Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten
 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024

MOMMY TALK| EEN NIEUWE PARTNER EN NU?

MOMMY TALK| EEN NIEUWE PARTNER EN NU?

Na het einde van mijn vorige relatie, begon ik weer met daten en jeetje wat was dat eng en spannend! Eigenlijk leerde ik vrij snel Roy kennen en na de eerste date was ik gelijk smoor verliefd (andersom ook volgens mij haha). Natuurlijk ga je dan verder daten elkaar beter leren kennen enzovoort, maar wanneer en hoe stel je jouw nieuwe vlam voor aan je kindje(s)? Deze vraag heb ik nu al een aantal keer gehad, dat ik dacht misschien kan ik hier wel eens een artikel over schrijven….tadaa hier is die!

Mijn situatie is natuurlijk niet het zelfde als misschien die van jou, maar misschien haal je wat tips hier uit. Of je weet hoe je het zelf niet zou doen, dat kan natuurlijk ook. Na wat dates met Roy ging ik een weekendje bij hem “logeren” (zonder Sterre) en na dit een paar keer gedaan te hebben, had ik het gevoel “dit zit goed!”. Wat ik zelf belangrijk vind is dat de klik tussen Sterre en Roy goed zit, als die er niet was geweest dan was de relatie vast en zeker ook niks geworden.

Na een aantal weken heb ik in overleg met Sterre haar vader en met Roy of het goed is, de volgende stap te gaan nemen. En ik denk dat wij dit allemaal wel heel spannend vonden. Sterre was op dat moment 4 jaar, maar ze begreep de situatie van het scheiden, nieuwe partner enzovoort. Roy kwam ons ophalen in Tiel voor een weekendje bij hem in Hengelo, Sterre stapt in de auto en ze begon gelijk heel vrolijk tegen Roy aan te kletsen. En op dat moment viel er bij mij wel 10 kilo van mijn schouders af, het was gelijk een goed begin.

Wij zijn die dag een stuk gaan wandelen in Duitsland bij een kasteel (zie header foto), hebben ergens wat gedronken en gewoon een leuke middag er van gemaakt. Verder dat weekend merkte je dat zowel Sterre als Roy wat losser naar elkaar toe werden, het was niet alleen voor Sterre spannend natuurlijk ook voor Roy! Hij was vrijgezel, geen kinderen en er verder ook geen ervaring mee. Maar vanaf dag één deed hij het al super, al was hij natuurlijk ook wel een beetje zenuwachtig.

Na dat weekend ging Sterre weer naar haar vader, wij bouwde alles rustig op en zo kwam Sterre samen met mij wel eens vaker in Hengelo “logeren”. Tot op een moment dat onze relatie serieuzer werd (dat was in een korte tijd soms loopt dat nou eenmaal zo blijkbaar haha), en zijn wij samen gaan wonen.

Mijn tips zijn vooral geef het de tijd, let goed op je kindje(s) en praat er open en eerlijk over. Kinderen hebben vaak veel meer door dan je denkt (ze hoeven natuurlijk niet alle details te weten). En blijf er over praten, ook met je nieuwe partner voor hem/haar is het natuurlijk ook even wennen.

Daten is sowieso al spannend als je na een lange relatie weer vrijgezel bent, maar als je een kindje hebt word dat alleen nog maar spannender. Want stel je vind iemand héél leuk, maar het klikt voor geen meter met je kindje…wat dan? Gelukkig heb ik dat niet hoeven mee te maken, ik vind het erg bijzonder dat Sterre en Roy gelijk al zo’n goede klik met elkaar hadden.

Mocht jij ook in zo’n situatie hebben gezeten (relatie over met kindje(s), daten, nieuwe partner), hoe heb jij dit toen aangepakt?

post signature

Volg:

13 Reacties

 1. Inge | wintergeluk
  oktober 27, 2015 / 7:26 am

  Wat een prachtig verhaal. Zo mooi dat Sterre meteen ging praten, ik kan me voorstellen dat het een last was die van je schouders af viel.
  Ik denk dat mensen hier zeker iets aan hebben!

  • Bianca
   Auteur
   oktober 27, 2015 / 7:37 am

   Dankjewel voor je lieve reactie x

 2. oktober 27, 2015 / 7:30 am

  Ik heb er laatst ook een artikel over geschreven. Hier langzaamaan opgebouwd omdat Keano bang was voor mannen…niks van te merken de eerste keer met Justin. Keano bleef naar hem vragen en toen we ons eigen huisje kregen was de vraag al snel “jus wanneer komen jouw spullen?” Nog steeds wonen we niet samen maar er liggen wel wat spullen van hem hier om de overgang voor Keano zo makkelijk mogelijk te maken. Het is nu zelfs zo erg dat wanneer ‘papa’ (ja zo noemt keano hem) weg gaat ik achterblijf met een overstuur mannetje. Zoo fijn die band tussen de twee mannen.

  • Bianca
   Auteur
   oktober 27, 2015 / 7:38 am

   Fijn dat het tussen Keano en Justin ook zo goed klikt, dat is voor jezelf ook een prettig gevoel en een zorg minder xxx

 3. oktober 27, 2015 / 7:40 am

  Leuk artikel! Het lijkt me best lastig en dan vooral voor Roy! Sterre was toen nog zo jong dat die er denk ik wel makkelijker mee om kon gaan! Fijn dat het allemaal zo goed heeft uitgepakt.

 4. Beautycutiestyle
  oktober 27, 2015 / 8:08 am

  ღ Mooi geschreven en super fijn dat dit zo goed ging zeg! Bij ons ging het ook best wel snel, maarrrr mijn dochter van toen 2 was nog sneller dan wij! Die noemde hem al zo gauw pappa, dat ik het zelfs eerst verbood (silly me). Ik schrok ervan en dacht je hebt al een pappa. Ik heb echt moeten leren dat het woord pappa niet altijd wat te maken heeft met een bloedband. (want ex is niet oké voor de kinderen, helaas) En nu, ben ik dankbaar dat het zo vanzelf ging ∩_∩ Na mijn dochter, noemde mijn zoon hem ook al gauw pappa. Inmiddels zijn we 7en half jaar bij elkaar en weet ik dat het helemaal goed zit in ons gezin en dat geeft zoveel rust, liefde, veiligheid en nog meer van die positieve dingen, hihi. ღ

 5. oktober 27, 2015 / 9:30 am

  Ik heb er geen ervaring mee, maar ik zou het denk ik ook langzaam opbouwen of zo. En pas als ik zeker was van mijn nieuwe vlam hem introduceren bij de kinderen.

 6. YuSt
  oktober 27, 2015 / 10:02 am

  Ik ben gaan daten en heb op een gegeven moment Paul leren kennen en niet zo moeilijk er over gedaan. Ik wist nl al dat mijn zoontje toen nooit een andere man kon en zou gaan accepteren door zijn aandoening. Zijn vader (nu nog, hij is 21) is altijd speciaal in zijn ogen.
  Mijn man heeft er alles aan gedaan, maar op een gegeven moment ook de handdoek in de ring gegooid, want het was verloren energie.
  We kregen samen ook een kind en hoopte dat dit hen dichterbij zou brengen,… helaas.
  Ik had ook gedroomd van het perfecte gezinnetje. Dit is er nooit gekomen en mijn oudste woont nu bij mijn moeder.

 7. oktober 27, 2015 / 11:59 am

  Mooi artikel meid! Het lijkt me inderdaad niet makkelijk als de ene wel al kinderen heeft en de andere niet. Gelukkig is het bij jullie goed gegaan en hadden Roy en Sterre meteen een klik. X

 8. oktober 27, 2015 / 12:31 pm

  Mooi artikel en wat goed dat je dit bespreekt, zelf denk ik dat het belangrijk is dat het niet allemaal te snel gaat en dat er inderdaad een klik is…Als alles echt helemaal goed is, gaat het ook vanzelf lopen…( dan bedoel ik natuurlijk geen bijzondere situaties)….ook denk ik dat men het niet al te veel moet forceren…

 9. oktober 27, 2015 / 2:10 pm

  Phoeh, lijkt me erg moeilijk. Zoals je zelf aanhaalt, denk ik dat het héél belangrijk is dat je het voldoende tijd geeft en je je vriend pas voorstelt als je echt 100% zeker bent. Ook goed dat je’t eerst besproken hebt met de papa van Sterre :).

 10. oktober 27, 2015 / 9:36 pm

  Mooi artikel, gelukkig is het bij jullie goed gedaan want je hebt inderdaad veel andere situaties 🙂
  X leuk voor te lezen!

 11. oktober 29, 2015 / 2:56 pm

  Heel goed gedaan! Ik vind dat je het goed opgebouwd hebt en ik begrijp echt wel dat er een enorme last van je schouders viel, toen ze het goed met elkaar konden vinden. En super hoe jullie relatie gegaan is! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge