Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten
 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024

EEN TERUGBLIK OP BIJNA TIEN JAAR MOEDER-ZIJN

EEN TERUGBLIK OP BIJNA TIEN JAAR MOEDER-ZIJN

Jeetje alleen al bij het schrijven van de titel krijg ik een soort brok in mijn keel, nog maar een paar dagen (11 mei) en dan wordt Sterre alweer 10! Daar ga ik het nog in een ander artikel uitgebreid over hebben, maar het is ook wel een speciale fase aangezien ik alweer 10 jaar moeder ben (logisch Bianc…).
Soms is het best een raar idee dat ik nog maar 29 ben en al een dochter heb van bijna 10, juist ook omdat veel mensen in mijn omgeving nog geen kids hebben of jongere kinderen. En dan kom ik aan met een dochter die bijna in de puberteit zit en die het liefst de hele dag door zit te Netflixen of wat leuks gaat doen met haar BFF.


Vandaag wil ik een soort van terugblikken op het bijna tien jaar moeder-zijn en dat terwijl ik eigenlijk veel momenten niet eens meer kan herinneren. Dit komt mede door mijn (lichte) hersenbloeding en door dat ik een tijd met een depressie heb rondgelopen. De belangrijkste momenten weet ik qua datums gewoon niet meer of kan ik zelfs totaal niet meer herinneren. Het is niet anders, daar kan ik helaas niks meer aan veranderen…maar leuk is anders.


Als jonkie werd ik op mijn 19e op 11 mei 2008 moeder van een lieve, kleine gezonde dochter. Ik voelde mij gelijk compleet en was bij de eerste blik al vol liefde. Het was ook gelijk mijn eerste Moederdag (dat viel tegelijk met der geboorte). De verpleging heeft toen de eerste foto van Sterre verwerkt in een knutselwerkje en tot op de dag van vandaag heb ik die natuurlijk nog bewaard en vol trots een plekje gegeven in huis.


Zoals ik al zei weet ik de belangrijkste momenten zoals het eerste hapje, kruipen en stapjes niet meer. Maar Sterre heeft daar volgens mij nooit geen problemen mee gehad en ging het verder keurig zoals het “moet”.

Sterre heeft mijn/ons leven zo compleet gemaakt, met zoveel liefde en gezelligheid. Elke leeftijd en fase heeft zo zijn charmes, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik deze leeftijd juist zo fijn vind omdat ze alles zelf kan en leert doen. Al vind ik het ook een raar idee dat er een dag komt waarop ze “ons” niet meer steeds nodig heeft…


Waar ik precies heen wil met dit artikel? Ik heb geen idee! Ik wilde gewoon even van mij afschrijven en soort van terugblikken, al gaat dat moeilijk zonder allerlei zoetsappige herinneringen die ik vaak bij andere lieve collegabloggers voorbij zie komen. Gelukkig heb ik nog wel wat (digitale foto’s) van vroeger 😉

post signature

Volg:

5 Reacties

 1. april 30, 2018 / 9:10 am

  Goed dat je dit even van je afschrijft. Het lijkt me zeker moeilijk als je je zoveel momenten niet meer kunt herinneren, maar zoals je zegt heeft Sterre daar geen problemen door ondervonden. Je bent een topmama en je mag er fier op zijn dat je al bijna 10 jaar mama bent. Mooie foto’s! X
  Vanessa onlangs geplaatst…Opgemaakte producten april 2018My Profile

 2. Beautycutiestyle
  april 30, 2018 / 9:37 am

 3. april 30, 2018 / 10:46 am

  Wat een mooi en lief artikel. Grappig dat je er nog bij schrijft, waar wil ik heen met dit artikel? Ik vind dat je voor zulke mooie en persoonlijke artikelen eigenlijk helemaal geen reden hoeft te hebben. Je bent gewoon een trotse moeder en dat is alleen maar heerlijk om te delen, toch?
  bychristiana onlangs geplaatst…Review Rituals The ritual of BanyuMy Profile

 4. Tonnia
  mei 1, 2018 / 12:30 pm

  wat een lieve fotos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge