Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

MOMMY TALK | JE KINDJE BEWUST NIET BEHANDELEN ALS HIJ/ZIJ LUIZEN HEEFT?

MOMMY TALK | JE KINDJE BEWUST NIET BEHANDELEN ALS HIJ/ZIJ LUIZEN HEEFT?

Alleen al bij het woord luizen begint het hier al te kriebelen, maar helaas kan het bij iedereen voor komen dat hij/zij ze krijgt. Dat is natuurlijk vervelend, maar gelukkig kan je er vanaf komen als je het behandel. Maar wat als iemand in je omgeving bewust niet behandeld word?

Helaas hebben wij hier in huis ook wel eens last gehad van luizen, maar dan kwam de SOS situatie (kammen, shampoo en de hele mikmak). Vooral kammen is onwijs belangrijk, zo zorg je er voor dat luizen en neten (eitjes) weg gaan en ter preventie of als extra hulpmiddel gebruik ik altijd een speciale shampoo. Op sommige scholen houden ze ook een aantal keer per jaar controles of hebben ze speciale luizen zakken voor de jassen.

Maar wat nou als je kindje luizen heeft en hij/zij bewust door de ouders niet word behandeld? Je zou denken dat dit niet voorkomt, maar helaas het komt wel voor. Ik heb het zelf deze week mee gemaakt. Er waren hier een aantal kindjes, en één er van had zo’n jeuk en zat de hele tijd te krabben…

Ik dacht laat ik eens kijken, en ik had de speciale luizenkam al tevoorschijn getoverd. Normaal moet ik goed zoeken om iets kunnen zien (om dat luizen zo klein zijn), maar het was gelijk raak en niet zo’n klein beetje ook. Hartstikke vervelend natuurlijk voor het kindje, en voor de andere kinderen waarmee het kindje heeft gespeeld. Na een half uur had ik een flink aantal luizen gedood, maar er zaten er nog véél meer… Helaas had ik niks anders meer in huis qua shampoo’s anders had ik dat misschien ook nog wel gedaan. Ondertussen had ik ook de ouders van het kindje geprobeerd te bereiken, maar die namen de telefoon niet op.

In de avond werd het kindje opgehaald, en ik was al een beetje geërgerd dat de ouders mij totaal niet hadden terug gebeld (je ziet toch dat ik 3x heb gebeld, dan vraag je als ouder zijnde toch af wat er aan de hand is?). Ik ging in gesprek met de vader en hij zei letterlijk “ow maar dat weten we al maar we doen er niks aan, het gaat van zelf wel over”. Daar stond ik dan met mijn mond vol tanden…pardon?

Iedereen moet zelf weten hoe en of die zijn/haar kind behandeld, maar dan hadden ze het wel even van te voren moeten melden (dan was dat kindje niet komen spelen). Nu moet ik ons ook allemaal gaan behandelen, en wat dacht je van de kids op school? Zo krijg je juist een luizen plaag, die niet over gaat omdat ouders met opzet hun kind niet behandelen….

Dus lieve ouders het kan iedereen gebeuren om luizen te krijgen, maar behandel je kindje(s) en jezelf wel! Het kan heel simpel met een speciale luizenkam en shampoo, en dan elke twee weken te controleren.

Ik heb het verhaal een beetje anoniem gehouden, maar wilde hier wel over schrijven wat is jullie mening hier over?

Volg:

14 Reacties

 1. Beautycutiestyle
  oktober 13, 2016 / 7:52 am

  Wat vervelend zeg! Mijn kinderen hebben (even afkloppen) nog maar 1x luizen gehad. Toen kwam het bij neefjes en nichtje vandaan ( die zaten al op school). ٩(^ᴗ^)۶ Inderdaad in dat geval zouden de ouders hebben moeten melden (vind het eigenlijk een plicht, wanneer je het zo -niet- behandeld). Het kost ook geld en energie :-{ En op school dan… Wat een vreemd probleem, nog nooit eerder gehoord van iemand die dan zei, oh gaat wel weer over! En ik zou wel terug bellen, want ik zou me rot schrikken, als mijn kind(eren) ergens speelt en er wordt gebeld… Hmmm, vind h’m lastig. Is het op school inmiddels wel bekend, want id zou toch haast moeten opvallen? Liefs H ღ

 2. Aarti
  oktober 13, 2016 / 8:01 am

  Echt wel vervelend ik heb het ook gehad bij mijn dochter op school. Ik doe na de vakantie altijd controles op school. En het zijn wel steeds dezelfde die er last van hebben. En je doet er helemaal niets aan als de ouders ook hier niet aan willen mee werken. Ik weet wel dat mijn dochter dan voorlopig niet mag afspreken. Fijne dag gewenst liefs Aarti xjes

 3. oktober 13, 2016 / 8:05 am

  Gatver..Hier jeukt het nou ook. En ik geef je helemaal gelijk. Ze hadden moeten reageren op je telefoontjes om de reden die je zelf aangeeft. Helaas zijn sommige ouders iets te makkelijk naar mijn mening. En ja ze horen dit te melden. Dat niet alleen, ze horen dit te behandelen. Vraag me toch eens af hoe hun school hiermee omgaat. Bah!

 4. oktober 13, 2016 / 8:08 am

  Zielig voor dat kindje zeg, het zijn geen waterpokken.. Je kunt je huid lelijk openkrabben en op een gegeven moment gaat dat ontsteken (weleens horrorverhalen gelezen en gezien op internet, nooit opzoeken!)
  Nu is dit onwetendheid van de ouders misschien, maar zo slecht. Niet alleen voor het kindje, maar ook de omgeving idd. Vraag me af hoe het met die ouders zit, die moeten dan toch ook last hebben? Als je even knuffelt zitten ze gelijk op je hoofd. Brr!

  Maar idd dit zou op school moeten worden gemeld.
  Merel onlangs geplaatst…Nationale Donorweek: ‘Ik ben al jaren bloeddonor.’My Profile

 5. Nikita
  oktober 13, 2016 / 8:28 am

  Ik vind het eerlijk gezegd aardig naar mishandeling neigen, jeuk is vreselijk en veel erger dan de gemiddelde pijn.

  Gekneusde vinger of jeuk, dan kies ik voor de kneuzing, jeuk kan je gek maken, je kan jezelf helemaal open krabbem ( zelf gedaan met extreme nikkel uitslag) wondjes die ontsteken.

  Ik heb geen goed woord over voor deze mensen, zeker melding ervan maken op school.

  Dan al die kinderen die hierdoor de pineut kunnen zijn en de tijd en gekd die het andere ouders gaat kosten en wat dacht je van eventueel gepest van de andere kinderen naar dit kindje toe.

  Bah wat een egoïstische mensen.

  Luizen zelf kan je weinig aan doen, juist schone haren zijn er gevoeliger voor, heb zelf gelukkig nog nooit luizen gehad, ondanks dat ik als kind elke dag mn haar waste.

 6. Priscilla
  oktober 13, 2016 / 9:30 am

  Hier valt echt mijn bek van open! En ook dat ze je niet terugbelden, kind kon wel een ongeluk gehad hebben ofzo. Lekkere ouders. Gelukkig is de controle op luizen bij ons op school best streng. We hebben zelf nog nooit last gehad maar ben wel bang voor als mijn dochter straks naar school gaat. Zoon heeft altijd kort haar gehad en volgens mij is dat toch een stuk minder aantrekkelijk voor die beestjes.

 7. oktober 13, 2016 / 9:53 am

  Wat erg.
  Het is maar goed dat er goed gecontroleerd wordt op scholen.

  Xoxo

 8. Daniëlle
  oktober 13, 2016 / 9:59 am

  Ow bah te vies voor woorden die luizen. Als ik er zo over nadenk is het niet tegen luizen behandelen van je kind(eren) toch een geval van verwaarlozing?!
  Ik heb eens op een stage meegemaakt dat een kind constant luizen had waardoor de school zich genoodzaakt zag, na een gesprek met de ouders, het kindje naar huis te sturen. Dat kindje mocht pas terugkomen als het luisvrij was. Klinkt heel hard maar ik vind dat de school daar heel goed gehandeld heeft. Het kan niet zo zijn dat de klas en school steeds een luizenplaag heeft omdat ouders weigeren.
  Wij hadden vroeger op de gym ook 2 zusjes die altijd luizen hadden. Mijn moeder zei niet waarom maar liet wel weten dat ze liever niet had als we naast die kinderen zaten.

 9. oktober 13, 2016 / 1:54 pm

  Je kunt het als ouder niet maken om er niets aan te doen, omdat andere kinderen het dan van jouw kind krijgen. Niet fraai dus van deze ouders. Als je het op natuurlijke wijze wilt doen, moet je maar dagelijks gaan kammen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…LokkipMy Profile

 10. oktober 13, 2016 / 8:13 pm

  Toen mijn dochter jong was ook last van gehad een half jaar lang bleven de luizen maar terug komen, ik werd er gek van, heb het ook steeds op school gemeld, tot ik er zo klaar mee was dat er blijkbaar iemand inderdaad iets niet deed dat ik de GG&GD heb gebeld die zeiden toen ook dat er waarschijnlijk een ‘lakse’ ouder tussen zat die het niet zo nauw nam en dan kon bezig blijven. Het is toch niets om je voor te schamen maar wel een bak werk elke keer pffff, succes in elk geval
  Annette onlangs geplaatst…OriginsMy Profile

 11. Anita te Gussinklo
  oktober 14, 2016 / 1:35 pm

  Wat erg dit, ik zou me als ouder dood schamen.

 12. oktober 17, 2016 / 2:41 pm

  Nouja wat bizar zeg! Nog afgezien van de plaag die het uitlokt is dat toch hartstikke sneu voor het kind! Jeuk hebben is zo naar. Ik zou ook even niet weten wat te zeggen, maar zou later de ouders nog eens bellen en uitleggen hoe vervelend het is voor hun kind en zijn / haar omgeving.
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Puddle Jumper drijfmiddelMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge