Nieuwe artikelen:

 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

Vloerverwarming populair bij stijgende energieprijzen

Vloerverwarming populair bij stijgende energieprijzen

De energieprijzen zijn de afgelopen periode sterk gestegen en zullen dat in ieder geval begin 2022 blijven doen. Het maakt dat er een grote vrees bestaat voor energiearmoede, waarbij armere gezinnen de vaste lasten niet meer kunnen betalen. Financiële steun vanuit de overheid moet de lasten drukken. Gemiddeld bespaart een huishouden zo’n vierhonderd euro is de verwachting. Naast deze financiële steun vanuit de overheid, loont het voor huishoudens om te zoeken naar mogelijkheden om de duurzaamheid van hun woning te verbeteren. Het aanleggen van vloerverwarming, bijvoorbeeld in combinatie met een pvc visgraat vloer, kan een goede optie zijn. 

Voordelen van vloerverwarming met pvc tegels 

Het is niet voor niets, dat wordt aangeraden om voor vloerverwarming in huis te kiezen. De vloerverwarming zorgt voor een zeer energiezuinige manier van het verwarmen van de ruimtes in huis. De warmte wordt heel geleidelijk door de kamer verspreid, in plaats van dat dit aan de zijkanten hiervan opstijgt. Iets wat bij het gebruik van klassieke radiatoren het geval is. Een nadeel aan vloerverwarming is dat dit niet goed te combineren valt met bijvoorbeeld een houten vloer. Om deze reden wordt aangeraden om de vloerverwarming te combineren met pvc tegels. PVC is zeer dun, waardoor dit de warmte van de vloerverwarming makkelijker doorlaat. Hout is dikker, waardoor eerst het hout verwarmd moet worden voordat de ruimte zelf warmer wordt. Dit is een zeer inefficiënte wijze van het verwarmen van kamers binnen een woning.

Nieuwbouwwoning vaak standaard van vloerverwarming voorzien 

Nieuwbouwwoningen worden over het algemeen standaard van vloerverwarming voorzien. Binnen deze huizen sluit men de vloerverwarming aan op de warmtepomp, waarover deze woningen beschikken. In combinatie met zonnepanelen op het dak van de woning, maakt dit de huizen uiterst duurzaam. Het is zelfs mogelijk om een energieneutraal huis te creëren, daar deze woningen niet meer worden aangesloten op het gasnet. In nieuwbouwwoningen wordt door deze combinatie vrijwel standaard voor een pvc vloer gekozen. Vaak combineert men de pvc vloer met bijvoorbeeld een gietvloer in de keuken. 

Visgraat vloeren nog altijd populair 

Opvallend is dat een visgraatpatroon in de vloer nog altijd populair is. Het aanleggen hiervan is lastiger, maar het geeft de woning vaak wel een speels effect. Verwar een visgraatpatroon niet met een Hongaarse punt. Ook deze tweede optie wordt veel gebruikt. Het laat ruimtes vaak dieper lijken. Overigens wordt een visgraatpatroon niet alleen gebruik bij de keuze voor een pvc vloer. Ook laminaat, parket of bijvoorbeeld hout valt goed te leggen in dergelijke patronen. Opvallend is dat de visgraat vloer voornamelijk op de benedenverdieping gebruikt wordt. Op de eerste en tweede etage kiest men vaak voor een recht patroon. Mede ook omdat een visgraatpatroon lastiger is door te leggen bij meerdere kamers. 

Lees ook: Lancôme Adventskalender 2021

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge