Nieuwe artikelen:

 • 5 tips voor meer comfort in de woonkamer 

  5 tips voor meer comfort in de woonkamer 
 • Nieuwe Parfum o.a. van Marc Jacobs

  Nieuwe Parfum o.a. van Marc Jacobs
 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau

PERSOONLIJK | DAG STOMME WINTERDIP

PERSOONLIJK | DAG STOMME WINTERDIP

Elk jaar is het weer zover, de winterdip! En elke keer heb ik het pas écht door, als die dip weer weg is. Ik denk dat het komt omdat het sneller donkerder wordt en al die eigenschappen die de winter met zich mee brengt. Ik ben “gelukkig” niet de enige persoon die er last van heeft, maar ik kan wel zeggen dat ik blij ben dat deze winterdip weer achter de rug is.

Ik kon mijn vinger er al niet opleggen, waarom voelde ik mij zo somber? Er zijn namelijk totaal geen redenen om somber te zijn! En waar komt die vermoeidheid toch vandaan? Over die stemmingswisselingen ga ik het niet hebben, want die waren voor mijn omgeving denk ik het lastigste (arme Roy…). Er zijn zoveel dingen die ik wilde doen, maar er kwam niks van. Of ik was er aan begonnen en had na een paar keer er alweer mee gestopt. Terwijl ik juist wel een doorzetter ben, als ik iets wil ga ik er vaak ook voor de volle 100% er voor.

Wat ik vooral merk is dat ik tijdens een winterdip mij afsluit van de buitenwereld. Minder sociaal gezellig ben, en daar door verlies ik soms ook wat leuke contacten. Ik doe dit absoluut niet met opzet, sterker nog ik heb het vaak niet door.

Ongeveer drie weken terug voelde ik mij na weken/maanden weer écht mijzelf. Ik was weer vrolijker, en straalde ook meer. Dit laatste krijg ik trouwens vooral te horen van familie/vrienden en op Instagram. Ook heb ik weer meer energie, zin om leuke nieuwe dingen te doen! En de stemmingswisselingen zijn ook een beetje afgenomen (een beetje is ook vooruitgang toch? haha).

Er zijn online zoveel tips te vinden om een winterdip tegen te gaan, maar eerlijk gezegd heb ik er nog geen één gevonden die ook echt werkt. Sinds een aantal jaar heb ik er elk jaar last van, en ben ik opgelucht als die weer is verdwenen en ik mijzelf weer herken. Het is best vervelend als je ineens verander in een totaal ander persoon, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt.

Dus lieve winterdip ik ben onwijs blij dat je weer lekker weg bent, en van mij mag je ook gewoon weg blijven! Mocht jij de ultieme anti-winterdip tip hebben, laat die dan aub vooral achter in een reactie. Heb jij zelf ook wel eens last gehad van een winterdip?
post signature

Volg:

19 Reacties

 1. maart 8, 2016 / 1:20 pm

  Ik heb altijd al last gehad van een winterdip en sinds ik ziek ben nog meer. De winter is gewoon een slechte periode qua vermoeidheid en pijn. Van mij mag de zon weer snel gaan schijnen en mogen de temperaturen weer snel omhoog. X

 2. maart 8, 2016 / 1:20 pm

  ahhhh zo herkenbaar dit!
  Ik begin vanaf oktober altijd met het slikken van vitamine D en magnesium, Vitamine D omdat de zon in de winter minder schijnt en je dus een te kort hebt hieraan en magnesium tegen vermoeidheid. Maar ik ben niet altijd even consequent met slikken en dat merk je dan ook aan mijn stemmingswisselingen en vermoeidheid.. Dus ik moet daar de volgende winter een betere routine van maken. Wie weet helpt het jou ook?! xxx

 3. Joyce
  maart 8, 2016 / 1:23 pm

  Ik ken dat gevoel zeker!
  Nu de zon weer wat meer schijnt en er bloemetjes tevoorschijn komen fleurt mijn innerlijk ook op!
  Fijn dat je je beter voelt. Je kunt er niks aan doen dat je minder sociaal bezig bent in die tijd. Gelukkig zijn er altijd vrienden die er altijd voor je zijn, ondanks je winterdip!

 4. maart 8, 2016 / 1:26 pm

  Zo herkenbaar, want ik heb het ook gehad dat ik dagen na elkaar niet uit mijn bed wou dat ik nog urenlang kon slapen terwijl ik bevoordeeld niet moe ben! Ik liep ook somber rond en niet weten waarom en ook had ik geen zin voor te bloggen enzo maar toch heb ik proberen iedere dag een artikel online te plaatsen. Gelukkig voel ik mij ook weer terug vrolijk en wakkerder 🙂 X

 5. maart 8, 2016 / 1:30 pm

  Echt heel erg herkenbaar. Ik hikte overal maar tegenaan en nu gaat het veel beter. Het is in de ochtend ook heerlijk licht en ook blijft het aan het einde van de middag langer licht. Heerlijk dat doet een mens echt goed! Gek he! Ben blij dat we richting de lente/zomer gaan.

 6. Sabine
  maart 8, 2016 / 1:57 pm

  Ivm met mijn depressie is die winterdip helemaal een hel. Ik ben gewoon echt niet te genieten dan en merk dit ook met werken. Nergens zin in, alleen maar moe zijn en alleen willen zijn. Maar ik ben ook nog eens hooggevoelig..kan er ook wel bij dus! Wat mij echt ontzettend helpt en is aangeraden door mijn arts is extra vitamine D, B12 en magnesium. Vitamines en mineralen kunnen ontzettend op je gemoedstoestand werken. Slim om dit eens te laten testen als je er vaker last van hebt. Winterdip word vaak wel verward met andere dipjes namelijk.

 7. maart 8, 2016 / 2:37 pm

  Wat fijn dat je winterdip nu een stuk minder is! Ik heb zelf vooral last van minder energie (ik slaap serieus 2 uur langer in de winter dan in de zomer) in de herfst en winter en dat gaat bij mij op zich goed, zolang ik maar genoeg kan slapen, maar een goede oplossing heb ik verder nog niet gevonden.

 8. maart 8, 2016 / 4:32 pm

  Yuuup, ik had en heb er ook last van. Super herkenbaar! Vooral het niet weten waarom je nu zo somber bent, maar het gewoon zijn. Lichttherapie is dé tip, maar dat moet via de huisarts! Verder vitamine D innemen en vakantie, haha!

 9. maart 8, 2016 / 5:03 pm

  Mooie foto heb je genomen! Je voelt het inderdaad pas als het weer voorbij is hé… Net als Meike zegt doet licht wel heel veel vind ik. Ik was even op reis en ik was echt herboren als ik terugkwam haha!

 10. maart 8, 2016 / 5:23 pm

  Ik denk dat ik er lichtelijk last van heb, echt van het weer zegmaar. Want ik wil nog steeds graag leuke dingen doen en op stap enzo, maar door het weer zit ik liever binnen om te bloggen. Momenteel heb ik helemaal een reden voor een dipje gezien mijn persoonlijke omstandigheden, maar nu gaat het eigenlijk nog wel!

 11. maart 8, 2016 / 5:25 pm

  Volgens mij is de beste tip accepteren dat je deze dip even hebt. Op die manier weet je er vaak beter mee om te gaan. Ik vond je in je video’s ook alweer helemaal stralen dus ik denk zeker dat je dip weer over is. Zelf slik ik trouwens wel magnesium. Dit heeft mij best wel een boost gegeven.

  Liefs Agneta <3

 12. Astrid
  maart 8, 2016 / 6:05 pm

  Hey Bianca,

  Echt vervelend dat je er last van hebt gehad. En wat fijn dat het weer over is 🙂 . Je straalt inderdaad weer de afgelopen tijd 🙂 !
  Een vriend van mij heeft het ook en krijgt bijna elke winter lichttherapie, dit helpt voor hem enorm 🙂 . Maar het is lastig als je pas achteraf erachter komt dat het de winterdip is geweest.

  Ik ben blij voor je dat het weer voorbij is 🙂 .

  Liefs!

 13. maart 8, 2016 / 6:13 pm

  Het is niet fijn, ik weet nu dat ik hem ook krijg, door de jaren heen leer je het te accepteren. Er zit niets anders op. Mijn moeder gaf mij nog wel eens medicijnen als kind, maar ik hou er niet van je volstouwen met.
  Een zonnebank helpt beter! UV is happymoments! 🙂

 14. Tamara
  maart 8, 2016 / 7:03 pm

  Zo herkenbaar Bianca en ook mooi neer geschreven. Dank je om dit te delen zo voel ik me minder alleen + abnormaal en lees ik hier ben niet alleen en ga terug over. Vandaar dat ik helaas je vragenlijst en de nodige foto’s heb gemaild, sorry en ook dat ik niks zei … . Wist me niet uit te drukken en eerlijk schaamde me er over, word ook te weinig over gepraat vandaar. Dus super bedank voor dit en zal me een schop verkopen dat ik mijn belofte eindelijk na kan komen ipv steeds maar uit te stellen.

 15. Manon
  maart 8, 2016 / 9:02 pm

  Ik herken het, met nieuwjaar dacht ik yay een nieuw jaar extra positief en lekker in me fel en toen twee weken erna BAM kwam die dip tot nu toe haha

 16. maart 8, 2016 / 10:31 pm

  Ik heb het niet heel extreem, maar ik ben wel een stuk futlozer in de winter. Ook word ik erg blij van het vooruitzicht dat de temperaturen weer omhoog gaan en heb ik als de zon schijnt veel meer zin om dingen te doen. Bij mij staat er alleen wel tegenover dat ik aan het einde van de zomer ook niet kan wachten tot het weer koud wordt, haha.

 17. Nikita
  maart 8, 2016 / 10:45 pm

  Dit jaar had ik er voor het eerst echt last van, voorheen was de winter mijn favoriete periode en had ik een zomerdip so to speak, sinds ik fibromyalgie heb is alles anders.

  Kon amper mijn bed uitkomen van de vermoeidheid en zo depri.

  Dat van minder sociaal herken ik enorm, maar in hoeverre mijn fibro opspeelt speelt daar ook in mee, maar heb altijd al introverte momenten gehad ongeacht seizoen.

  Vrienden die dat niet kunnen respecteren zijn geen vrienden, ik stuur soms ook dan opeens een appje met niks aan de hand ben ff niet sociaal spreek je binnenkort wel weer, betekent nl niet dat ik niet aan ze denk, maar afspreken of bellen brrrr nee dat kan ik dan ff niet.

  Je mag rustig de lamp eind van dit jaar lenen als je weer een dip hebt om te testen of het voor jou werkt.

  Ik heb voor €70 een daglichtlamp gehaald en 2/2.5 week lang elke dag als ik in bed wakker lag te worden aangezet en heeft mij echt geholpen.

 18. sbeijkie
  maart 9, 2016 / 6:01 am

  Herkenbaar, al ga ik dus helemaal in winterslaap en gebeurd er helemaal niets. Nu pas begin ik echt te merken dat het minder wordt, maar nu kan ik dus weer niet meer slapen. Magnesium helpt inderdaad wel wat, maar verder heb ik nog niets kunnen vinden. Ik ben bezig om een uv lamp te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge