Nieuwe artikelen:

 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

PERSONAL| HOE BELANGRIJK ZIJN STATISTIEKEN?!

PERSONAL| HOE BELANGRIJK ZIJN STATISTIEKEN?!

Vanaf dat ik ben begonnen met bloggen (januari 2014), is er een hoop veranderd. Niet alleen bij mij qua bloggen, maar ook in mijn heen in blogland. Ik ben begonnen puur uit eenzaamheid vanwege de verhuizing naar een andere provincie, ik moest met alles opnieuw beginnen en dat vond ik erg pittig. Met artikelen schrijven kon ik mijn ei kwijt, en dat er meer mogelijk was dat wist ik op dat moment helemaal niet. Al vrij snel had ik een aantal lezeressen opgebouwd (zoals Petra zij is een bezoekster van de eerste dagen, en nog bezoekt ze Pinkit…super leuk!). Natuurlijk zijn er nog meer lezeressen vanaf het begin waar ik onwijs dankbaar voor ben. Maar om een lang verhaal kort te maken ik wil het vandaag hebben over statistieken, want hoe belangrijk zijn die nou eigenlijk?

Wat ik zelf het leukste vind zijn reactie’s krijgen op mijn artikelen, ik merk dat dit tegenwoordig iets minder word gedaan dan bijvoorbeeld één jaar geleden. Zelf lees ik heel veel blogs (ben een echte lurker), maar post ik ook niet overal een reactie. Soms weet ik niet wat ik moet reageren, en ik post liever geen reactie’s zoals ” leuk!”.

Na een half jaar bloggen veranderen mijn statistieken, Pinkit maakte uit het niets een grote sprong (nogmaals enorm dankbaar!) en daar moest ik wel een beetje aan wennen. Bedrijven tonen in eens interesse, merken en pr bureau’s…en moet je dan maar op alles ook gelijk ja zeggen? Hier komt nog een ander artikel over online, maar wat bedrijven/merken/pr bureau’s vaak gelijk vragen zijn je statistieken. Daar bedoel ik mee je unieke bezoekers per maand, en die kan je het beste zien met gebruik van Google Analytics. Mocht je dit nog niet gebruiken, zou ik het toch aanmaken…je weet maar nooit!

Daar naast zijn ook je Social Media kanalen belangrijk zoals: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Bloglovin en tegenwoordig ook Snapchat. Zo kunnen bedrijven/merken/pr bureau’s zien hoe groot jouw Social Media invloed is. Als je daar voor een samenwerking krijgt, dan word jouw vergoeding (geld of leuke goodies) daar op aangepast.

Ik merk dat ik de afgelopen maanden mij erg aan het concentreren was (achter de schermen) op mijn statistieken, en mij soms druk erom maakte. Niet omdat ik graag mega groot wil zijn, of vanwege het geld…nee ik dacht misschien dat mensen mij helemaal niet leuk of interessant vinden. Waarom ik dit dacht? Geen idee! Ik was de afgelopen maanden zelf een beetje onzeker en een beetje de weg kwijt. Dit klinkt natuurlijk best raar maar ik heb dat wel vaker gehad, ik ben erg gelukkig en blij en toch niet happy in mijn vel. Inmiddels besef ik mij beter dat ik blij moet zijn met de statistieken die ik heb <3

Er was een tijd dat ik alles helemaal bij deed houden wie mij deed ontvolgen ( via unfollowers.com), maar waarom? Ik maakte mij daar alleen maar “gek” mee en nog onzekerder terwijl dat helemaal niet nodig is. Nu kijk ik nog ongeveer 1 á 2 keer in de week naar alle statistieken, met de reden om alles gewoon netjes bij te houden, en niet meer om obsessief  alles in de gaten te houden. Ik blog omdat ik het leuk vind, en er graag uren mee bezig ben en niet omdat het moet en ik er mega véél geld ermee wil verdienen. Natuurlijk verdien ik een zakcentje met mijn blog, maar hé deze shopverslaafde geeft dat zo weer uit aan nieuwe producten haha!

Mijn vraag is vooral hoevaak kijk jij naar je statistieken, doe je dit dagelijks/wekelijks of helemaal nooit?

post signature

Volg:

28 Reacties

 1. oktober 28, 2015 / 12:59 pm

  Leuk onderwerp! Goed dat je het los hebt kunnen laten. Het is zo zonde van je tijd als je er alleen maar gefrustreerd en onzeker van wordt. Dat is het niet waard!

  Ik kijk er zelf een paar keer per maand na. Ben er voor mijn persoonlijke blog niet zoveel mee bezig en dat wil ik ook bewust niet anders ga ik mezelf opvreten haha.

 2. oktober 28, 2015 / 1:00 pm

  Leuk artikel! Ik hou mijn statistieken dagelijks in de gaten, maar noteer ze alleen maar op maandag ochtend van de week ervoor! Ook stel ik voor mezelf een doel wat ik wil halen..

 3. oktober 28, 2015 / 1:00 pm

  Hoi Bianca, ik kijk elke week naar mn statistieken. Het geeft je een idee wanner er trafic is. Ik probeer wel op alle leuke en goede artikelen te reageren. Al is het allen met leuk. Zo krijg je toch contact met je lezers en gaat het echt leven naar mijn idee. Ik mus het heel erg. Zie trafic, maar bijna geen commentaar….

 4. Astrid
  oktober 28, 2015 / 1:03 pm

  Ik kijk wel dagelijks. Omdat ik graag wil weten of en welk artikel goed loopt. Niet perse om te zien hoeveel mensen maar soms heb je van een bepaald artikel toch de verwachting dat het goed loopt (en soms loopt t juist uit op een flop) en hieraan zie ik ook wat de lezers interssant vinden

 5. oktober 28, 2015 / 1:04 pm

  Wow, ik ben helemaal niet zo met statistieken bezig. Wel lijkt het me leuk/handig om doelen voor de week te stellen 🙂 Zo weet je hoe hard je eraan moet werken 🙂

 6. oktober 28, 2015 / 1:11 pm

  Leuk artikel, eerlijk? Ik doe het niet zo vaak mijn statistieken bekijken, misschien moet ik het vaker doen 🙂
  X

 7. Eilish
  oktober 28, 2015 / 1:19 pm

  Ik probeer het een beetje los te laten maar ik vind het lastig. Soms zie ik Bloggers opeens bam groeien en begrijp ik niet waarom zij wel en ik niet. Niet omdat ik mezelf beter vind.. maar omdat ik dan zoveel gelijkenissen zie en het idee heb dat we echt wel evenwaardig zijn. Maar het is ook een kwestie van geluk denk ik dan maar. Daarnaast zeggen volgers niets over de inhoud van je blog en moet je je ook niet onzeker voelen!

 8. oktober 28, 2015 / 1:28 pm

  Je bent zo ontzettend gegroeid sinds die tijd met je blog! Ik zou willen dat ik meer tijd heb voor mijn blog, ik vind het zo leuk dat ik er meer uit wil halen. Maar dat is natuurlijk best moeilijk, ik kijk wel naar mijn statistieken en ook wat mensen trekt omdat ik daar dan misschien van kan leren 🙂

 9. Manon
  oktober 28, 2015 / 1:37 pm

  Ik kijk elke week even hoe mijn statistieken zijn, omdat ik er zelf niet elke dag op wil letten. Ik ken mijzelf en als er een keer een dag minder is dan ga ik mij dat aantrekken, want dan denk ik net zoals jou dat ik niet interessant genoeg ben terwijl ik gewoon veel leuke reacties krijg en ook veel samenwerkingen heb. Ik ben wel benieuwd naar je artikel over het ja of nee zeggen van bedrijven. Ik heb namelijk 4 bedrijven afgewezen op dit moment, omdat ik het gewoon druk heb. Ik wil natuurlijk voor kwaliteit gaan.

 10. oktober 28, 2015 / 1:42 pm

  Goed artikel!
  Ik kijk twee keer per week naar de statistieken. Het is net als met wegen, te vaak is niet goed.

  Leuk om wat over de ontwikkeling van je blog te lezen. Bij mij is er na een half jaar opeens ook een sterke groei. Gek he? Misschien dat mensen dat dan in hun systeem hebben opgenomen om dagelijks te lezen. Ik probeer ook dagelijks bij je te lezen, je staat in mijn lijstje van dagelijkse blogs, net als die van Petra, al lukt me dat niet altijd.

 11. oktober 28, 2015 / 2:01 pm

  Leuk artikel, heel fijn geschreven. Toen ik voor het eerst benaderd werd door een PR-bureau heb ik ook maar Google Analytics aangemaakt, ideaal voor blog & Youtube statistieken!

 12. Judith
  oktober 28, 2015 / 2:41 pm

  Goed onderwerp! Ik kijk 1x per week,en hoef ik ook van anderen hun statistieken niet te weten, daar word ik heel nerveus of juist lui van. Ik wil het gewoon niet weten.

 13. oktober 28, 2015 / 2:57 pm

  Ik kijk elke dag even naar mijn statistieken, maar dat komt vooral omdat mijn blog nog groeiende is. Maar verder trek ik er geen conclusies uit, ik blog omdat ik het leuk vind, en wie het leest: die leest het! 🙂

 14. oktober 28, 2015 / 3:56 pm

  Leuk om te lezen! Ik vind het ook jammer dat men tegenwoordig minder reacties achterlaat dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Ik merk dat mijn artikels veel meer worden gelezen in vergelijking met de reacties die ik krijg, en dat geeft soms een verkeerd beeld. Wat betreft de statistieken, die kijk ik bijna elke dag na, gewoon omdat het mij een fijn gevoel geeft om alles in de gaten te houden. X

 15. oktober 28, 2015 / 4:07 pm

  Ik kijk meerdere keren per dag:-) leuk om te zien welke artikelen populair zijn

 16. oktober 28, 2015 / 4:38 pm

  Ik vind dat er bij jou altijd heel veel mensen reageren juist! Ik vind dat statistieken echt weinig zeggen over de kwaliteit van een blog. Sommige kleine bloggers zijn mega goed bezig en krijgen weinig bezoekers, that´s life..

 17. oktober 28, 2015 / 4:49 pm

  wat een leuk artikel heb je geschreven en bedankt dat je het zo waardeert dat ik je al zo lang volg…Ik kom er vaak niet meer aan toe om alle artikelen te lezen, maar probeer er wel altijd zo veel mogelijk te lezen bij een heleboel mensen…. ik bekijk mijn statistieken wel regelmatig, maar merk wel dat je erg uit moeten kijken om er niet dwangmatig mee bezig te zijn. Al sta ik soms wel verbaasd om te zien wat artikelen zijn die heel vaak gelezen worden, soms had ik iets heel anders verwacht…

 18. Karlien
  oktober 28, 2015 / 5:14 pm

  Ik hou juist van mijn statistieken. Waar komen mensen vandaan, welke pagina’s bezoeken ze. Maar dat is waarschijnlijk vanwege mijn nieuwsgierige aard 😉

 19. oktober 28, 2015 / 6:24 pm

  Wat een goed artikel! Ik vind jouw posts altijd heel leuk om te lezen, en ik denk met mij vele anderen, vergeet dat niet..! Liefs!

  • Bianca
   Auteur
   oktober 28, 2015 / 7:09 pm

   Ahh wat lief dankjewel voor je reactie x

 20. oktober 28, 2015 / 6:45 pm

  Leuk artikel! Ik kijk niet heel vaak naar mijn statistieken, denk een paar keer per maand. Maar vind het wel leuk om naar te kijken vooral de zoekwoorden zijn soms echt grappig 🙂

 21. oktober 28, 2015 / 7:24 pm

  Ik vind dit echt een openhartige post. Omdat ik nu ruim 5 maanden post en soms heb ik ook een dag waar ik minder gemotiveerd ben. Mijn eerste benadering van de online webshop was al na twee maanden nadat ik was begonnen. Terwijl ik dat nu minder bezoek. Maar het ligt een hele tijd stil. Daarom is fijn om hier te lezen dat het ineens kan gebeuren. Al is niet zeker natuurlijk. Mijn blog kan makkelijk bestaan zonder inkomsten. Maar ik zie de inkomsten meer als een bevestiging dat ik in de goede richting kom. Klinkt misschien nogal raar voor een ander.
  Ik snap wel dat het je onzeker kan maken. Je doet zo je best als blogger. En het is niet leuk als mensen je zomaar ontvolgen of niet terug reageren op je reactie terwijl je zo je best doet. Ik let niet echt op statistieken op dit moment, wel hoe ik me voel. Misschien pas later als ik mijn statistieken worden gevraagd. Hihi… Mooi verhaal.

 22. oktober 28, 2015 / 7:48 pm

  Wat een goed artikel! Ik kijk zelf nooit naar mijn statistieken , dit deed ik in het begin wel en dat maakte me onzeker. Ik blog omdat ik het leuk vind en natuurlijk vind ik het geweldig als veel mensen het lezen. Maar ik let zelf meer op de reacties, die tellen voor mij het meeste 🙂

 23. oktober 28, 2015 / 7:50 pm

  Hey Bianca!

  Eerst en vooral zeer mooi artikel. 🙂
  Ik deel dan ook jouw mening. Ik vind het heel belangrijk om veel bezoeker of reacties te hebben op mijn blog. Net zoals jou, niet voor het geld, de cadeautjes,.. maar gewoon voor dat ‘leuke gevoel’ en te voelen dat je ‘er bij hoort’. Maar eigenlijk is het zoals je zelf ook aanhaalt, gewoon belangrijk dat jij het leuk vindt wat je doet. Niet wat anderen er van denken en hoe populair je bent. Want als je gewoon doet waar je je goed bij voelt, komen de lezers vanzelf wel. En dan zijn alle extra’s door het bloggen extra aangenaam en mooi meegenomen!

  Veel liefs Astrid – Timeless Elegance

 24. oktober 28, 2015 / 8:08 pm

  Ik kijk er wel naar, maar vooral uit nieuwsgierigheid. Ik vind het erg leuk om te zien welke artikelen veel gelezen worden, en welke niet. Ook vind het ik het leuk om te zien via welke zoekwoorden mijn blog wordt gevonden.

 25. oktober 28, 2015 / 10:08 pm

  Leuk artikel! Ik kijk zo af en toe naar mijn statistieken, ik denk ongeveer 1 tot 4 keer per maand, maar vaker kijk ik niet. Dat mag ik van mijzelf ook niet, omdat ik er dan teveel mee bezig ga zijn en met name als het om volgers gaat vind ik het moeilijk als iemand anders er ineens heel veel krijgt als ik naar mijn idee stil blijf staan én ondertussen wel heel erg mijn best doe op mijn artikelen. Dat voelt dan toch alsof je niet leuk of goed genoeg bent en daarom probeer ik er niet meer dan nodig is naar te kijken. Ik houd mij liever bezig met het maken van content, dat vind ik ook het allerleukst!

 26. oktober 29, 2015 / 10:10 am

  Ik check mijn statistieken een paar keer per dag, maar niet obsessief. Meer omdat ik het leuk en interessant vind om te volgen. Ik ga niet anders, vaker of minder vaak schrijven aan de hand van de statistieken. Mijn blog is zoals hij is, en als mensen het leuk vinden om te volgen, vind ik dat ook weer leuk. Vinden ze het niet leuk: jammer dan 😉 Gelukkig zit ik na drie jaar nog steeds in een stijgende lijn, dus blijkbaar doe ik het toch op een manier die andere mensen ook leuk vinden 🙂

 27. november 1, 2015 / 3:20 pm

  Ik kijk bijna elke dag wel even naar mijn statistieken, maar de laatste maanden word ik er een beetje verdrietig van omdat het ineens heel erg achteruit is gegaan. Wat erg raar is, want ik besteed de laatste tijd juist veel meer tijd en aandacht aan mijn artikelen. Misschien maak ik me er inderdaad wel iets te druk om, maar toch doet het een beetje pijn dat nu ik juist er weer zoveel tijd in steek alles ineens achteruit lijkt te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge