Nieuwe artikelen:

 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!

MOMMY TALK | BELEGGEN VOOR JE KIND ZIJN OF HAAR TOEKOMST

MOMMY TALK | BELEGGEN VOOR JE KIND ZIJN OF HAAR TOEKOMST

Als je kinderen hebt is het natuurlijk belangrijk om over hun toekomst na te denken. En nu Sterre bijna een tiener is (en de jaren zo snel gaan), is het al helemaal tijd om over haar school & opleiding na te denken. Je kunt natuurlijk jarenlang sparen voor de toekomst van je kind, maar er is nog een interessante optie namelijk beleggen!

Studeren kost veel geld

Beleggen is iets wat veel mensen doen en bijna iedereen doet het voor een andere reden. Ik heb er wel eens over nagedacht, maar om eerlijk te zijn…ik begreep er niet heel veel van. Een tijdje terug ben ik bij Robeco geweest en daar heb ik een soort mini workshop gevolgd en veel informatie gekregen over beleggen. Die middag ben ik er achter gekomen dat als je kind 4 jaar gaat studeren de kosten ongeveer €53,000+ zijn (bron NIBUD), toen ik dat bedrag hoorde, moest ik even slikken. Het was een hele interessante en vooral informatieve middag, waar ik veel van heb geleerd.

Robeco heeft al meer dan 85 jaar ervaring

Natuurlijk kun je voor de toekomst van je kind sparen, er is wel een kans dat het iets langzamer gaat dan bijvoorbeeld beleggen. Sparen is een veilige optie en iets wat je altijd kunt doen. Beleggen is een meer spannende manier om vermogen op te bouwen voor zijn of haar toekomst. Het is namelijk mogelijk om meer vermogen op te bouwen, maar er is ook de kans dat je (een deel van) je vermogen verliest. Dit risico heb je niet bij sparen. Robeco heeft al meer dan 85 jaar ervaring en hun beleggingsspecialisten kunnen je daar veel meer informatie en tips over geven. Het is dus wel belangrijk dat voor je gaat beleggen, je je eerst goed inleest en dat je voor jezelf bepaalt wat je doel, beleggingstermijn en risicobereidheid is. Beleggen brengt namelijk risico’s en kosten met zich mee, maar hier staat tegenover dat je ook meer kans hebt op een hoger rendement. Op dit moment is de spaarrente erg laag, waardoor beleggen een interessante optie is om te overwegen. Als je gaat beleggen dan is het belangrijk om dit alleen te doen met geld wat je écht kunt missen en niet dat je dan geld tekort komt voor bijvoorbeeld rekeningen en boodschappen. Sterker nog, je moet je financien goed op orde hebben, een spaarbuffer van + 3 maandsalarissen en bereid zijn risico te lopen.

Maak een vision board

Tijdens de workshop bij Robeco hebben we allemaal een vision board gemaakt (let a.u.b. niet op mijn geweldige knutselkunsten). Ik wens mijn dochter Sterre natuurlijk veel liefde, gezondheid & geluk toe. Daarnaast hoop ik dat ze over enkele jaren aan een leuke en goede opleiding begint, haar diploma haalt en misschien wel een mooie reis gaat maken om wat van de wereld te zien. Dat ze verliefd wordt, gaat samenwonen en haar eerste huis koopt. Het zijn allemaal doelen waarvoor je kunt beleggen, ook veel opa’s en oma’s doen dit voor hun kleinkinderen. Mijn belangrijkste beleg-doel voor Sterre zal een studie zijn, aangezien dit erg belangrijk is voor haar toekomst. Op de website van Robeco vind je een kidscheck, hier vind je onder andere meer informatie over sparen of beleggen en kun je berekenen welk bedrag je kunt opbouwen.

Als je gaat beleggen hoef je geen inleg te hebben van duizenden euro’s, het is al mogelijk met een inleg vanaf €50. Zo kun je op een laagdrempelige manier zelf kennis maken met hoe beleggen werkt en hoe leuk het kan zijn. Er zijn verschillende dienstverleningsvarianten, zoals: Robeco ONE – Dit is beleggen met gemak: jij kiest & Robeco doet de rest. Robeco PLUS – Zelf fondsbeleggen met hulp van onze experts: jouw kijk PLUS Robeco zijn kennis & Robeco LIFE – beleggen met een einddatum waarbij het risico wordt afgebouwd wanneer de einddatum nadert.

Laat je goed informeren voor dat je begint met beleggen

Nogmaals als je wilt gaan beleggen voor bijvoorbeeld de toekomst van je kind, lees je dan eerst even goed in en doe dit alleen met geld wat je écht kunt missen. Ik vind beleggen zelf een leuke en vooral spannende optie. Dit ga ik ook samen met mijn partner oppakken voor Sterre, Zodat we hopelijk over een aantal jaren (je hebt voor beleggen geduld nodig) een leuk bedrag bij elkaar hebben opgebouwd!


Hebben jullie ook wel eens op deze manier nagedacht over de toekomst van je kind?

 

post signature

*Dit is een gesponsord artikel.

Robeco Institutional Asset Management B.V. heeft een vergunning als beheerder van ICBE’s en ABI’s van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam. De Essentiële Beleggersinformatie en het prospectus van de Robeco fondsen zijn kosteloos te verkrijgen via www.robeco.nl.

Volg:

23 Reacties

 1. oktober 27, 2017 / 7:36 am

  Mijn ouders hebben zelf altijd voorhuwelijkssparen gedaan! Elk jaar een bedrag bij elkaar gespaard om dan zelf te kunnen innen op je 30ste of wanneer je trouwt! Helaas is de maatschappij er wel nog wat achterlijk op ingesteld dat iedereen zomaar trouwt, want dan krijg je 100 euro meer, terwijl je het als single veel meer nodig hebt!

 2. Tonnia
  oktober 27, 2017 / 7:52 am

  dit ga ik aan me man voorstellen

 3. oktober 27, 2017 / 8:23 am

  Mijn dochter is nu volwassen, maar misschien ga ik het overwegen voor mijn toekomstige kleinkinderen

 4. Linda
  oktober 27, 2017 / 8:56 am

  Ik dacht dat je altijd veel geld moest inleggen voor beleggen maar blijkbaar dus niet bedankt voor de tip!!

 5. oktober 27, 2017 / 10:05 am

  Goede en zeer handige tips!
  Volgens mij kost het studeren nog veel meer geld.
  Denk ook de reizen die ze maken naar het buitenland, de aanschaf van spullen die ze nodig hebben en uitjes etc…..
  Ook laptops.
  Ik vindt het bovengenoemd bedrag erg weinig.
  Tip van mij.
  Begin met sparen zodra er een baby geboren is.
  Vaak komt er dan een bedrag vrij als het kind b.v. 15 jaar oud is.
  Ook via het werk kan men vaak sparen.
  Beter teveel dan te weinig.
  Laat je goed door een deskundige adviseren.

  Xoxo

 6. oktober 28, 2017 / 10:37 am

  Ik vind beleggen heel slim, zo heb ik de spaarrekening van de meiden ook in investeringen zitten

 7. oktober 28, 2017 / 12:34 pm

  Beleggen heb ik nog nooit zo over na gedacht, wel is het zeer slim! Mooie blog 🙂
  Lisa onlangs geplaatst…BE A GLOW-GETTERMy Profile

 8. oktober 29, 2017 / 9:17 am

  Voor mij is dit niet aan de orde, maar wel heel goed dat je hier zo bewust mee bezig bent en over na denkt!

 9. Marieke
  oktober 29, 2017 / 8:45 pm

  Ik vind beleggen nog best een beetje spannend! Wij zetten nu elke maand een bedrag aan de kant voor zijn studie. Hij is nu 9 maanden, dus hopelijk over n jaar of 18 een mooi bedrag. Daarnaast spaart mijn vader ook mee.
  Marieke onlangs geplaatst…Bikini bodies are made in the winter…My Profile

 10. oktober 31, 2017 / 9:44 pm

  Beleggen ben ik zelf eigenlijk nooit echt mee bezig geweest, dus weet er ook weinig tot niets van. Ik zou dan zelf toch sneller voor het zelf sparen gaan zodat ik weet waar ik mee bezig ben en minder risico’s loop.
  Lies onlangs geplaatst…Shoplog deel 2 – Hema, Wibra en ActionMy Profile

 11. november 1, 2017 / 6:48 pm

  Ik heb nooit over beleggen nagedacht maar misschien moet ik het toch eens overwegen.

  Ilona

 12. Manon
  november 3, 2017 / 9:10 am

  Ik heb hier nog nooit over nagedacht, nu heb ik ook zelf geen kinderen maar dan nog klinkt beleggen als een moeilijk iets. Toch wel interessant, misschien durf ik het over een paar jaar wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge