Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

UITSLAG ENQUÊTE PINKIT.NL

UITSLAG ENQUÊTE PINKIT.NL

Vorige week had ik aan mijn lezeressen gevraagd, of jullie misschien een paar minuten tijd over hadden om een enquête over Pinkit.nl in te vullen. Dit hebben 40 mensen gedaan, super bedankt! Ik wilde namelijk een paar dingen duidelijk in kaart hebben, omdat ik zelf over een aantal dingen zat te twijfelen. En ik dacht misschien kan een enquête mij wel een beetje duidelijkheid geven, vandaag deel ik de resultaten en vertel ik gelijk zelf er ook wat meer over.

Vraag 1: Hoe vaak bezoek jij Pinkit.nl per dag?
– 57,5 % 1x per dag.
– 35 % niet elke dag maar meerdere keren per week.
– 7,5 % 2x per dag of vaker.

Bij de antwoorden werd verteld dat mensen vooral naar Pinkit.nl komen voor de beauty onderwerpen (vooral reviews) of bijvoorbeeld de mama/kind onderwerpen. Zo kan ik zien dat ik echt verschillende doelgroepen heb, met beide andere interesse’s.

Vraag 2: Welke onderwerpen lees jij graag op Pinkit.nl?
– 92.5% Beauty.
– 65% Mama & Kind.
– 40% Persoonlijk.
– 7.5% Plussize Fashion.

Ik was vooral verrast dat de persoonlijke artikelen zo goed in de smaak vallen. Beauty wist ik al want Pinkit.nl is ook zo 1.5 jaar geleden begonnen. Pas sinds een paar weken schrijf ik meer over Mama & Kind, en dit zal ik ook blijven doen. Dit zijn onderwerpen die ik zelf erg leuk vind en dat wil ik dus op Pinkit terug laten komen. Niet iedereen zal elk onderwerp of artikel leuk vinden, maar juist omdat er zoveel diversiteit op Pinkit is, zijn er genoeg artikelen te lezen.

Vraag 3: Hoe laat heb jij liever een beauty artikel online?
– 62,5 % 06.00 uur.
– 17,5 % 14.00 uur.
– 20 % 15.00 uur.

Er komt elke ochtend om 6 uur een artikel online, meestal beauty gerelateerd. Bij deze uitslagen kan ik zien dat de mensen die deze enquête hebben ingevuld dit het prettigste vinden. Toch zie ik bij mijn statistieken dat het ochtend beauty artikel vaak pas eind van de middag/begin van de avond het beste word gelezen.

Vraag 4: Hoe laat heb jij liever een Mama & Kind artikel online?
– 45% 06.00 uur.
– 25% 09.00 uur.
– 30 % 14.00 uur.

Ik merk dat 6 uur gewilde tijden zijn haha! Ik zal daarom de onderwerpen per dag een beetje afwisselen qua tijden, zo probeer ik iedereen tevreden te houden.

Vraag 5: Kijk jij wel eens een video op Pinkit.nl ?
– 67,5 % Ja.
– 12,5 % Nee.
– 20 % Nee.

Wat leuk dat de video’s toch nog goed worden bekeken, ik blijf ze zeker posten maar wel met mate. De hele lange video’s die staan wel online op mijn Youtube kanaal, maar plaats ik hier niet op de website.

Vraag 6: Heb jij verbeter punten of opmerkingen voor Pinkit.nl?
– Looptijd win actie’s duren te lang.
– Artikelen af en toe beter door lezen vanwege spelfouten (maar er werd bij gezegd ook dat ze niet super storend zijn).
– Meer diepgang & follow ups bij reviews.
– Vooral zo door blijven gaan met zoals je nu bezig bent.
– Je layout is onoverzichtelijk.
– Belichting video.
– Foto’s verbeteren.

Dit zijn een aantal reactie’s die ik heb gekregen en ik probeer op alles even kort en bondig te reageren. Looptijd van de win actie’s verkort ik naar maximaal 14 dagen (m.u.v. win actie’s i.s.m. met bedrijven). Ik lees al mijn artikelen door, voor dat ik ze online plaats. Alleen ik ben geen taalwonder en ik doe écht mijn best. Mocht je een super grote fout zien, en denken Bianca dat kan echt niet! Mag je mij altijd mailen, ik doe zoiets ook niet met opzet. Het puntje van de diepgang en follow ups, ja weet niet zo goed wat ik daar aan kan doen? Elke artikel en review word per persoon anders geschreven. Als ik een review online plaats heb ik producten al een tijd uitgetest (dagen/weken en soms maanden), dus een follow op waar van?

Product foto’s maken vind ik enorm leuk om te doen, en ook soms lastig vanwege het licht. Ik werk met natuurlijk licht en op een grauwe dag is dat soms wel een beetje rot. Ik ben al met de foto’s aan het stoeien dus daar is de afgelopen tijd hopelijk al verbetering in gekomen? Mijn video belichting is ook iets wat ik wil verbeteren, er is alleen nu momenteel geen ruimte voor studioverlichting (mocht iemand daar voor een tip hebben let me know!). Dan nog het puntje over mijn layout (dat had één iemand gezegd) ik heb deze sinds kort, persoonlijk vind ik deze layout veel fijner werken dan de vorige….deze blijft voorlopig nog wel even 🙂

Vraag 7: Hoeveel Sterren geef jij Pinkit.nl?
– 1/5  geen.
– 2/5 geen.
– 3/5 25 %
– 4/5 50%
– 5/5 25 %

Wat het totaal brengt op 4 sterren, en dat is erg netjes toch?

Vraag 8: Zijn er nog bepaalde vragen?
Hier zijn diverse vragen gekomen zoals bij welke pr bureau’s ik zit, en ook dat ik gewoon lekker door moet gaan zoals ik bezig ben. Ook deze antwoorden zijn voorbij gekomen:

“Ik vind het jammer dat het blokje bij opmerkingen zo kort is zo kon ik niet mijn hele verhaal kwijt. Ik vond je artikel over de tandenfee erg grappig.”

“Je doet het super Bianca! Blijf zo verder doen zoals je nu doet! Ik lees elke dag met veel plezier je artikels :)”

“Ik ben niet zo’n grote lezer van moeder en kind artikelen, maar het stoort me ook niet als ze er zijn, al zal ik ze dus niet opzoeken.”


Ik wil iedereen die deze enquête heeft ingevuld bedanken daar voor. Er zijn nog wat verbeter punten, maar dat is alleen maar goed. Hier leer ik van en niemand is perfect toch? Niet iedereen vind elk onderwerp of artikel even leuk, maar dat kan ook niet. Zelf vind ik ook niet alles even leuk om te doen of lezen dus heel begrijpelijk. Op Pinkit.nl blijven er gewoon beauty artikelen online komen, maar daar naast ook ander onderwerpen zoals mama & kind, persoonlijk onderwerpen, en plus size fashion.

 

post signature

Volg:

7 Reacties

 1. oktober 8, 2015 / 2:34 pm

  Toch wel handig om eens zo’n enquete te doen.
  Wil ik ook, eerst maar eens bedenken wat ik wil weten van mijn lezers 😛

 2. Natasja
  oktober 8, 2015 / 6:52 pm

  Leuk om dit te lezen! En goed bezig Bianca!

 3. oktober 8, 2015 / 7:55 pm

  Yay, mijn opmerking is gequote 🙂 ik vind het leuk dat je zo snel ook echt wat met de enquete doet! Persoonlijke artikelen vind ik altijd een fijne aanvulling bij een blog, iemand beter leren kennen.

 4. oktober 8, 2015 / 8:31 pm

  Lijkt me goed om feedback zo terug te kunnen lezen, gelukkig valt het alles mee! Ik vind dat je enorm je best doet en je presteert behoorlijk met zoveel artikelen, erg knap!

 5. oktober 9, 2015 / 12:56 am

  Achh…zo ziet je het meteen dat je het goed doet meid!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge