Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

PERSOONLIJK | PCOS – ALWEER EEN NEGATIEVE TEST

PERSOONLIJK | PCOS – ALWEER EEN NEGATIEVE TEST

Zoals ik al eerder in artikelen heb laten weten, heb ik zelf PCOS en kan ik daar door moeilijker zwanger worden. Daar naast nog mijn overgewicht, kortom het lijkt bijna een onmogelijke missie. Natuurlijk is het niet onmogelijk want met gezonder leven, afvallen en bijvoorbeeld IVF kom je een heel eind. Maar wat als je het eerst allemaal op de gewone natuurlijke manier wilt doen?

Het afvallen begint eindelijk weer vooruitgang te boeken. Ik was al goed bezig, maar door een flinke winterdip ging het weer mis. Helaas ben ik gewoon niet zo consequent en een echte emo-eter. Inmiddels is de winterdip onder controle en ben ik weer regelmatig in de sportschool te vinden, en let ik weer op mijn voeding (yes 1 kilo er af sinds vorige week).

Ondanks dat ik de afgelopen maanden niet echt netjes bezig was met sporten en lijnen, was mijn menstruatie in eens weer helemaal back on track. In plaats van 1 á 2 keer in één jaar ongesteld te zijn, was ik al het 6 maanden correct op tijd. Ik begon natuurlijk al helemaal happy te worden, want zou onze kans op een kindje daar door groter gaan worden?

Vorige week zat ik te rekenen, en toen viel het kwartje …waar is mijn menstruatie? Ik ben niet op tijd! Nou is dat niks nieuws, maar als je de afgelopen 6 maanden wel op tijd ongesteld word, is het wel weer even schrikken. Ondanks dat ik het gevoel had dat ik gewoon weer “te laat” ben en het ergens binnen een paar weken of maanden word. Ging er bij mij van binnen weer iets kriebelen (komt door mijn rammelende eierstokken haha).

Tijdens het opruimen van de badkamer zag ik een nieuwe zwangerschapstest liggen. Ik wist al dat die negatief zou zijn, maar wat nou als het een positieve uitslag is? Wat als ik wel zwanger ben en wij samen een kindje krijgen en Sterre een broertje/zusje? Met die gedachtes begon ik mijzelf natuurlijk weer helemaal gek te maken. En binnen no time was ik die test aan het doen.

Na een paar minuten van nagels bijten, heb ik de test erbij gepakt…en ja hoor negatief! Ondanks dat ik het van binnen al wel wist is het toch weer een teleurstelling. Het is weer niet “gelukt”, ondanks dat wij er minder mee bezig zijn is het toch wel een wens van ons beide. En dan zijn er mensen in mijn omgeving die ook zwanger willen worden, en die praten er zo makkelijk over. Of het eventjes is gebeurd en hoppa je bent zwanger! Stiekem kan ik daar best een beetje boos om worden, want er zijn ook mensen (zoals ik) die heel veel moeite moeten doen of zelfs niet zwanger kunnen worden….

Nou ik ga nog even flink de strijd aan tegen de PCOS en mijn/ons best doen, en tot die tijd hou ik jullie met mijn avonturen op de hoogte.

post signature

Volg:

23 Reacties

 1. maart 17, 2016 / 1:11 pm

  Ik vind het erg voor jou dat de test negatief was. En ik kan me goed voorstellen dat je je er boos en verdrietig om voelt dat anderen zomaar zwanger kunnen worden, terwijl jullie er zoveel moeite voor moeten doen. Het is goed dat je opnieuw bent begonnen met gezonder eten en sporten. Ik duim nog steeds met jullie mee dat het zal lukken. Dikke knuffel X

 2. maart 17, 2016 / 1:13 pm

  Bah wat vervelend zeg. Ik wens je veel sterkte toe… Maar ook een moederlijke bemoeienis (ja ik zeg het zelf maar… ben een bemoeial 🙂 ) om toch je lijnen en gezondere levensstijl als een contract met jezelf te zien. Desnoods teken je er een, puur om die afspraak kracht bij te zetten!
  Ik word te vaak ongesteld momenteel door de overgang. En ik weet nog heel goed dat ik gehuild heb, echt mega-hard dat ik nooit meer een kind kon krijgen… Dat besef dat je tijd over is… eigenlijk zeg ik dat om ja… weet ik eigenlijk niet. Dat ik meevoel?

 3. maart 17, 2016 / 1:25 pm

  Ik vind het zo erg voor jou dat de test negatief was, vooral als je een grote kinderwens hebt! Ik zou ook boos worden op anderen die dan zomaar zonder moeite zwanger worden, maar goed van je dat je terug bent beginnen sporten en dieeten! Veel sterkte en een dikke knufje!! X

 4. Astrid
  maart 17, 2016 / 1:34 pm

  Wat vervelend zeg ? Ondanks dat je het antwoord “wist” hoop je natuurlijk toch dat het wel raak is. Hopelijk is het je wel snel gegund meis ?

 5. maart 17, 2016 / 1:37 pm

  Wat fijn dat je cyclus weer goed op gang kwam maar onwijs balen van de negatieve test. Ik kan er ook zo boos om worden van mensen die vertellen dat ze zomaar meteen zwanger waren. Ik heb in de afgelopen 4 maanden 2x een miskraam gehad. Poeh, dat hakt er ook wel even in hoor! Ook ik weet hoe moeilijk de strijd is.

 6. maart 17, 2016 / 1:38 pm

  Wat vervelend! Ik wens je heel veel succes!

 7. Joyce
  maart 17, 2016 / 1:42 pm

  Ik zou je graag een knuffel willen geven… Helaas weet ik niet hoe het is om PCOS te hebben.
  Ik heb wel zelf overgewicht en wilde graag kinderen. Volgens de huisarts geen probleem en wat bleek ik was gelijk zwanger. Dus ik weet niet hoe het allemaal werkt, ieder persoon is verschillend.
  Maar ik zal zeker voor je duimen dat de test snel positief is!

 8. maart 17, 2016 / 1:51 pm

  He balen. Kan me voorstellen dat je dan ineens toch stiekem hoop hebt. Hopelijk wordt jullie wens toch spoedig vervuld.

 9. maart 17, 2016 / 2:01 pm

  Pff lijkt mij zo heftig en verdrietig om elke keer mee te moeten maken. Ik hoop dat het jullie snel gegund is. X

 10. maart 17, 2016 / 2:03 pm

  Ik kan me heel goed voorstellen dat het lastig en zwaar is..
  Maar ja, ze zeggen niet voor niets de aanhouder wint!

 11. maart 17, 2016 / 2:22 pm

  Ik baal met je mee! Wat jammer, maar volgende keer hopelijk wel raak! Voor nu proberen te sporten, nu met het mooie weer veel wandelen en proberen veel water te drinken. Ik hoop echt zo voor je dat je dit jaar wel geluk hebt en jullie een kleintje komen krijgen.
  Dikke knuffel! Liefs Carolien

 12. Nikita
  maart 17, 2016 / 3:43 pm

  Heel veel sterkte, ik hoop dat het afvallen je makkelijk af gaat zodra je terug in je ritme bent van trainen.

 13. maart 17, 2016 / 3:55 pm

  Wat naar dat de test weer negatief was. Het lijkt mij echt heel moeilijk om dan in je omgeving mensen te hebben die heel makkelijk doen over zwanger worden, dat lijkt mij ook heel frusterend. Volgens mij komt PCOS ook relatief veel voor, dus het is niet alsof het maar vanzelfsprekend is dat je in één keer zwanger bent. Hopelijk kan je het sporten en gezond eten dat je weer hebt opgepakt dit keer goed volhouden en heb je binnenkort wel een positieve test!

 14. Farah
  maart 17, 2016 / 5:24 pm

  Wat jammer! Ik duim mee voor je x

 15. maart 17, 2016 / 5:53 pm

  Ik kom je binnenkort knuffelen, tot die tijd moet je even doen met een virtuele. Ik vind het heel sneu dat je een negatieve test had en super stoer dat je zo openlijk over PCOS schrijft. Niets is vanzelfsprekend ❤️❤️

 16. maart 17, 2016 / 7:20 pm

  Ja, mensen gaan er vaak te los over – vind ik ook!
  Toen ik stopte met de pil heb ik 10 maanden gedaan om zwanger te worden, die zwangerschap liep uit op een miskraam. Dan heeft het 13 maand geduurd vooraleer ik terug zwanger was. Dus tussen het moment dat we beslisten dat we een kindje wilde en de geboorte van de oudste hier zitten 32 maanden.
  Ik ken het gevoel van telkens weer hopen, teleurgesteld zijn.
  Mensen die dan zeggen ‘ik wacht nog een jaartje, want ik wil een lentekindje’ konden bij mij op geen begrip meer rekenen.
  Het maakte allemaal niet uit, zolang er maar een gezond kindje kwam…

  Ik wens je heel veel succes.

  Ik hoop dat er snel een zieltje jullie uitkiest als ouders!

 17. Beautycutiestyle
  maart 17, 2016 / 8:53 pm

  ??? Sterkte en geduld, wens ik je/jullie, het is zeker geen makkelijke situatie, hou hoop! Heel veel liefs H⋰❥⋱❥⋰❥⋱❥⋰❥⋱❥

 18. maart 17, 2016 / 8:59 pm

  Hey Bianca,

  Echt zo vervelend dat hij weer negatief was. Ik duim echt met je mee dat het wel snel gaat gebeuren. Je kent inmiddels mijn verhaal, het is inderdaad zeer frustrerend dat het bij de een wel zo gemakkelijk lukt en bij een ander niet. Ik kan ook zo boos om worden om bepaalde dingen, zoals mensen die er zo gemakkelijk om praten en het wel eventjes doen…of mensen die per ongeluk zwanger worden terwijl hun relatie al ten einde zijn…argh terwijl jezelf wel zo je best ervoor doet…! Erg lastig allemaal. Veel sterkte meid! Dikke knuffel!

  Liefs!

 19. Faat
  maart 18, 2016 / 7:08 am

  Ik vind het erg voor je van de negatieve test. Ik ken het. Sterkte en een dikke knuffel!Hoop voor jullie dat Sterre er gauw een broertje of zusje bij krijgt.

 20. Tessa
  maart 18, 2016 / 8:53 pm

  Wat moeilijk, toch weer zo’n sprankje hoop dat de grond in geboord wordt. Sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge