Nieuwe artikelen:

 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!

PERSONAL| MIJN LEVEN MET PCOS #1

PERSONAL| MIJN LEVEN MET PCOS #1

De afgelopen drie weken heb ik zo’n raar gevoel in mijn buik, ik dacht dat ik iets merkte qua verandering. Ik had dit al een paar keer tegen Roy gezegd en tegen een vriendin, maar ik wist diep van binnen ook wel…ik ben niet zwanger die kans is gewoon te klein. Omdat een te kleine kans toch een kans is heb ik een zwangerschapstest gekocht, en na heel zenuwachtig twee minuten wachten, was de test gewoon negatief. Een negatieve zwangerschapstest is voor mij niet nieuw ik heb er al heel wat versleten, en steeds barste ik in tranen uit, maar dit keer niet. Ik was helemaal stil en verdrietig, maar liet dit vooral niet merken. Er veranderde iets in mijn gedachten, het drong in eens tot mijn door er moet wat gaan gebeuren aan mij, mijn lichaam en gezondheid.

Ik ben een paar maanden terug naar een vruchtbaarheidskliniek geweest en ze konden mij alleen helpen al ik 7 kilo zou afvallen en raad eens…dat is nooit gelukt. Heb ik daar dan heel erg hard mijn best voor gedaan? Nee totaal niet! Natuurlijk heb ik het geprobeerd maar na een paar dagen viel ik weer in mijn oude patroon en zo werkt het gewoon niet. Ik word 27 dit jaar en de kans om op natuurlijke wijze zwanger te worden is erg klein, maar er is wel een grote kans op vervroegd in de overgang te gaan of dat mijn PCOS niet weg gaat/minder word. Verspil ik nou echt misschien wel mijn laatste kans omdat ik te lui ben? Omdat ik andere dingen “belangrijker” vind om te doen? Inmiddels ben ik gestopt met de vruchtbaarheidskliniek dit is niet uit eigen keuze, maar na drie afspraken kregen wij een rekening van de zorgverzekering á la €360,- en dat is gewoon een hoog bedrag terwijl er nog niks was gebeurd.

Begin deze week was er het programma Linda’s Zomerweek op Yolanthe Sneijder Cabau te gast en zijn vertelde daar in een heel verhaal over haar maanden voor de zwangerschap en hoe ze naast haar man lag te huilen met de gedachten te falen als vrouw, omdat ze hem geen kindje kon “geven”. Ik herken dat gevoel zelf héél erg, ik heb een prachtige lieve gezonde dochter maar Roy heeft geen kinderen (al ziet hij Sterre wel zo), en ontneem ik hem nou die kans? Zelf zou ik als het mogelijk is graag een kindje erbij willen, maar ik snap zelf ook dat het wel mogelijk moet zijn en je niet zomaar een kindje krijg.

Het gaat mij erom dat ik écht last heb van mijn PCOS niet alleen omdat ik nog moeilijker zwanger word, maar ook door de overbeharing, hormonen die als een gek te keer gaan (mood swings), vreetbuien (mijn lichaam die de hele dag om suiker schreeuwt), afvallen wat moeilijker gaat…en zo kan ik nog wel even door gaan. Ik wil proberen de controle over mijn lichaam terug te krijgen, en als dat er voor zorgt dat de kans om natuurlijk zwanger te worden vergroot dan ben ik daar natuurlijk onwijs blij mee.

Ik ga een nieuw avontuur aan met mij zelf en ik wil dit delen op Pinkit omdat er nog véél meer vrouwen zijn zoals ik, en misschien kunnen wij elkaar een beetje helpen/steunen of heeft er iemand soms wat goede tips voor mij. Ook doe ik dit juist online delen als een soort motivatie voor mij zelf. Er gaan dus soms wat healthy artikelen voorbij komen, tips, PCOS verhalen, of gewoon een update of een flinke frustratie artikel. Ik weet dat ik dit al vaker heb geroepen, maar dit keer ben ik er echt klaar mee ik wil de controle over mijn lichaam terug!

Mocht jij ook PCOS hebben of misschien heb je wel goede bruikbare tips? Ik ga via Instragram de tag #pinkitdestrijdtegenpcos gebruiken, mocht je mee willen doen en je gebruikt deze hashtag dan kan ik ook jullie foto’s, update’s enzovoort lezen.

Wish me good luck!

post signature

Volg:

24 Reacties

 1. augustus 30, 2015 / 11:59 am

  Wauw respect meis, ik heb dit zelf (zo ver ik weet) niet maar wil wel graag gezonder gaan leven dus ik lees mee. Ik gun het je enorm om nog een kindje te krijgen. Ik heb wel eens verhalen gehoord van meiden met PCOS die ineens toch zwanger bleken te zijn zonder medische molen dus misschien toch inderdaad gezonder gaan leven en er niet al te veel mee bezig zijn.

 2. Tamara
  augustus 30, 2015 / 12:10 pm

  Sterkte! Ik heb de hoop heaas al opgegeven snik snik snik, maar voel mij rot. Uit het diepste van mijn hart hoop ik dat je er nog een wonder bij mag krijgen. Heel veel liefs Tamara

  • Bianca
   Auteur
   augustus 30, 2015 / 12:12 pm

   Dankjewel, knuffel! <3

 3. augustus 30, 2015 / 12:19 pm

  Natuurlijk zwanger worden is er bij mij niet bij omdat ik maar 2x per jaar ongesteld werd. Ik ben dus wel de medische molen ingegaan en heb 3 hormoonbehandelingen achter de rug zonder resultaat. Ook ik ben gezonder gaan eten en ze zeggen idd dat dit de kans vergroot. Ik ben benieuwd! Jij ook heel veel succes!

  • Bianca
   Auteur
   augustus 30, 2015 / 12:24 pm

   Bedankt voor je reactie, en wens jou ook veel succes! x

 4. augustus 30, 2015 / 12:59 pm

  Ahhhh lieverd!! Heeeeeel erg veel succes! Ik ga keihard met je meeduimen zodat jij hopelijk nog zo’n prachtig kindje kunt krijgen en sterre een super grote zus kan worden!!!

 5. Evelien
  augustus 30, 2015 / 1:17 pm

  veel succes! Over zwangerschap enzo kan ik je helaas geen tips geven. Over afslanken dan weer wel. Ik en mijn vriend zijn enkele maanden terug heel wat kilo’s kwijtgeraakt door Herbalife te gebruiken (op 3 maand raakte mijn vriend 10 kilo kwijt ik zon 5). Heel gemakkelijk vol te houden en zeer motiverend! We zijn nu zelf coaches geworden! Mocht je meer informatie willen, wil ik je deze graag geven! Alvast veel succes!

 6. augustus 30, 2015 / 1:32 pm

  Het blijft een heftige, open wond, hoe vaak je ook denkt dat je eraan gewend raakt. Sterkte, knuffel.

 7. Marloes
  augustus 30, 2015 / 2:33 pm

  Zelf heb ik er ook last van. Maar inmiddels wel een zoontje van 1,5 wel door medicijnen maar dat had ik er voorover. Ik moest eerst ook afvallen en dat was tot dan nooit gelukt. Vol goede moed begonnen en 8 kilo afgevallen Door een koolhydraten vrij dieet. Omdat door pcos die vaak anders worden omgezet.
  Veel sterkte

 8. augustus 30, 2015 / 3:38 pm

  Heel veel succes met je strijd tegen PCOS! Het lijkt mij wel heel moeilijk als je zoveel moet doen om je kans om zwanger te worden te vergroten, maar aan de andere kant: van gezond leven word niemand slechter en ook al is het niet leuk als het “moet” ik denk dat je je er uiteindelijk wel beter door zult voelen.

 9. augustus 30, 2015 / 4:03 pm

  Hey Bianca,

  Ik wil je veel succes wensen met de strijd tegen PCOS! Echt respect!
  Ik vind het zeer knap dat je hiermee door zet en dat je jezelf ook al hebt ingeschreven bij de sportschool! Echt top! Ik hoop echt zeer hard voor jullie dat het allemaal lukt en dat jullie saampjes een prachtig kindje mogen krijgen 🙂 .

  Liefs!!

 10. augustus 30, 2015 / 4:23 pm

  Respect dat je dit zo open deelt. Heel erg veel succes, ik hoop dat alles uiteindelijk op z’n plek valt… Dat is jullie gegund<3

 11. augustus 30, 2015 / 4:30 pm

  Ik wil je heel veel succes wensen Bianca!

  Ik hoop dat het voor jullie samen gaat werken en dat jullie binnenkort een prachtig kindje mogen verwachten 🙂

 12. Anoniem
  augustus 30, 2015 / 7:33 pm

  Ik ben gaan googlen, omdat ik wel wat in herkende.
  Mijn cyclus is ook prut. Mijn lijf meer man, dan vrouw.
  Ik werd gelukkig wel normaal zwanger. Maar had ook vaak testen die niet normale uitslag gaven. Door teveel hormonen.
  Nu ik in de overgang ben,… lees ik ben dat dus al 10 jaar en echt doorzetten wil dat niet, frustrerend… Mijn lijf is niet altijd van mij.
  Ik wens je veel sterkte toe. Ik ben nu ook weer aan het sporten en ik begrijp maar al te goed dat die kilo´s er niet zomaar af zijn met deze aandoening.

 13. augustus 30, 2015 / 10:15 pm

  Succes in je strijd tegen PCOS, en je ‘reis’ naar een 2e zwangerschap. Het is jullie gegund!

 14. augustus 30, 2015 / 11:06 pm

  ik kan er niet over meepraten, maar ik kan je wel succes wensen en voor je duimen.! ♥ xx

 15. Cassandra
  augustus 31, 2015 / 8:02 am

  Het hem op lieverd! Je kan dit! Wij zullen je allemaal supporten! <3

 16. Beautycutiestyle
  augustus 31, 2015 / 10:00 am

  ? Goed van je om dit te delen! Ik herken wel het controle willen over mijn eigen lijf… En tja, op de 2de heb ik meer dan een jaar “moeten” wachten, dus enigszins begrijp ook dat deel (terwijl iets meer dan een jaar, niet echt lang is, I know I’m a Lucky one). Toch steeds weer die teleurstelling enz, niet plezierig.
  Heel veel sterkte! (en geduld) Het is wel een liefdevolle motivatie, en dat is al een super begin ღ

 17. augustus 31, 2015 / 2:13 pm

  Ik heb heel veel respect voor je & ik wens jou alvast veel succes ❤️ X

 18. Joyce meloni
  augustus 31, 2015 / 9:22 pm

  Heey bianca het verhaal wat je vertelde kan ik over mee praten alles wat je vertelde heb ik ook heb nu wel een zoontje van bijna 7 mijn man en ik willen ook dolgraag een 2 kindje maar heb de hoop en moet op gegeven heb ook erg last van overbeharing krijg vooral een baart dat is niet fijn als vrouw zijnde dus leef echt met je mee en hoop dat het jou wel lukt grote joyce

 19. oktober 2, 2015 / 9:10 am

  Heel veel succes Bianca! En veel respect dat je hier zo open in bent! De controle over je lijf terugwinnen is een goed begin en door die gezonde levensstijl ga je je sowieso wel al beter voelen denk ik 🙂 Ik kan echter niet meepraten over zwangerschappen omdat ik nog niet in die fase van het leven zit, maar ik hoop dat jij en Roy in de toekomst een heel mooi kindje mogen verwachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge