Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | hannah FlairoSun

  Nieuw | hannah FlairoSun
 • Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions

  Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions
 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

MIJN BLOG TIPS

MIJN BLOG TIPS

Als eerste wil ik even zeggen dat ik natuurlijk ook geen professioneel blogger ben, maar dit puur als hobby en voor mijn plezier doe. Ik ben nu 1,5 jaar elke dag aan het bloggen en heb daar door wat tips verzameld wat ik graag met jullie wil delen. Misschien hebben sommige mensen er wat aan, dat zou ik natuurlijk helemaal te gek vinden. Misschien ken je alle tips al wel dat is dan super! Mocht je zelf nog een andere tip weten dan mag je dat natuurlijk ook in een comment achter laten.

Blog omdat jij dat leuk vind.
Dit klinkt heel logisch want waarom zou je anders gaan bloggen? Denk goed na over welk onderwerp (of onderwerpen) je wilt gaan bloggen en wat je doel is. Ga niet over onderwerpen schrijven waar je zelf totaal niks mee hebt, want dat valt op den duur toch op en dat is toch ook eigenlijk helemaal niet leuk om te doen? Natuurlijk is het leuk als daar door nieuwe bezoekers je blog ontdekken, maar blog vooral omdat je het zelf leuk vind.

Je blognaam.
De meeste mensen onthouden kortere en makkelijke namen veel sneller dan een hele lap tekst zoals “ditismijnbloghiervindjevanalles.nl”. Verzin een pakkende originele naam die lekker blijft hangen, en probeer zo min mogelijk tekens zoals streepjes in je url te hebben.

Spammen in comments.
Hier kan ik mij soms best aan ergeren iemand laat een comment achter op je site (super leuk!) en dan in het berichtje zelf word de site van die persoon geplaatst, why? Als een comment achter laat dan kan je in het daarvoor bestemde vakje, je website url achter laten mensen klikken dan veel sneller door dan als ze het in je berichtje zelf zien staan. Er word dan namelijk gedacht “spammer!” en dan klikken ze er minder snel op. Dus spammen in een reactie…gewoon niet doen.

Wissel je artikelen een beetje af.
Dit is vooral bedoeld als je schrijft over meerdere onderwerpen zoals beauty/lifestyle/personal mocht je over één onderwerp schrijven dan gaat dit misschien wat lastiger. Probeer niet alleen maar plogs te plaatsen of reviews over beauty producten, video’s…wissel het gewoon een beetje met elkaar af. Ik geef toe dat ik mij hier ook wel eens schuldig aan maak dus eigenlijk zou ik mijn eigen tip eens beter moeten toepassen (haha).

Comments achter laten.
Volgens mij vind iedereen het wel leuk om reactie’s te krijgen op zijn/haar artikelen, maar er worden ook wel eens reactie’s geplaatst die nergens opslaan. Je hebt een artikelen geschreven en dan krijg je een reactie waar op het antwoord duidelijk in het artikel staat (soms zelfs meerdere keren). Of je krijgt een reactie die eigenlijk helemaal nergens op slaat waar van je denkt “heeft die persoon het eigenlijk wel gelezen?”. Het gebeurd namelijk nog wel eens dat mensen even snel een reactie plaatsen onder je artikel, om zelf bezoekers te verzamelen. Lezeressen klikken namelijk wel eens door via reactie’s naar andere website’s en daar spelen sommige mensen op in. Met het resultaat dat je soms reactie’s krijgt die nergens opslaan. Ik vind het super om reactie’s te krijgen, maar soms denk ik echt wel eens waarom plaats je iets? Als je een reactie bij iemand plaats, doe dit dan omdat je het echt wilt en niet uit eigen belang…dat is veel leuker!

Ik kan zo wel even door gaan, maar dit zijn op het moment de belangrijkste tips die ik met jullie wil delen. Hopelijk voelt niemand zich aangevallen, want dat is absoluut niet mijn bedoeling. Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips gehad! Met welke tip ben jij het absoluut eens?

post signature

Volg:

19 Reacties

 1. maart 26, 2015 / 3:22 pm

  Ik ben het eens met alles mag dat ook? Soms is het frustrerend dat je reacties plaatst die dan niet overeenkomen met de inhoud van het artikel. Al is reacties krijgen natuurlijk wel leuk. Over een blog naam moet je ook ontzettend goed nadenken voor je zomaar ergens aan begint. Ik hoop echt dat andere startende bloggers hier wat aan hebben voor ze echt beginnen.

 2. maart 26, 2015 / 3:35 pm

  Goede blog tips! Schrijf soms best veel artikelen die bijvoorbeeld allemaal met mode te maken hebben. Afwisselen is inderdaad belangrijk en je blog is leuker om te lezen. 🙂 Isabella x

 3. Lena
  maart 26, 2015 / 3:38 pm

  Als startend blogger kan ik hier heel wat uit leren.
  In het begin zette ik ook altijd een link van mijn blog bij mijn reactie, al was dat niet nooit zo bedoeld zoals jij vertelt. Maar nu ik er over nadenk, besef ik dat je zo inderdaad als spammer overkomt 🙂 Het is inderdaad niet nodig het er bij zetten.
  Je allereerste tip vind ik de allerbelangrijkste. Zeker voor mij nu, soms lijkt het alsof ik voor niemand schrijf (ik moet nog een publiek uitbouwen – om het zo te zeggen). Ik wil schrijven omdat ik dat leuk vind, niet voor anderen.

 4. maart 26, 2015 / 3:56 pm

  Leuk artikel! 1,5 jaar dat is al een lange tijd, ik blog nu 2 maandjes! Zelf ben ik het eens met je stukje over reacties achterlaten, doe het alleen als je iets over het artikel wilt zeggen dat je ook werkelijk gelezen hebt!
  Liefs, Iris

 5. maart 26, 2015 / 4:14 pm

  Super goede tips! We hebben het er wel vaker over gehad samen en ik deel je irritaties, maar ook je tips.

  Agneta

 6. maart 26, 2015 / 4:32 pm

  Goede tips. Ik heb laatst ook ergens een leuke blog tip challange gezien. Ik zal hem eens opzoeken! was best leuk!

 7. Haveadreamto
  maart 26, 2015 / 4:47 pm

  Leuke tips ! Ik herken veel van de dingen die je opnoemde … Ik heb ook vaak last van mensen die een reactie achter laten gewoon in de hoop dat ze meer mensen zullen aantrekken… En spammers… Zo ergerlijk …

 8. Manon
  maart 26, 2015 / 4:49 pm

  Hele fijne tips, ik probeer nu ook regelmatig af te wisselen dat het niet alleen maar beauty reviews word, maatja mijn blog is nou eenmaal een budget beauty blog hahaha

 9. Cindy
  maart 26, 2015 / 6:28 pm

  Oh, ik wist niet dat je al 1,5 jaar blogde, superleuk! Ik vind afwisseling een goede, dat probeer ik zelf ook te doen. Het belangrijkste vind ik dat je plezier beleefd aan het bloggen, in alle aspecten.

 10. maart 26, 2015 / 7:02 pm

  Ik ben het helemaal eens met je tips! 🙂 En hooo ik heb ook een hekel aan comments met zo’n dubbele link!

 11. maart 26, 2015 / 7:29 pm

  Mja, van die ik-heb-het-eigenlijk-niet-gelezen reacties vind ik ook jammer. Je eerste tip is echt de belangrijkste. Bloggen moet vooral LEUK zijn en je moet ’t voor jezelf doen. Het mag niet als een verplichting of een opdracht aanvoelen.

  Groetjes, Melissa van de blogmetweleenhelelangenaamenblijkbaarisdatnietgoedoeps!

  • maart 26, 2015 / 8:03 pm

   Zelf denk ik dat alle tips wel goede en handige tips zijn…en dat we ons allemaal ook wel eens schuldig maken aan een van deze minder leuke dingen…

 12. maart 26, 2015 / 8:46 pm

  Ik ben het eens met alle tips die je geeft! En dan vooral die laatste 🙂 Op mijn artikels reageren niet zo heel veel mensen, waardoor elke comment mij een glimlach op mijn gezicht geeft. Als ik dan een reactie zie die totaal niets met het artikel heeft te maken of waarvan je zeker weet dat ze een pure gok deden op wat in het artikel stond, maakt dat me wel triest. Ik vind het erg dat het zover gekomen is om te schrijven voor zoveel mogelijk personen in plaats van enkel voor jezelf!

 13. Amanda
  maart 27, 2015 / 12:51 am

  Handige tips! Vooral met de laatste tip ben ik het eens. Plaats geen comment als je het artikel niet hebt gelezen.

 14. Carmen | LifeLoveAnxiety
  maart 27, 2015 / 10:43 am

  Hele fijne tips! Het spammen in een comment zie je inderdaad heel vaak. Of een comment die helemaal nergens op slaat of waar alleen in staat: leuk kleurtje of mooie lipstick. Dan denk ik altijd: je kunt beter niet reageren!

 15. maart 28, 2015 / 8:01 pm

  Leuke tips!
  Ik lees altijd de artikels voor ik een reactie plaats want dan heeft het anders geen zin, dan plaats ik liever gewoon geen reactie ;)!
  X

 16. april 1, 2015 / 11:18 pm

  Vind die laatste erg goed. Merk dat het bij mij niet veel voorkomt..veel vaste reageerders die eigenlijk altijd oprecht zijn. Daardoor heb ik soms weinig reacties op een artikel maar wel gemeende reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge