we hadden geen zin om over te stappen dus een trein later.

lavera9
In Amsterdam hebben we lekker gewinkeld en rond de klok van 14:00 uur waren we op het adres waar de presentatie zou plaats vinden. We waren vroeg, dus stonden we nog even buiten. Blijkt dus dat we met actrice Eva van de Wijdeven op het stoepje zaten (bekend van o.a. Dunya & Desie). We werden echt heel hartelijk ontvangen en ook daar heb ik uitgelegd wie mijn gezelschap was en daar was geen probleem mee. En mijn schoondochter in wording kon plaats nemen aan tafel.

lavera4

We kregen een heerlijk drankje (lemon) aangeboden waar echte rozenblaadjes in zaten. Alles wat aan eten en drinken gepresenteerd werd was allemaal afgestemd op natuurlijk.

lavera6

Dit is een mini hapje gemaakt van o.a.(ojee nu moet ik even naar beneden hobbelen mijn aantekeningen bekijken) doperwten met truffel, dat was het!

De presentatie werd geleid door Susan en zij kondigde alles aan. Danielle Ooteman nam het over, zij vertelde alles over haar ervaring met lavera en over lavera. Ze is zelf werkzaam met biologische producten en ze heeft ook een eigen salon.

Mijn missie is om jou te helpen een 100% natuurlijke leefstijl te ontwikkelen voor een betere kwaliteit van leven.

Laverana is het moederbedrijf, dat opgericht werd in 1987. Dit mede door ontdekking uit eigen huidproblematiek en onderzoek kwam Dhr. Thomas Haase in contact met natuurlijke cosmetica. Mevrouw Klara Ahlers leerde lavera kennen doordat zij zelf een bedrijf startte waar ze natuurlijke producten verkocht. Steeds meer winkels openende in 1988 haar deuren in Duitsland, we kunnen stellen dat daar toch wel de grondbeginselen liggen van een prachtig product.

lavera2
Biologisch & ecologisch is de filosofie van het bedrijf. En ze werken er ook hard aan om dit te handhaven, ondanks de sterke groei die dit bedrijf momenteel ervaart.Want ik wist niet dat ze al in 40 landen actief zijn en ook nog eens 280 producten producten in hun assortiment hebben. Zelfs make-up wat niet bij iedereen al bekend is.

lavera1
Het is een fair trade bedrijf: Organic, Natrue & Vegan gecertificeerd. Ze hebben al een Green brand in 2015 gewonnen en willen Pionier in groen zijn.

lavera11
Ik heb hier met aandacht naar geluisterd, want ik ken Lavera al omdat dit in Duitsland te koop is bij mijn favoriete winkel. Ik wilde nu dan ook alles te weten komen. Ik bespaar jullie nog verkoop cijfers en alles wat niet relevant is voor een beautyblog.

lavera15
Natrue

Wel wil ik nog even een stukje uitlichten wat Sabine Kästner van de Natrue organisatie te vertellen had.

Natuurlijke cosmetica is in grote opkomst, gezien de cijfers die Sabine ons laat zien. Natuurlijk is de natural organic cosmetica sterkst groeiend in Duitsland. Wij als Nederland staan op de 7e plaats van de hele wereld en ook hier is het nu trending. Natrue heeft als doelstelling om de consument te informeren over natuurlijke cosmetica, mede om onze aarde te beschermen. Het is geen winstgevend bedrijf. Ze staan nauw in contact met bedrijf en hun consumenten. Ze zijn gevestigd in Brussel, omdat het een internationale organisatie is. Natrue zorgt er ook voor dat de consument goed geïnformeerd is over de ingrediënten die in de producten zitten, zodat dit ook op waarheid is berust.

Stel je voor dat je leest er zit een bepaalde stof niet in en je denkt aha, fijn nu kan ik het met mijn allergie ook gebruiken en later blijkt dat je uitslag krijgt… dat wil jij niet, maar dat wil Natrue ook niet.

Kortom een hele leerzame uitleg van Sabine. Ik heb naderhand nog met haar een 1 op 1 gesprek gehad over Natrue en hoe zij in aanraking kwam met natuurlijke cosmetica. En aangezien we van een zelfde leeftijd zijn en beide allergie hebben, konden we uren doorgaan.

Ja en Eva was er ook nog… wat jammer dat ze maar een kleine rol speelde in dit geheel. Dat je de lavera lijn fijn vind en als actrice vaak je haren moet verven, dat is wel leuk en aardig. Maar bij mij kwam het niet overtuigend over. Nou weet ik zelf wel dat het goed is dus ik had die overtuiging ook niet nodig.

lavera10
Verder was er nog een hele leuke verrassing in de vorm van een fotograaf. Eigenlijk meer een straatfotograaf die gewend is aan een hele andere setting dan als je food of non-food fotografeert. Hij gaf enkele dames tips en wij mochten met alle producten aan de slag om er een leuke sfeerfoto mee te maken.Ik durfde Jamie Peeters helemaal niet aan te spreken, vond hem zo knap! En dan sta je daar als oude, gerimpelde dame bijna te kwijlen… ik ben braaf gebleven hoor. En heb geluisterd 😉

lavera8
Een sfeerfoto die ik genomen heb, ik wilde vooral de groentinten en het ruwe van een scrub terug laten komen. Ik vind de foto erg goed gelukt als je kijkt naar het product en de setting.

lavera3
lavera7
lavera5
Wist je dat onze mannen ook terecht kunnen bij lavera? Ja er is een prachtige mannenlijn voor de mannenhuid die iets meer vraagt. En vooral mijn man zou ik hier eens mee moeten introduceren, alhoewel wij nu ook gebruik maken van een Natrue gecertificeerd merk (uitproberen kan nooit kwaad).

Het was een event, met een grootse uitwerking op mij. Mede door mijn huidproblemen (allergie) ben ik steeds meer de natuurlijke cosmetica gaan waarderen! En ik kan alleen maar het toejuichen om gebruik te maken van biologische & vegan gecertificeerde producten!

Tijdens dit event werden alle producten op hand- & haarverzorgingsgebied uitgebreid aan ons uitgelegd. Ik wil dit terug laten komen in een apart artikel, want… pomtipom… we kregen echt een hele mooie goodiebag mee naar huis. En dat je zelf mag kiezen uit producten is wel heel erg fijn. Ze hielden echt rekening met je eigen voorkeur! Een shampoo en conditioner op jouw hoofdhuid en haar afgestemd. En een handcrème… ik koos er één uit voor mijn schoondochter (Cloe). Zij werk in een kapsalon en daar worden de handen pas echt goed gebruikt. Handschoentjes aan, water, verf, chemicaliën…

lavera13
lavera14
Omdat één product niet op voorraad meer was, heb ik die van de week mee genomen uit Duitsland. Dus nu ben ik compleet wat betreft het advies! Oh ik kan niet wachten om te testen! Yeah! De producten van lavera zijn o.a. verkrijgbaar bij SoloBioMooi.

Ik hoop dat ik je een stuk wijzer heb kunnen maken over dit heerlijke product (nee ik krijg er niet voor betaald) en dat je ook bewuster word van natuurlijke cosmetica en zo ook een mooi stukje aarde achterlaat voor de kinderen!

Bekijk hier alle lavera reviews op Pinkit.nl

Liefs Sonja

 

 

Volg:

13 Reacties

 1. Tonnia
  oktober 10, 2016 / 2:47 pm

  dit is een fijn merk

 2. Jaimie Peeters
  oktober 10, 2016 / 6:41 pm

  Wat is je foto goed gelukt zeg! Mooi dat je de ruwe elementen je verhaal hebt laten versterken!

  • oktober 10, 2016 / 9:58 pm

   Oh wauw, dank je wel voor het compliment! (Bloos)… ?

 3. oktober 10, 2016 / 6:58 pm

  Ik ben ook zo niet een wereldreiziger, briefje mee welk perron en hoe laat… (mijn mobiel doet het dan vaak niet, zal je altijd zien) .. leuk verslag! Goed idee, als ik een keer niet kan.. just call Yust. 😉
  Babs onlangs geplaatst…Event The Body Shop- The Wildest Christmas ever!My Profile

 4. oktober 10, 2016 / 7:49 pm

  Wat een leuke review Sonja! Heel benieuwd naar de producten
  Annette onlangs geplaatst…Nagels #31My Profile

 5. oktober 10, 2016 / 10:36 pm

  Wat een leuk verslag van het event en goed dat je bent gegaan! Ik ben fan van de producten van Lavera. Ik ben benieuwd wat jij van de handcreme vind ik vond ( een andere variant) erg lekker.
  Lonneke onlangs geplaatst…Nur Besten Stamping Plate Rose BP-73My Profile

 6. oktober 11, 2016 / 6:44 am

  Zo een leuk en uitgebreid artikel!
  Prachtige foto´s.
  Dit merk ken ik niet en ben er nu toch zo benieuwd naar dat ik meteen een kijkje ga nemen in de webshop die dit verkoopt.

  Xoxo

 7. Wendy
  oktober 13, 2016 / 9:37 pm

  Wat leuk om naar een event te gaan, zeg! Je hebt er duidelijk van genoten! Mooie producten ook. Ik hoor steeds meer over cruelty free om me heen. Hoe is de makeup?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge