Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

PERSOONLIJK | KVK, PR BUREAU’S & FULLTIME BLOGGEN

PERSOONLIJK | KVK, PR BUREAU’S & FULLTIME BLOGGEN

In de enquête die gisteren online is gekomen, was het ook mogelijk om een vraag te stellen. Er zijn een aantal vragen steeds terug gekomen namelijk over pr bureau’s, het fulltime bloggen en inschrijven bij de KVK. Ik dacht leuk daar haak ik meteen op in! Dit artikel is geschreven vanuit mijn visie, en niet bedoeld om op te scheppen. Binnenkort komt de uitslag van de gehele enquête online, ik hoop stiekem dat deze nog een paar keer word ingevuld.

Kamer van Koophandel (Kvk):
Op 11 juni heb ik Pinkit.nl ingeschreven bij de KvK zodat het officieel mijn bedrijfje is. Ik heb regelmatig de vraag gekregen hoe ik dit heb gedaan? Simpel je maakt een afspraak bij de KvK bij jou in de buurt, gaat een gesprek aan en verteld jouw bedrijfsplan en voor €50,- kan jezelf in laten schrijven. Dan krijg je automatische een BTW nummer van de Belastingdienst en volgt de rest bijna van zelf. Waarom ik mijn heb laten inschrijven is omdat ik een leuk zakcentje verdien met mijn blog (bijna al het geld investeer ik ook weer terug in Pinkit d.m.v. webhost, nieuwe producten en win actie’s). Ook willen sommige bedrijven en mediabureau’s een BTW of KvK nummer hebben, dat is ook één van de redenen geweest. Ik krijg wel eens de vraag van lezeressen of hun het ook moeten doen, daar kan ik natuurlijk niet over oordelen. Als jij dat graag wilt en het mogelijk is (je moet wel een inkomen hebben anders gaan de KvK of Belastingdienst moeilijk doen), waarom niet? Hou er wel rekening mee dat als je eenmaal een officieel bedrijf bent dat er veel meer erbij komt kijken, daar over vertel ik binnenkort meer in een ander artikel.

PR Bureau’s:
Via de enquête heb ik ook de vraag gekregen bij welke PR bureau’s ik sta ingeschreven, hoe je dat aanpakt enzovoort (ook krijg ik hier wel eens mailtjes over). Ik sta bij diverse bureau’s ingeschreven maar bij welke allemaal, weet ik niet of ik dat zo maar kan en mag opnoemen. Dit klinkt gek maar ik weet niet of de bureau’s er op zitten te wachten dat ik dat vertel (i.v.m. de nieuwe reeks verzoeken die ze dan kunnen verwachten). Het is geen staats geheim (als zijn er genoeg bloggers die er wel zo over denken). Mijn tip is Google! Mocht je helemaal gek zijn van een merk typ dat in bij Google + Pr en tadaa! Overigens kan je ook wachten tot een PR bureau zelf contact met jou opneemt, maar je kan zelf ook de stoute schoenen aantrekken. Voor dat je allerlei bureau’s gaat mailen even wat tips:

– Zorg dat je minimaal 5000 + unieke bezoekers hebt (sommige bureau’s 10.000) gemeten via Google Analytics.
– Stuur altijd een print screen mee van jouw unieke bezoekers als bewijs.
– Vermeld je social media statistieken (hoeveel volgers op Twitter, Instagram enzovoort).
– Vertel wie jij bent, informatie over jouw blog, op welke merk/merken jij zo gek bent.
– Heb je al eens over een merk geschreven stuur dan ook een link mee van dat artikel.
– Bedel niet om de gratis producten, toon oprechte interesse in de persberichten.

Het kan zijn dat je totaal geen antwoord terug krijg, dan heeft het bureau waarschijnlijk geen interesse (en ook geen tijd om even netjes te antwoorden…). Ook kan het voorkomen dat je word afgewezen, en dat ze vragen over een aantal maanden het nog eens te proberen. Maar het kan ook voorkomen dat je geluk hebt en word ingeschreven! Mochten er nog vragen zijn over PR bureau’s zet het even hier onder het artikel neer dan behandel ik dat een andere keer in een artikel.

Fulltime bloggen:
Ook waren er diverse vragen over het fulltime bloggen. Of ik het leuk vind? Ja zeker! Ik ben gemiddeld 6-8 uur per dag bezig met bloggen en dat doe ik écht niet als ik er geen plezier in zou hebben. Naast het bloggen heb ik nog een andere baan, maar gelukkig weet ik het best wel goed te combineren (op een uitzondering na). Ik blog dus niet helemaal echt fulltime al zou je het door het aantal uur er wel denken. De vraag hoeveel geld ik per maand verdien ga ik niet beantwoorden, sorry dat vind ik nou eenmaal te privé. Ik verdien een leuk zakcentje (naast mijn andere werk) en daar betaal ik dan weer dingen van zoals mijn webhost, win actie’s, nieuwe producten voor de website, shoplogs (oké dat doe ik vooral voor mij zelf haha). Bloggen levert mij dus niet alleen maar geld op, het kost ook wat en dat heb ik er met alle liefde en plezier er voor over. Naast de leuke kant heeft bloggen ook een niet zo’n leuke kant, maar daar vertel ik binnenkort ook wat meer over.

Hopelijk hebben jullie iets aan dit artikel, en mochten er nog vragen zijn gewoon stellen! Ik weet natuurlijk niet alles, maar als ik iemand kan helpen dan doe ik dit graag.
post signature

Volg:

20 Reacties

 1. september 30, 2015 / 6:38 am

  Interessante vragen beantwoord je! Ik ben wel benieuwd wat er allemaal bij komt kijken als je een KvK hebt!

 2. september 30, 2015 / 7:06 am

  Leuk om te lezen hoe jij het aanpakt.

 3. september 30, 2015 / 7:14 am

  Fijn om te weten hoeveel bezoekers je ongeveer moet hebben om bij PR bureaus in aanmerking te komen 🙂

 4. september 30, 2015 / 7:17 am

  We hebben bijna een vergelijkbare situatie! Ik had al een webshop en heb mijn blog als dochteronderneming in laten schrijven bij de KvK. En ook ik heb er nog een baan van 20 uur naast en blog ook bijna fulltime. Toch is het zo dat als je het echt leuk vindt, het ook niet als werk voelt. Je hebt het er inderdaad dan gewoon voor over, ook de minder leuke kanten. Leuk om te lezen hoe jij het doet!

 5. september 30, 2015 / 7:27 am

  Wat een goed artikel zeg, handig ook! Zelf hoor ik van steeds meer mensen die zich inschrijven bij de KVK, maar zelf wacht ik daar nog maar even mee denk ik. Ik zie het nut er nog niet zo van in 🙂 Maar tof dat je zoveel plezier hebt in het ‘fulltime’ bloggen!

 6. september 30, 2015 / 7:57 am

  Leuk om te lezen! Ik zou ook zo graag fulltime bloggen, ik vind het zo geweldig om te doen ♥

 7. september 30, 2015 / 8:19 am

  Leuk om te lezen en fijn dat je zo eerlijk bent!

 8. september 30, 2015 / 8:56 am

  Wat leuk dat je dit zo laat zien. Ik sta ook bij aardig wat PR bureaus ingeschreven en de ene doet makkelijker dan de andere. Het kost gewoon erg veel tijd en moeite.

 9. september 30, 2015 / 9:51 am

  Super interessant om te lezen hoe je het allemaal aanpakt! Handig artikel 😉

 10. september 30, 2015 / 10:14 am

  Ook ik blog fulltime al verdien ik niet fulltime haha.
  Maar daar doe ik het ook niet voor. Ik vind het gewoon veel te leuk!

 11. september 30, 2015 / 10:26 am

  Interessant om te lezen. Vind het super dat je full-time blogt nu. Dat zouden velen onder ons wel willen!

 12. september 30, 2015 / 1:34 pm

  Heel interessant voor dit te lezen, ik wacht tot PR bureaus zelf contact met mij opnemen want zo weet ik zeker dat ze zelf intresse in mij hebben! En ik heb er geduld voor 🙂
  X

 13. Astrid
  september 30, 2015 / 1:41 pm

  Hey Bianca,

  Super leuk en interessant artikel! Leuk dat je deze vragen beantwoord :). Ik denk dat hier veel mensen iets aan zullen hebben en natuurlijk leuk om te lezen hoe jij dingen aanpakt. En zeker begrijpelijk dat je bepaalde dingen voor jezelf wilt houden, zeker doen! Niet alles hoeft verteld te worden hihi.

  Ga zo door meid! Je bent top bezig :).

  Liefs!

 14. oktober 1, 2015 / 3:17 pm

  Leuk om te lezen wat jouw visie is en gefeliciteerd met je KVK! Gaaf hoor, is bij mij ook nog een wens, maar daarvoor moet ik eerst andere zaken op orde krijgen (zoals het verhuizen naar mijn .nl domein)

 15. Jessica
  oktober 1, 2015 / 4:31 pm

  super leuk om te lezen! nou schiet me wel gelijk een vraag te binnen.want waar gaat al die tijd dan naar toe? Begrijp me niet verkeert hoor! ik heb ook een blog en weet dat dingen soms veel tijd vragen. maar ik heb een “hobby” blog zonder inkomsten en plaats ook niet dagelijks een blogpost. in de toekomst lijkt het me wel leuk om meer met mijn blog bezig te gaan en wie weet er ook wel een leuk zakcentje mee te gaan verdienen. zou je misschien iets willen schrijven over je werkzaamheden en tijds verdeling? want waar gaat nou de meeste tijd inzitten en wat komt er allemaal bij kijken zodra je van hobby blog naar bedrijf over gaat?

  Ben benieuwd! x

  • Bianca
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 4:41 pm

   Hoi Jessica, bedankt voor deze leuke reactie/vraag. Ik ga hier mee aan de slag voor een artikel dus hou Pinkit goed in de gaten 🙂 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge