Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

PERSONAL: WAAROM BLOG IK?!

PERSONAL: WAAROM BLOG IK?!

Soms heb ik gewoon eens zin om achter mijn laptop te kruipen en van mij af te schrijven en dat is precies wat ik nu ga doen, maar dan met een onderwerp namelijk “waarom blog ik?”. Het is gewoon bedoeld om mijn verhaal te doen en niemand ermee te beledigen of wat dan ook (soort disclaimer).

Vorig jaar januari zat ik wat video’s op Youtube te kijken van meiden die hun aankopen lieten zien, mijn eerste reactie was “wat raar waarom doen ze dat?” ik moest er zelfs een beetje om lachen, wat natuurlijk helemaal niet aardig is en wat ik ook niet had moeten doen. Inmiddels maak ik zelf dat soort artikelen en video’s en vind het super leuk om te doen plus ik kijk dit ook graag van andere mensen. Het begon dankzij die video’s bij mij te kriebelen om weer te gaan bloggen, ik heb namelijk vroeger (oh wat klink ik nou oud) diverse site’s gehad zoals 2girlsz (MSN group) en Pinkit (maar dan een oudere versie). Allemaal gratis site’s waar ik mij uren mee kon vermaken het liefste zit ik namelijk achter mijn computer te schrijven, foto’s bewerken en artikelen van andere te lezen…en dat is nog steeds zo. Na even getwijfeld te hebben ben ik weer begonnen met Pinkit op te pakken alleen dit keer alleen zonder Chantal (een vriendin van mij met wie ik Pinkit ooit was begonnen), en ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan. Als ik eerlijk ben ging ik vooral bloggen omdat ik mij overdag nog al verveelde en eenzaam voelde ik was namelijk net verhuist naar Hengelo en kende hier nog niemand.

Zo is het ook echt begonnen ik maakte vooral artikelen die spontaan in mijn opkwamen zoals over mijn kledingkast die ik ging opruimen, aankopen van die zelfde middag nog laten zien, sparen wat mij maar niet wilt lukken en nog veel meer onderwerpen. Er was nog weinig over beauty te vinden, want daar hield ik mij gewoon te weinig mee bezig er zijn genoeg mensen die er veel beter in zijn, dus wie zit dan op mij te wachten? Toch wilde ik wat beauty erbij gaan doen en zo kwamen mijn eerste reviews online met foto’s die ik maakte met mijn mobiel en dat is eigenlijk geen ramp zolang je maar een goede camera erop heb zitten (en dat had ik dus niet). Ook Roy zijn opmerking vergeet ik nooit meer hij dacht namelijk dat ik het bloggen (net zoals andere hobby’s) niet zolang zou volhouden, maar daar is hij inmiddels op terug gekomen hij ziet namelijk met hoeveel liefde en plezier ik bezig ben. Het vertellen aan mijn omgeving ging ik heel simpel ik liet ze de site zien of ze hadden de site zelf al opgezocht, eigenlijk heb ik nooit vervelend reacties gehad. Soms lees ik wel eens op Twitter dat er meiden gepest worden omdat ze bloggen en daarom anoniem willen blijven of zelfs stoppen…echt serieus ik vind dat heel erg!

In het begin ging ik echt heel vaak shoppen onder het motto “leuk voor Pinkit”, maar als ik kijk hoeveel producten ik daar van niet heb gebruikt en heb weggeven dat is gewoon zonde. Mocht je zelf ook zo zijn denk dan even goed na of je het echt nodig hebt, ook vanwege het prijskaartje zelf heb ik niet zo’n groot budget dus tegenwoordig denk ik er beter over na. Na een paar weken kreeg ik al mail over eventuele samenwerkingen, ik was zo blij! Nog steeds ben ik blij met leuke samenwerkingen, maar ik denk tegenwoordig wel beter na of het ook echt bij Pinkit past en zeg indien nodig ook gewoon op een beleefde manier nee. De pakketbezorger staat hier ook geregeld voor de deur met pakketjes die ik zelf heb gekocht of toe zijn gestuurd door een merk/webshop/pr bureau en dat is iets waar ik nog heel erg aan moet wennen. Er zijn namelijk zoveel blogs en dat ik dan af en toe wat ontvang dat vind ik gewoon onwerkelijk, maar echt heel erg leuk. En dat wil ik dan het liefste met jullie delen…mijn lezeressen…gewoon omdat ik er heel blij mee ben niet omdat ik er over wil opscheppen of iemand een oog ermee uit wil steken.

Het bloggen heeft veel veranderd zo heb ik veel meiden online leren kennen die ik af en toe spreek op Twitter/Facebook of per e-mail, en zo heb ik ook Agneta leren kennen en een paar keer met elkaar afgesproken. Al deze contacten zijn mij erg dierbaar! Er zit ook een andere kant aan het bloggen, want het is niet alleen maar leuk helaas. Ik merk ook dat er veel concurrentie en jaloezie is onderling, en dat vind ik erg jammer. Er zijn zoveel blogs met dezelfde onderwerpen, maar daarom kunnen we elkaar toch nog wel wat gunnen en gewoon aardig tegen elkaar doen? Ik heb de afgelopen tijd een paar meiden tips gegeven (niet dat ik zo’n professional ben hoor), maar steeds kreeg ik te horen dat ze er super blij mee waren want andere wilde hun niet helpen. En dan denk ik echt waarom niet? Natuurlijk blijf je dit denk ik overal wel hebben welke hobby je ook hebt, maar het is niet nodig want er is plaats voor iedereen en juist als je elkaar helpt krijg je vaker meer voor elkaar. Ik heb namelijk wel eens een samenwerking gehad of een product ontvangen en dan aan het contact persoon wat andere meiden met hun site’s gegeven als tip, en daar waren ze erg blij mee…

Om niet nog verder van het onderwerp af te wijken, waarom blog ik? Omdat ik mij eenzaam voelde,  het leuk vind, met veel plezier doe en daar door veel nieuwe mensen heb leren kennen. En ja ik geef toe dat de producten die ik ontvang heel erg leuk vind, maar ik blijf overal eerlijk over en zelf ook gewoon shoppen. Ik hoop in ieder geval nog héél lang te kunnen blijven bloggen en hopelijk vinden jullie het nog steeds leuk om mijn artikelen te lezen.

Waarom ben jij begonnen met bloggen?

post signature

Volg:

25 Reacties

 1. maart 12, 2015 / 3:08 pm

  Heel mooi geschreven! Ik ben gaan bloggen omdat ik zelf eigenlijk geen echte hobby had en dacht dat het geen wat andere online zetten ik ook wel kon. Dat is flink uit de hand gelopen maar ik ben er na 2,5 jaar nog steeds erg blij mee dat ik het zo goed volhoud en er zoveel plezier aan beleef. Ik hoop dat ik je dit jaar 2015 in het echt mag ontmoeten en ik vind ons mail contact/facebook contact erg fijn en stel je aandacht zeer op prijs. Ik waardeer het enorm. Dankjewel!

 2. maart 12, 2015 / 3:28 pm

  Echt heel mooi geschreven meid! Dit vind ik nou echt leuk om te lezen! Ik vind de contacten ook erg leuk, maar ook vooral leuk om te schrijven over de dingen die IK leuk vind. Als een samenwerking bijvoorbeeld niet bij mijn blog past, zeg ik ook gerust nee. Daar ben ik zelf ook steeds meer harder in geworden. Ik koop ook eigenlijk alleen de spullen die ik echt wil hebben, niet omdat ik vind dat ik echt over alle nieuwe dingen moet schrijven, nee het moet wel bij mijzelf passen. Ik ben eigenlijk begonnen met bloggen om te schrijven over mijn fotografie en af en toe eens iets anders, maar dit is een uit de hand gelopen hobby geworden haha. Ik vind het erg leuk om te schrijven over de dingen die ik erg leuk vind en ik help ook graag anderen en andere bloggers. Ik snap ook inderdaad niet waarom er jaloezie is onder de bloggers, zo zonde is dat! Je kan zoveel bereiken met elkaar als je elkaar gewoon helpt of gewoon aardig tegen elkaar bent. Ik heb al vele lieve en leuke contacten gekregen en dat is ook mij zeer dierbaar. En bepaalde bloggers volg ik gewoon ook echt graag, waaronder jij :). Je bent eerlijk en puur, en dat vind ik fijn om terug te zien in een blogger!

 3. Manon
  maart 12, 2015 / 3:35 pm

  Mooi geschreven, ik ben eigenlijk ook negonnen omdat ik mij verveelde en beetje alleen voele op dat moment en ook omdat ik al wel een langere tijd andere meiden hun blog las of youtube keek

 4. Amy
  maart 12, 2015 / 3:40 pm

  Wat ontzettend leuk om te lezen waarom je bent gaan bloggen! Voor mij is het wat anders.. want mijn agenda zit ontzettend vol. Ik vond en vind het schrijven over van alles en nog wat gewoon heel erg leuk, dus daarom ben ik ermee begonnen. Ik beleef er nu, een jaar later, nog steeds veel plezier aan en hoop nog een hele tijd door te mogen gaan!

 5. maart 12, 2015 / 4:22 pm

  Leuk om te lezen hoe je bent begonnen met bloggen. Voor mij is het zelfde ik blog ook omdat ik mij alleen voelde en nu heb ik een doel en krijg ik er energie van.

  Je mag trots op je blog zijn voor mij behoor je echt tot 1 van de beste bloggers! Jaloezie is ook niet leuk ik kan daar nooit zo goed tegen. Ik gun iedereen alles en heb gelukkig zelf geen last van zulke gevoelens.

 6. maart 12, 2015 / 4:24 pm

  Ik ben vooral begonnen omdat ik mijn enthousiasme over cosmetica niet echt kwijt kon bij mijn omgeving, haha. Zij worden nu eenmaal niet zo blij van een nieuwe MAC collectie als ik. Via mijn blog heb ik al wat leuke mensen leren kennen die wél warmlopen van zo’n nieuwe collectie, de interactie die dan plaatsvindt vind ik echt hartstikke gezellig!

 7. maart 12, 2015 / 4:46 pm

  Een super mooi artikel en eigenlijk herken ik veel ook! Super toch dat je een plek heb waar je dit soort dingen kwijt kunt. Gewoon zitten en typen wat je wilt. Dit soort persoonlijke stukken vind ik echt zo leuk om te lezen <3

 8. maart 12, 2015 / 4:51 pm

  Mooi en lief stuk! Ik hoop dat je blijft bloggen, zonder dat je je eenzaam voelt.

 9. maart 12, 2015 / 6:28 pm

  Mooi geschreven, ik ben ongeveer 3 jaar geleden begonnen met bloggen, gewoon omdat ik mijn diy’s wou delen. Totaal anders dan waar ik nu over blog.

 10. Mariëlle
  maart 12, 2015 / 8:43 pm

  Wat een goed artikel! Knap van je dat je dat zo verteld!

  Wat betreft pr-bureau, heb je je daar zelf aangemeld?

  Liefs, Mariëlle

  • Bianca
   Auteur
   maart 20, 2015 / 11:00 am

   Hoi meis zie net pas je vraag 🙂
   Ik ben benaderd door een pr-bureau maar heb ook zelf gemaild, het kan dus beide x

 11. maart 12, 2015 / 8:46 pm

  Heel mooi geschreven!
  Ik ben begonnen een jaar geleden met bloggen omdat ik erg van beauty hou en nieuwe mensen wou leren kennen, en dat vind ik erg leuk! Zelf verveel ik me ook nooit meer 🙂
  Ik hou van bloggen!! En ik vind het leuk dat je pakketjes ontvangt meid ik gun het je van harte!
  X

 12. maart 12, 2015 / 8:59 pm

  Leuk geschreven meid! Lekker blijven bloggen.

  Xx

 13. maart 12, 2015 / 10:58 pm

  Mijn blog is nog niet lang online, maar ik vind het nu weer geweldig om te doen! Ik heb in het verleden ook al eens een blog gehad en dat miste ik! Ik wil vooral meer bekendheid en awareness creeren voor de Lymepatiënten. Dit ben ik zelf ook en er is nog veel te winnen! En verder vind ik het gewoon heerlijk om over meidendingen te schrijven, want ik doe gewoon de dingen die veel andere jonge vrouwen leuk vinden! Ik vind het cool dat je over beauty schrijft, minder cool dat je je zo eenzaam voelde. Ik hoop dat je je nu een stuk minder eenzaam voelt met de hele blogfamilie!

 14. Madeleine
  maart 13, 2015 / 7:29 am

  Mooi geschreven !!! 🙂 keep going the good work!

 15. Olga
  maart 13, 2015 / 7:40 am

  Ik ben met bloggen begonnen omdat ik gewoon erg van schrijven hou. Ik schreef al wel van die losse stukken op een gewone website of in Word en dat is uiteindelijk naar bloggen omgeslagen. Dat doe ik nu al meer dan 10 jaar!

 16. maart 13, 2015 / 1:32 pm

  Zo’n leuk artikeltje! Sowieso vind ik het stom als men elkaar als concurrent gaat zien, want iedereen heeft iets anders. Je kan wel over hetzelfde thema schrijven, maar sowieso is de insteek toch net iets anders! Leuk artikel, Bianca! 🙂 En ik ben blij dat het zo goed met je blog gaat 🙂

 17. maart 14, 2015 / 7:04 pm

  Hoi Bianca, wat een mooi verhaal over jezelf! Bijzonder hoe het kan gaan he? Nu maak je zelf zulke video’s en heb je hiermee je sociale netwerk vergroot, leuk dat het bloggen zulke goede uitkomsten voor je mag hebben! Ik ben zelf begonnen met het bloggen, omdat ik anderen wil helpen beter voor zichzelf te zorgen. Zowel psychisch als met voeding. Iedereen kan gemakkelijk gezonder leven en dat wil ik bewijzen. Ik gun iedereen een goede gezondheid! 😀 Leuk dat je trouwens een reactie bij me achterliet, ik kom zeker nog rondkijken op je blog! Liefs, Cherry.

 18. maart 20, 2015 / 11:07 pm

  Mooi geschreven! Ikzelf ben in 2010 begonnen op een totaal ander account om mijn ei kwijt te kunnen. Trouw blijven aan een dagboek heb ik nooit gekund, maar het bloggen gaat me wat dat betreft goed af! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge