Nieuwe artikelen:

 • 5 tips voor meer comfort in de woonkamer 

  5 tips voor meer comfort in de woonkamer 
 • Nieuwe Parfum o.a. van Marc Jacobs

  Nieuwe Parfum o.a. van Marc Jacobs
 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau

LIFESTYLE | LOUNGESET TRENDS VAN 2016

LIFESTYLE | LOUNGESET TRENDS VAN 2016

We hebben al behoorlijk wat warme dagen achter de rug, maar gelukkig komen er nog velen bij. Het wordt hoog tijd om gezellig met vrienden en familie op een loungeset in de tuin te ploffen. Samen ontspannen in de achtertuin is het ultieme genot. Heb je nog inspiratie nodig voor het inrichten van de tuin? Lees hier de 5 loungeset trends van 2016.

Wil jij er dit jaar ook relaxed bij zitten? Dan is een loungeset een perfect idee. Voordat je een loungeset gaat kopen is het slim om eerst de afmetingen op te meten. Hoe groot wordt het zit gedeelte, uit hoeveel elementen bestaat het en welke stijl spreekt je het meest aan? Bij het kopen van een loungeset denk je al snel aan een hoekbank met een stoel en tafel, maar er zijn meerdere opties. Ook de kleur is erg belangrijk. Dit jaar zijn de lichte kleuren als zandkleur, licht grijs en zelfs wit helemaal trending en door de aankleding kan je je eigen smaak er aan toevoegen. Denk aan gekleurde kussens of donkere kleden. Welke keuze maak jij?

1. Loungeset met een hoge tafel
De meeste mensen hebben een lage loungeset, maar dan is het lastig om ook te kunnen dineren. Wanneer je niet veel ruimte in je tuin hebt, is het natuurlijk handig om van je loungeset ook een eettafel te maken. Een hoge loungeset is een praktische combinatie van een loungeset en een hoge tuinset. De tafel is hoger en de zithoogte van de bank ook. Erg comfortabel dus.

2. Aluminium loungeset
Ga je voor een chique design in je tuin, kies dan voor een aluminium loungeset. Het aluminium frame is hierbij duidelijk zichtbaar met brede balken. Deze balken worden voorzien van een stevige coating, zodat er geen roest verschijnt. De kleuren van de balken zijn in elke gewenste kleur te verkrijgen. Heb je genoeg van de kleur? Vraag dan een schilder of hij de loungeset in de gewenste kleur schildert. Maar wat kost een schilder? De kosten zijn afhankelijk van de afmetingen, maar denk aan gemiddeld € 40 per uur. Ben je zelf handig met een kwast en een verfpot? Ga dan lekker zelf aan de slag in het zonnetje. Het is een leuke bezigheid, al zeg ik het zelf.

3. Weerbestendige loungeset
Ken je dat? Elke dag weer op en neer met de kussens wanneer het gaat regenen. In 2016 is de nieuwe trend om all weather kussens te gebruiken. Super praktisch, toch? Door de speciale structuur in de kussens laten ze het regenwater gemakkelijk door en wanneer je het kussen even op z’n kant legt, zijn ze zo weer droog. Dat scheelt een hoop gesleep.

4. Multifunctionele loungeset
Je kent ze vast wel. Die leuke strandhuisjes die je tegenkomt tijdens de strandwandeling. Ze zitten perfect met de dikke kussens, uit de wind door een verstelbare kap boven je hoofd en losse elementen. Heerlijk uit de wind of in de zon met een cocktail, dat is toch optimaal genieten.

5. Relax loungeset
Ben je meer van comfort en het genieten? Dan is een relaxstoel echt wat voor jou. Denk aan een verstelbare leuning, dikke kussens en een voetenbankje. Ga met je benen omhoog en geniet van de zon.

Het is natuurlijk heerlijk in het zonnetje, maar wanneer je toe bent aan verkoeling is het lekker om even binnen te kunnen zitten. Wanneer het bij jou binnen net zo warm is als buiten, is het slim om gebruik te maken van dubbel glas of een zonwering. Dubbel glas zorgt er namelijk voor dat de warmte in de zomer buiten blijft, net als de kou in de winter. Heb je interesse in dubbel glas? Dubbel glas prijzen liggen ongeveer tussen de € 150 en € 250 per raam.

Ben je klaar voor het lekkere weer en het optimaal genieten? Ik wel, dus laat de zon maar komen!

 

post signature
*Dit is een samenwerking

Volg:

4 Reacties

 1. Manon
  mei 23, 2016 / 2:17 pm

  Die eerste loungeset zie je tegenwoordig al heel veel, vind ik niet meer zo leuk eigenlijk.

 2. mei 23, 2016 / 2:23 pm

  Ik ben echt zo gek op loungesets! wij hebben er in onze tuin zelfs 2 staan haha! Lekker loungen dus! (zodra het weer wat lekkerder is dan..)

 3. mei 23, 2016 / 5:03 pm

  Mooi!! Wij hebben sinds een paar weken een loungeset van steigerhout. Daar zijn we ook erg blij mee. Hij kwam precies in het goede weekend. Dus we hebben er gelukkig al van kunnen genieten 😉

 4. mei 24, 2016 / 1:26 pm

  Wat een mooie tuinmeubels allemaal! Die zou ik best in mijn tuin willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge