Nieuwe artikelen:

 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!

DE MINDER LEUKE KANT VAN HET BLOGGEN

DE MINDER LEUKE KANT VAN HET BLOGGEN

Een paar weken geleden had ik al beloofd om een artikel te wijde aan de minder leuke kant van het bloggen, want ja ook die kant bestaat. Bloggen wordt altijd de hemel ingeprezen, maar geloof mij er zijn ook minder leuke punten te benoemen. Even voor de duidelijkheid ik ben zelf ook gek op bloggen! Ik ben er dagelijks met veel liefde en plezier mee bezig, maar alles heeft ook wel een minder leuke kant alleen lees je daar vaak niets over.

Niet serieus genomen worden
Vanaf dag één (blog nu al 2.5 jaar elke dag) zijn er al mensen die het bloggen niet serieus nemen. Het is maar gewoon even snel stukje schrijven en meer niet, waarom verdoe ik daar mijn tijd aan? Dat zijn dan mensen privé zoals familie, vrienden of kennissen. Maar er zijn ook bedrijven die bloggers niet serieus nemen, en dan met hele rare voorstellen komen en super hoge eisen en dat inruil voor bijvoorbeeld een telefoonhoesje. Nou kan dat hoesje wel erg leuk zijn, maar als ik al op zo’n manier word benaderd hoeft het van mij al niet meer.

Geen of late uitbetaling
Soms krijg je als blogger zijnde een leuke betaalde samenwerking, zo verdien je wat extras en daar is niks mis mee. Je stuurt je factuur en wacht geduldig tot de betaling binnen is (wettelijk termijn is 30 dagen). En dan zie je na een maand dat de betaling er nog niet is, dus stuur je een herinnering. Het is alleen erg vervelend dat je na zo’n leuke samenwerking er de hele tijd er achter aan moet, mijn tip is na een aantal weken om een incassobureau in te schakelen. Want je hebt gewoon recht op het geld, als je netjes je werk heb geleverd. Gelukkig zijn er wel genoeg bedrijven die netjes betalen.

Vriendjespolitiek
Dit is denk ik de punt waar ik het zelf nog al een beetje moeilijk mee heb. Ik merk gewoon dat er in heel de blogwereld een soort vriendjespolitiek aanwezig is. Zowel bij bloggers onderling als pers/mediabureaus en bedrijven. Ken je elkaar al? Dan krijg je vaak meer voor elkaar. Of door met andere in eens contact te zoeken voor samenwerkingen (terwijl je elkaar totaal niet ken) en als de samenwerking over is (en je volgers zijn gegroeid) is het contact ook in eens weg. Nee sorry dat is gewoon iets waar ik weiger aan mee te doen. Natuurlijk zijn samenwerkingen leuk met collega bloggers, maar dan graag echt en oprecht. Dit is ook de reden dat ik zelf een beetje op de achtergrond ben, en dat werkt voor mij prima.

Concurrentie en jaloezie 
Onderling is er veel last van concurrentie en jaloezie, bang dat opdrachten en producten naar een ander gaat. Dit snap ik dus zelf niet want er zijn producten en opdrachten genoeg, en als je site zelf goed genoeg is komen die ook van zelf. Het is toch juist fijn als je elkaar onderling een beetje kan helpen? Ik probeer zelf ook gewoon collega’s te helpen, maar ik zeg eerlijk dat mensen die ik verder niet ken en nooit spreek dat ik dan ook wel eens mijn mond houdt.

Zo zijn er nog wel een paar punten op te noemen, maar dit zijn zelf de punten waar ik de afgelopen maanden een beetje tegen aan hik. Maar deze punten hebben natuurlijk ook een goede en leuke kant, daar schrijf ik over in het vervolg artikel. Aangezien dit artikel juist is bedoeld voor de minder leuke kanten van het bloggen.

Nou ben ik wel benieuwd wat jullie zelf een minder leuke kant van het bloggen vinden?

post signature

Volg:

29 Reacties

 1. Jamey
  mei 19, 2016 / 12:52 pm

  Amen! Het is niet allemaal rozengeur en zonneschijn. Was het maar zo… Gelukkig (zoals je zelf ook al zegt) zijn er genoeg leuke kanten aan bloggen 😀

 2. Nikita
  mei 19, 2016 / 12:53 pm

  Ik denk dat je hier wel de grootste punten te pakken heb.

  Ben zelf alleen maar gastblogger, maar dit fenomeen zag ik ook heel erg tussen de verschillende beheerders van weggeefgroepen, de jaloezie en elkaar misgunnen van leden.

  Het niet serieus nemen/late betaling aka het niet op komen dagen op een afspraak zonder bericht.

  Zelfs beheerders die alleen bij je kwamen beheren om het te leren en dan leden willen “stelen” naar eigen groepen.

  Denk dat dit eigenlijk gewoon de nare kanten van de mensheid zijn en er ook altijd zullen blijven.

 3. mei 19, 2016 / 12:54 pm

  Leuk om te lezen! Veel is herkenbaar. Ik vind het ook vervelend dat sommige bedrijven te laat betalen en je er dan steeds achter aan moet. Daarnaast erger ik me ook aan bedrijven die je benaderen voor een samenwerking en zogezegd geen budget hebben en dus gratis reclame op je blog willen. Helaas, zo werkt het niet. En verder vind ik het ook jammer dat er zoveel jaloezie is in de blogwereld. De sfeer is toch anders dan toen ik 3 jaar geleden begon met bloggen. Maar zoals je zegt: gelukkig zijn er nog een heleboel leuke dingen aan bloggen! X

 4. mei 19, 2016 / 1:06 pm

  Dit is echt heel herkenbaar! Vooral dat misgunnen naar elkaar toe.. Echt jammer!

 5. Stephanie
  mei 19, 2016 / 1:08 pm

  Allemaal heel herkenbaar! En hoe meer ik me inlees over bloggen en het bloggers wereldje induik, hoe meer het me tegen staat! Ik blijf maar hopen dat ik er zelf wel kom, zonder vriendjespolitiek of onechte verbintenissen. Het is jou ook gelukt!

 6. Mariëlle
  mei 19, 2016 / 1:12 pm

  Het zijn hele bekende punten! Vooral dat serieus genomen worden was in het begin bij mij zo. Nu zijn er nog steeds mensen die het niet serieus nemen, maar anderen zijn juist super enthousiast zoals mijn oma maar ook jongens die ik ken van de middelbare school. En de vriendjespolitiek vind ik altijd zo jammer 🙁

 7. mei 19, 2016 / 1:20 pm

  Ja jammer is dat allemaal he! Zelf vind ik het ook vervelend het gevoel van steeds weer moeten. Om een beetje intressant te blijven, word er eigenlijk van je verwacht dat je iedere dag met een artikel komt. Dat red ik gewoonweg niet met de rest van mijn leven.

 8. mei 19, 2016 / 1:40 pm

  Heel herkenbaar! Vooral de te late uitbetalingen waar je achteraan moet vind ik gruwelijk irritant, maar gelukkig heb ik tot nu toe mijn geld uiteindelijk altijd gekregen. Wel zit ik er over na te denken om vooraf al deels betaald te willen worden als een soort zekerheid, maar ik weet niet of dat haalbaar is. Vriendjespolitiek vind ik ook jammer en ik heb het gevoel dat dit toch wel veel voorkomt.

 9. Nicole
  mei 19, 2016 / 1:54 pm

  Yup herkenbaar. Gelukkig zijn er ook heel veel lieve meiden die elkaar wel willen helpen. Daar richt ik me dan maar op 😉

 10. mei 19, 2016 / 2:05 pm

  Herkenbaar! Het elkaar niet gunnen vind ik zo jammer… maar ook ik richt me op een clubje lieve en gezellige collega-bloggers die elkaar het wel gunnen. Zo fijn!

 11. mei 19, 2016 / 2:20 pm

  Niet herkenbaar, maar ik blog dan ook (nog) als hobby en ben er (nog) niet zo uitgebreid mee bezig. Wat je hierboven beschrijft is dan ook precies wat mij tegenhoud om serieuzer te gaan bloggen en er evt. geld mee te verdienen. Het geeft zo’n gedoe! En ik ben bang dat het dan een ‘moeten’ gaat worden in plaats van een leuke hobby.

 12. sabrina
  mei 19, 2016 / 2:27 pm

  Interessant om te lezen. Ik blog zelf niet, maar kan me voorstellen dat dit irritante punten zijn. Het lijkt een beetje op haat en nijd op het schoolplein!

 13. mei 19, 2016 / 3:02 pm

  Ik denk dat het ook zo werkt, maar de tijd zal het wel leren. Sommige dingen heb ik nog niet ervaren.

 14. Marjolein
  mei 19, 2016 / 3:05 pm

  Ik vind dat er een aantal bloggers is die gewoon niet zo aardig zijn. En het ook nodig vinden om overal op te reageren, vaak scherp. Om die reden reageer ik bijna nergens meer op en blijf ik liever wat meer op de achtergrond.

 15. merlin
  mei 19, 2016 / 4:32 pm

  Ik denk dat meerder bloggers dit herkennen ja. En dat met die bedrijven, en geld verdienen enzo. Ik had laatst bijv 15$ shoptegoed gewonnen bij een nl telefoonhoesjes webshop, super leuk dus! , maar nu heeft die blogger al 2 mailtjes gestuurd, en ze krijgt maar geen antwoord. Dan gaan ze met haar de samenwerking aan en reageren ze niet terug. Ook jammer. Al weer 3 weken geleden. Ik wacht wel, maar ik snap dat het voor haar ook niet leuk is.

 16. mei 19, 2016 / 5:26 pm

  Helaas had ik dat laatst ook met een samenwerking, dat een volger iets had gewonnen en het werd maar niet opgestuurd, zo jammer! Dat misgunnen is al helemaal jammer!

 17. mei 19, 2016 / 5:48 pm

  Jammer dat er soms zo negatief over bloggen gedacht word. Ik vind het gelukkig heel leuk om te doen. Heb nog geen betaalde opdrachten maar daar blog ik ook niet perse voor.

 18. Beautycutiestyle
  mei 19, 2016 / 5:59 pm

  Interessant! Ik heb er zelf geen ervaring mee, leuk om ook eens een andere kant te horen ∩_∩ Kan me goed voorstellen dat je dan de eer aan jezelf houdt, slim van je! Liefs H ღ

 19. mei 19, 2016 / 6:00 pm

  Ik heb wel niet te maken met de punten die jij beschrijft, maar ik kan het me goed voorstellen dat dat minder leuk is. Zelf heb ik een persoonlijk blog. Ik schrijf over hele persoonlijke dingen (eetstoornis, psychische problemen). Ik doe dit o.a. zodat anderen hier herkenning in vinden en dat biedt dan steun. Helaas zijn er ook heel veel mensen die op de stoel van de dokter of psycholoog gaan zitten. Die mij gaan vertellen wat ik wel of niet moet doen. Was ik net van mijn eetstoornis af, ging iemand mij vertellen dat het misschien verstandig was al ik brood ging vervangen door een verse salade. Uh … Nee? Gewoon heel erg nee! Niet doen! Of mensen die je al zo lang volgen dat ze denken je echt te kennen. Hoe goed het allemaal ook bedoelt is, it freaks me out sometimes!

 20. mei 19, 2016 / 6:15 pm

  Herkenbaar ja. Ik blog nu een jaar en moest ontzettend wennen aan het wereldje. Sommige dingen passen echt niet bij me… Waar ik vaak tegenaan loop is de druk; het “moeten” bloggen omdat ik anders onrustig word.

 21. mei 20, 2016 / 7:31 am

  Ik heb de klappen van de zweep gevoeld. Daarom stopte ik met de40plusvrouw. Werd mij niet gegund (10.000 bezoekers per maand) En iemand moest zonodig alles kopiëren. Goed, ze doet maar.
  Daarom nu mijn eigen plek, zoals ik het wil. Ik noem me ook geen blogger meer. Soms moet je wel ivm hashtags… Liever ben ik reviewer. Lekker eigenwijs ?

 22. mei 20, 2016 / 7:58 am

  Vind dit wel heftig, vooral dat er zoveel jaloezie is:( of slechte uitbetalingen, maar dat gebeurt helaas wel vaker! En dan heb je de haat die bloggers krijgen nog niet eens genoemd :p

 23. mei 20, 2016 / 2:08 pm

  Ik blog nog niet zo lang en heb nog geen gekke dingen meegemaakt maar ik hoop ook niet dat ik er veel mee te maken ga krijgen 🙂 jammer idd!

 24. mei 20, 2016 / 2:38 pm

  Ik herken de punten die jij opnoemt zelf gelukkig niet, maar ik kan me erg goed voorstellen dat het vervelend is ja.

 25. mei 21, 2016 / 10:01 am

  Dat misgunnen herken ik wat minder. Als ik zelf een opdracht niet wil doen, probeer ik ‘m altijd door te pasen naar een ander. Andersom is dat ook wel eens gebeurd. Ik denk dat dat ligt aan het groepje waarin je circuleert?
  Dat late uitbetalen is wel echt heel irritant. Sommige opdrachtgevers laat ik dan ook vooraf betalen.

 26. mei 25, 2016 / 5:25 pm

  Dat misgunnen heb ik ook (nog) niet gemerkt – gelukkig!
  Ik vind het wel erg en ook een beetje kinderachtig als dat zo is;
  maar ja typisch mensen zeker?

 27. mei 26, 2016 / 8:46 am

  Ik merk gelukkig weinig van het stukje dat bloggers elkaar misgunnen. Bedrijven met aparte voorstellen, ja. Maar dan doe ik dingen vaak op gevoel. Als het niet goed voelt dan wijs ik het af. Maar ben daar in het verleden ook mee de mist in gegaan helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge