Nieuwe artikelen:

 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!

BEAUTY | HUIDVERZORGINGSROUTINE VAN NIKITA

BEAUTY | HUIDVERZORGINGSROUTINE VAN NIKITA

Door Nikita – Vandaag wil ik het met jullie hebben over mijn huidverzorgingsroutine. Voordat jullie misschien denken wat saai, dat hebben we al zo vaak gelezen vraag ik even jullie geduld. Ik wil het namelijk hebben over hoe medicatie en ziektes ook je huid en haar extreem kunnen veranderen, waardoor je of opeens een routine moet beginnen of totaal andere producten moet gaan gebruiken.


Tot voor kort had ik namelijk geen enkele routine. Ik heb altijd super dik, veel, gezond en snel groeiend haar gehad, verfbeurt naar verfbeurt en het bleef in top conditie tot dat ik 6 jaar geleden medicatie moest gaan gebruiken.

routine1
Mijn haar werd en stro en had enorme haaruitval, na elke verandering van medicatie moest ik weer op zoek naar een andere shampoo, dit ging met vallen en op staan. Nu gebruik ik alweer een poos Kruidvat eigen merk shampoo en conditioner en deze bevalt heel goed. Omdat ik altijd super gezond haar had had ik nog nooit aan haarmaskers gedacht. Deze drie ben ik nu aan het testen één van Kruidvat Fruity Botanical en de andere twee van Action.

Mijn huidverzorging is nog dramatischer, ik gebruikte nooit bodylotions, body butters, scrubs, gezichtsmaskers, serums enzovoort, het voelde nooit fijn aan op mijn huid. Twee jaar geleden werd ik ziek en sindsdien heb ik echt hulp nodig om de soms extreem droge en in het gezicht rode huid een handje te helpen, wat precies vond ik best lastig uit te vogelen. Ik had ergens gelezen dat de dag- en nachtcrème van de Lidl het beste uit de test kwam van de consumentenbond. Dus van beide maar een potje gekocht, ze zijn mooi geprijsd €3.99 per stuk en van het merk Cien.

routine2
Ik was mijn gezicht met water, één keer in de week scrub ik mijn lichaam met een zoutscrub van de Kruidvat Natures Aroma en twee/drie keer in de week gebruik ik een gezichtsmasker, momenteel heb ik het Cranberry Cooling Effect masker van Yves Rocher. Drie of vier keer per week smeer ik mijn lichaam in met een bodylotion voor de extra droge huid deze komt ook van Yves Rocher. Deze staat op het lijstje om alweer in te kopen, het is maar een tube van 150 ml en die is zo leeg. Na het douchen maak ik mijn gezicht nog eerst even schoon met een klein drupje van dit heerlijke micellaire water van Nivea. Ik gebruik een ooggel die bedoelt is om de puffiness tegen te gaan en werkt prima. De gel is niet vettig, trekt snel in en er zit bijna geen geur aan en komt ook van Yves Rocher en is van de Hydra Vegétal lijn.

routine3
Sinds twee maanden heb ik de StyleTone box en daar zat dit serum in, het serum is van Figs & Rouge en heet Recovery Serum AV Activ en werkt ook echt (mijn neus en de huid er omheen is een stuk minder rood). Ik heb twee dagcrèmes die ik afwissel. De ene is van Cien de andere is van Yves Rocher ook van de Hydra Végétal lijn, de 24H Intense Hydrating Rich Cream. Beide zijn prettig in gebruik. Uiteraard smeer ik mijn handen ook lekker in! De handcrème die ik gebruik is ook van Cien, en werkt erg prettig. En als laatste verzorg ik mijn lippen, de fijnste lippenbalsem is toch wel Coconut Lip Balm Care die ik ook bij de Action koop.

Terwijl ik dit artikel schrijf heb ik net de hele routine gedaan en vroeger had ik dan nu een ontzettend vet en plakkerig gevoel gehad. Dan lag de crème echt nog op mijn huid en nu is het er al geheel ingetrokken. Het is verbijsterend hoe extreem ziekte en medicatie je huid en haren kunnen veranderen.

Hebben jullie zelf ook ervaringen met hoe je huid kan veranderen door verschillende omstandigheden? Zoals medicatie?

Liefs Nikita

Volg:

1 Reactie

 1. mei 7, 2016 / 4:12 pm

  Mijn haar gaat meestal ook uitvallen bij medicatie. Ik gebruik nu natuurlijke cosmetica, geluukig niet te duur, nog betaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge