Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

TIPS VOOR HET BEHALEN VAN JE RIJBEWIJS

TIPS VOOR HET BEHALEN VAN JE RIJBEWIJS

Het behalen van je rijbewijs is een spannende gebeurtenis, sommige doen er iets langer over dan anderen en dat is natuurlijk helemaal niet erg. Met deze tips voor het behalen van je rijbewijs hoop ik je een klein beetje op weg te helpen. Mochten jullie nog andere tips hebben, laat die dan vooral even achter in een reactie…samen helpen we elkaar!

Kies een goede rijschool

De eerste stap is het uitzoeken van een goede rijschool, welke past het beste bij jou? Het behalen van een rijbewijs kan nog al een flinke uitgave zijn, maar de goedkoopste rijscholen zijn soms niet de beste opties. Lang leven het internet, want tegenwoordig kan je overal recensies en ervaringen over opzoeken dus ook over rijscholen. Als je deze informatie opzoek neem dan ook even een kijkje naar de slagingspercentage. Mocht je er één hebben gevonden? Dan is een afspraak zo gemaakt, bij sommige rijscholen is het zelfs mogelijk om een (gratis) proefles te nemen.

Extra tip: laat je instructeur tijdig een schatting maken van hoeveel lessen jij ongeveer nodig hebt, daar kan je financieel dan ook rekening mee houden.

Het leren van je theorie-examen

Om veilig te kunnen rijden is het ook belangrijk om alle lesstof goed onder de knie te krijgen. Dus theorie leren voor het auto theorie-examen is één van de belangrijkste punten. Je theorie-examen gratis oefenen kan tegenwoordig heel simpel online, met een paar muisklikken kan je al aan de slag. Neem voor het theorie gedeelte wel goed de tijd, om het oefenen nog leuker te maken kan je dit eventueel met iemand samen doen. Dat is niet alleen gezellig, maar samen kan je van elkaar leren.

Kom je angsten onder ogen

Er zijn heel veel mensen die last hebben van faalangst en onder andere daar door extreem zenuwachtig zijn. Als je last hebt van zenuwen maak je sneller fouten en ben je ook niet echt veilig op de weg en voor je omstanders. Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing, er is namelijk een speciaal faalangst-rijexamen. Mocht je dus last hebben van faalangst? Schaam je niet en geef dit op tijd aan.

Gezonde zenuwen heeft iedereen denk ik wel eens gehad tijdens zijn of haar rijles. Maar als je bijvoorbeeld tegen elke rijles aanhik, erg last van hoofdpijn hebben of zelfs misselijkheid…dan is het misschien wel eens een idee om over het faalangst-rijexamen na te denken.

Is er geen klik?

Met je instructeur zit je heel wat uren samen in de auto en dat zal niet altijd even gezellig en leuk zijn. Maar het moet natuurlijk geen vervelende situatie worden, waar er ook geen klik met elkaar is. Dit komt regelmatig voor en dit is ook één van de redenen dat mensen stoppen met hun rijlessen en pas veel later weer een nieuwe poging wagen (of zelfs niet hun rijbewijs gaan halen). Natuurlijk is het vervelend als er geen klik met elkaar is, maar dit soort dingen gebeuren nou eenmaal. Merk je dat het heel stroef gaat met jouw instructeur, praat daar dan met iemand over en vraag om een andere instructeur. Mocht dit niet mogelijk zijn? Dan is het beter om rond te kijken naar een andere rijschool die beter bij je past en die er voor zorgt dat je rijbewijs met een goed gevoel gaat halen.

Tijdens mijn rijlessen zat ik bij een rijschool die niet echt een goede keuze was. Dat is inmiddels wel wat jaren geleden, maar mijn instructeur was gewoon een griezel. Dat is misschien niet heel aardig van mij om te zeggen, maar tijdens mijn les zat hij regelmatig met diverse vrouwen te bellen…en die gesprekken gingen heel ergens anders over. Op dat moment durfde ik er nog niks van te zeggen, maar na een paar weken heb ik toch de keuze gemaakt om te stoppen. Deze ervaring zorgde er voor dat ik en veel geld had betaald zonder resultaat en dat ik ook een tijd lang niet meer durfde om verder te lessen.

Toch niet geslaagd…

De rijlessen gaan super, de tussentijdse toets was positief en het theorie-examen een eitje. En toch heb je het nieuws gekregen dat je niet geslaagd bent en dat is natuurlijk alles behalve leuk. Ik zou zeggen schreeuw, huil, pak de comfort food en na één á twee dagen je eigen rot voelen…ga je weer aan de slag! Foutjes maken is menselijk alleen is dat tijdens je examen natuurlijk niet zo handig 😉 Kijk goed naar wat er allemaal is fout gegaan en probeer daar tijdens het oefenen en leren wat meer op te focussen. Natuurlijk is het super leuk om in één keer je rijbewijs te behalen, maar een groot percentage doet er toch wel iets langer over.

En dan ein-de-lijk na maanden van oefenen, auto-theorie gratis oefenen en leren heb je rijbewijs op zak, gefeliciteerd! Natuurlijk zijn er ook diverse pakketen waar je rijbewijs al binnen enkele weken kan halen, super handig alleen kost dit toch wel iets meer. Na het behalen van je rijbewijs is het belangrijk om ook te blijven rijden, ook al is het de eerste keren in je “eigen” auto wel een spannende ervaring. Zorg in ieder geval voor dat je auto goed verzekerd is 😉 en laat je in de auto niet afleiden door bijvoorbeeld je mobiel.

Dit zijn natuurlijk maar een aantal tips op een rijtje er zijn er namelijk nog véél meer. Het is wel goed om je achterhoofd te houden dat het behalen van je rijbewijs flink wat geld kan kosten, begin dus zo vroeg mogelijk met sparen. Ik ga binnenkort al beginnen met geld opzij zetten voor mijn dochter, zodat ik haar als ze wat ouder is hopelijk ook kan helpen met het behalen van haar rijbewijs. Gelukkig heb ik daar nog een paar jaar voor haha!

Hoe was jouw ervaringen met het behalen van je rijbewijs? Mocht je nog bruikbare tips hebben voor andere, laat die dan vooral achter in een reactie want samen kunnen we elkaar helpen! Mocht je binnenkort beginnen aan het rijbewijs avontuur? Dan wens ik je veel succes!

 

post signature
*Dit is een samenwerking

Volg:

3 Reacties

 1. Ingrid
  september 30, 2018 / 10:06 am

  Ik vind dat de nadruk te vaak op het slagingspercentage of in 1 keer geslaagd wordt gelegd.
  Het aantal lessen zegt veel meer.

 2. chucky1012
  september 30, 2018 / 10:04 pm

  Fijne tips!
  Een goede erkende autorijschool.
  Ooit had ik autorijlessen gehad en moest stoppen omdat ik al bijna moest bevallen.
  Nooit meer verder nieuwe lessen genomen.

  Fijne nieuwe week Xoxo

 3. Jori
  oktober 7, 2018 / 3:45 pm

  Ik heb lang geleden in 3 weken mijn rijbewijs gehaald,zo blij mee,zo blijf je in de rij flow met lessen ipv dat er een week tussen zit,ik zou het nu zo weer aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge