Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

MASK MONDAY| ETOS ONTSPANNEND ZUURSTOF POEDERMASKER

MASK MONDAY| ETOS ONTSPANNEND ZUURSTOF POEDERMASKER

Het is weer tijd voor een maskertje! Dit keer heb ik gekozen voor de Etos Ontspannend Zuurstof Poedermasker, die speciaal bedoeld is voor de vermoeide huid. Normaal gebruik ik maskertjes die al klaar zijn om te gebruiken, leuk dus om eens wat anders te gaan proberen. Tijdens het shoppen bij de Etos zag ik dit maskertje, en vooral door dat er ontspannend op de verpakking staat wilde ik dit maskertje eens gaan testen.

etosmasker1
In het zakje zit 15 gram dit is genoeg om één keer te gebruiken. Je doet de poeder in een schaaltje en daar voeg je één eetlepel gekookt water aan toe. Je hoeft dus niet super veel te doen, en je kan dit masker dan al gaan gebruiken!

“Met dit ontspannende zuurstof masker voor de vermoeide huid komt je huid tot rust om goed te kunnen herstellen. Het toegevoegde kaoline reinigt tot doen in de poriën, verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen. Het hard geworden masker sluit je huid voor korte tijd af om zo de stofwisseling en de bloedcirculatie te bevorderen. Etos ontspannend zuurstof poedermasker reinigt en ontspant je huid.”

De ingrediënten:
Kaolin, parfum, hydroxypropyltrimonium maltodextrin crosspolymer, cucumis melon fruit extract.

etosmasker2
Ik heb de poeder gemengd met één eetlepel gekookt water, maar niet alle poeder werd daar door nat. Daarom heb ik er stiekem een paar druppels extra er aan toegevoegd, tot het een betere substantie werd voor een maskertje. Het ziet er misschien niet aantrekkelijk uit, maar de geur vind ik wel erg lekker.

Je brengt de substantie aan op een gereinigde huid, hou de huid rondom de mond en ogen vrij en laat het 15 tot 20 minuten inwerken. Ik zelf ben in die tijd gaan liggen op bed, om gewoon even lekker wat Youtube video’s te bekijken en tot rust te komen.

etosmasker3Charmante foto he?

Dat het masker harder wordt hoort bij de werking, maar je huid voelt daarom ook wat strak getrokken aan. Zelf vind ik dat minder prettig, en eigenlijk ook niet helemaal ontspannend werken. Het is sowieso verstandig om je gezicht/mond zo min mogelijk te bewegen, anders “barst” het masker en brokkelt het af (met resultaat anders onder de witte poeder). Dit klinkt misschien niet enorm positief, maar ik persoonlijk vind het gewoon niet fijn aanvoelen. Daarom heb ik na 15 minuten met lauw water verwijderd. Mijn huid was wat rood, maar dit trekt na een paar minuten weer weg. Het eind resultaat is wel super goed namelijk een zachte schone huid…en dat is het belangrijkste toch? Voor mij persoonlijk is dit geen maskertje om even lekker te ontspannen, maar meer een maskertje om mijn huid even flink te reinigen.

Het Etos Ontspannend Zuurstof Poedermasker (inhoud 15 gram) kost €0,99,- en is (zoals de naam het al verklapt) te koop bij de filialen van de Etos.

Heb jij zelf dit maskertje al eens geprobeerd?

post signature

Volg:

10 Reacties

 1. Manon
  januari 11, 2016 / 2:17 pm

  Ik heb nog nooit een poedermasker geprobeerd, heb er wel hier 1 liggen. Als je huid strak getrokken wordt vind ik het ook niet echt ontspannend hahah

 2. januari 11, 2016 / 2:21 pm

  Ik kan me wel voorstellen dat je hier niet echt van ging ontspannen haha, dat lijkt me ook niet als je huid strak trekt. Wel even lekker om een momentje voor jezelf te nemen en er wat YT filmpjes bij te kijken.

 3. januari 11, 2016 / 2:58 pm

  Hmm, ik hou ook niet zo van maskertjes die hard en strak worden. Daarnaast gebruik ik liever maskertjes die je meteen kan aanbrengen. Goede review! X

 4. januari 11, 2016 / 3:30 pm

  Mij lijkt het wel leuk om eens te proberen 😀 Dat je huid strak trekt, daar hou ik wel van (tot op een zekere hoogte natuurlijk). Ik vind zoiets altijd enorm leuk om met mijn moeder te doen… en dan proberen niet te lachen!

 5. januari 11, 2016 / 3:55 pm

  Klinkt inderdaad niet zo heel ontspannend, maar het is wel weer eens iets anders dat je je masker zelf moet mengen met water. Wel een fijn review!

 6. januari 11, 2016 / 5:41 pm

  Hey Bianca,

  Ik kan me voorstellen dat het geen masker is om ermee heerlijk te gaan ontspannen. Wel fijn dat hij goed reinigd en je huid zacht maakt 🙂 .
  Ik vind het persoonlijk ook niet echt fijn dat een masker zo strak is.

  Liefs!

 7. januari 11, 2016 / 7:14 pm

  Ik ben wel voorstander van maskers die de huid goed reinigen, dus deze zou ik graag gebruiken 😉

 8. januari 11, 2016 / 9:07 pm

  Heb nog nooit een poedermasker uitgeprobeerd, klinkt als een fijne masker 🙂
  Maar kan het mij voorstellen dat het geen masker is voor heerlijk te ontspannen!
  X

 9. januari 11, 2016 / 9:47 pm

  Ik heb ook niet echt het idee dat een masker wat opdroogt ontspannend werkt, terwijl ik in eerste instantie wel dacht ….jaja logisch, warm water werkt altijd ontspannend op je huid, dat je huid wel heel zacht en fijn aanvoelt maakt wel weer een hoop goed, denk ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge